Thursday, June 28, 2012

Φωτογραφίες: Το μίσος για την Μέρκελ


Η Άνγκελα Μέρκελ, που ήδη έχει δαιμονοποιηθεί από ΜΜΕ στην Ευρώπη που την παρουσιάζουν σαν ρομπότ-Εξολοθρευτή, θεότητα που τρώει Έλληνες ζωντανούς, έχει γίνει στόχος ενός νέου κύματος βιτριολικών σχολίων για τη στάση της στην κρίση της ευρωζώνης.

O SALTADOROS Σαλταδόρος ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΗΣ


Liberation για το μέλλον της Ευρώπης: “Το παιχνίδι χάθηκε τελικά”

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 28, 2012
Liberation για το μέλλον της Ευρώπης: "Το παιχνίδι χάθηκε τελικά"
Υπό τον τίτλο «Το παιχνίδι χάθηκε τελικά» κυκλοφορεί σήμερα η Liberation και τονίζει ότι όσα γίνονται στην Ευρώπη θα μπορούσαν να είναι τηλεοπτική σειρά με τον τίτλο «βόρειοι και νότιοι».
Η εφημερίδα σημειώνει ότι η Ευρώπη είναι διχασμένη και τονίζει ότι μπορεί η λέξη εμφύλιος να είναι πολύ βαριά, όμως κανείς δε μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το μέλλον της ενωμένης Ευρώπης.
Μάλιστα θέτει το κρίσιμο ρητορικό ερώτημα σε όλες τις γλώσσες των πρωταγωνιστών: Γερμανικά, Γαλλικά, Αγγλικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Πορτογαλικά…
Δραματική Liberation για το μέλλον της Ευρώπης: Είναι πολύ αργά;

ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ: ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΟΤΕ, ΤΗΣ COSMOTE ΚΑΙ ΘΥΓΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΜΙΖΕΣ – ΟΛΗ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ.

Ήταν οι ίδιοι που απείλησαν τον Καμμένο με αγωγές όταν το αποκάλυψε στην εξεταστική; ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΗ; Ποιά στελέχη του ΟΤΕ πήραν μίζες που τώρα καλείται να πληρώσει ο Ελληνικός λαός με το αίμα του; Εδώ και τώρα ζητήστε από τους Αμερικανούς τα εμβάσματα.

Διαβάστε την απόφαση – βόμβα:

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙ300

Because Tommy Lee is Greek…

Tommy Lee released a manifesto full of Greek pride describing the reasons he is a proud Greek on his facebook page.
Although Greek pride might have been hurt by the Greek crisis, and international media are describing Greeks as “lazy,” “irresponsible,” and the “trouble child of Europe” among many more worse accusations, Tommy Lee, released a statement full of Greek Pride on his Facebook page !!!
The founding member of glam metal band Mötley Crüe was born in Athens the son of David Oliver Bass, a US Army serviceman of Welsh descent, and Vassiliki Papadimitriou, a 1957 Miss Greece contestant. Although, his family moved to West Covina, California one year after his birth, Tommy does not forget his homeland.
We are used to seeing celebrities post statements of support that may be written from PR professionals, but Tommy’s statement could not be written by a non-Greek and it does not look like a PR stunt. Thank you Tommy for being a proud Greek even during these tough times! See his message below:

Μήπως ζούμε στο σπήλαιο; Του Ευρώ;

O Πλάτωνας περιγράφει την εποχή μας. Την εποχή της μεγάλης παγκόσμιας εξαπάτησης....

Η αλληγορία του σπηλαίου
"Η Πολιτεία" του Πλατωνα περιλαμβάνει την Αλληγορία του σπηλαίου, με την οποία ο Πλάτων εξηγεί τη Θεωρία των Ιδεών του. Μια ομάδα ανθρώπων ζουν σε ένα σπήλαιο όλη τους τη ζωή, αλυσοδεμένοι σε έναν τοίχο, χωρίς να μπορούν να δουν την επιφάνεια ούτε να δουν πίσω τους, όπου βρίσκεται μια φλόγα, η οποία φωτίζει αντικείμενα που κινούνται και ρίχνει σκιές στα τοιχώματα του σπηλαίου. Οι φυλακισμένοι αρχίζουν να αποδίδουν αυτά τα σχήματα με όρους και έννοιες, ενώ πιστεύουν ότι οι σκιές αυτές είναι η πραγματικότητα.

Σχέδιο "Φαιδώρα": To σχέδιο διαμελισμού της Ελλάδας

Επιτελικό Σχέδιο Φαιδώρα
Στις 2 του Ιούνη 1988, ο τότε γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιόζεφ Λουνς, με απόρρητο έγγραφό του προς τον τότε Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Γκάσπαρ Ουάϊνμπεργκερ, αναφερόταν στο γνωστό “σχέδιο φαιδώρα”, με την διαβεβαίωση ότι αποτελούσε πλέον την “λυδία λίθο” για την επίλυση των προβλημάτων τα οποία αφορούσαν την...
Ελλάδα στις σχέσεις της με την Τουρκία, και την “τελική χάραξη” των συνόρων των κρατών της περιοχής της νότιας Βαλκανικής.

Το έγγραφο εκείνο με αριθμό πρωτόκολλου:
NA/SG-SECDEF/WASHDC/264/83

  1. Συμφωνούμε απόλυτα με το μνημόνιο σας της 20ης Μαΐου 1988. Έστειλα τον προσωπικό μου βοηθό μου Van de Campen ο οποίος συζήτησε το θέμα με προσωπικότητες της Ελλάδας. Επεσήμαναν, ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο Αιγαίο πέλαγος. Συμφωνούν για κοινή εκμετάλλευση των πετρελαίων του Αιγαίου με τους Τούρκους από το 1994 και μετά. Παράλληλα θα αναγκαστούν οι σημερινοί αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας, να αποδεχθούν την δημιουργία Μακεδονικού κράτους σύμφωνα με το “Σχέδιο Φαιδώρα” υποτίθεται έναντι της συγκεκριμένης πρότασης συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου Πελάγους.
  2. Ήδη ενημέρωσα τους συμμάχους και συμφωνούν όλοι με το σχέδιο. Τους παρακάλεσα να βοηθήσουν μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης να δοθεί έκταση στο ζήτημα αυτό σαν ειδησεογραφία και πολιτικό σχόλιο.
  3. Τελικά, η εφαρμογή του “Σχεδίου Φαιδώρα”, θα γίνει αφορμή για αλλαγή του πολιτικού χάρτη της Ελλάδας. Με τον τρόπο αυτόν οι νέοι πολιτικοί ηγέτες θα είναι απαλλαγμένοι από τα φορτία των προβλημάτων των παλαιών.

ALERT! ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Νο3


Wednesday, June 27, 2012

ΤΑ ΕΝΟΧΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ BLACKROCK

ΤΑ ΕΝΟΧΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ BLACKROCK

Ποια είναι η σημερινή διάταξη των πολιτικών δυνάμεων στην ελληνική κοινωνία;

Ποιο ήταν το κεντρικό ζητούμενο της εκλογικής αναμέτρησης της 17ης Ιονίου; Ήταν μια αναμέτρηση δεξιάς και αριστεράς; Ήταν μια αναμέτρηση ανάμεσα σε μνημόνιο-αντιμνημόνιο; Ή ήταν μια αναμέτρηση για να βγει κυβέρνηση και μάλιστα πάσει θυσία, διότι οι δανειστές, οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι και εταίροι θα γίνουν φωτιά για να πέσουν και να μας κάψουν;
Καταρχάς θα πρέπει να τονίσουμε ότι η αναμέτρηση αυτή ήταν μια από τις χειρότερες, τις περισσότερο «στημένες» εκλογές της αντιπολίτευσης. Είχαμε μια πρωτοφανή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας από τους αποκαλούμενους φίλους, εταίρους και συμμάχους με προκλητικότατους εκβιασμούς που έφταναν στο σημείο να ποινικοποιούν μια ενδεχόμενη παραβατική – κατ’ αυτούς – συμπεριφορά του ελληνικού λαού. Οι ευρωκράτες και τα υπερατλαντικά αφεντικά έκαναν καθαρό ότι η Ελλάδα είναι κτήμα τους και ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, εκτός από αυτήν που θέλουν αυτοί. Η εθνική κυριαρχία της χώρας είναι πλέον ανέκδοτο, μετά μάλιστα από το εκλογικό αποτέλεσμα που επέβαλαν οι εκβιασμοί και η υστερική εκστρατεία φόβου και τρομοκρατίας του εκλογικού σώματος.

Δημήτρης Καζάκης. Ομιλία στα Χανιά. Κρητη 21-6-2012

Tuesday, June 26, 2012

Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Τα αποτελέσματα των εκλογών της 17ης Ιουνίου θα ακυρωθούν!

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ.Α. ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΣΤΑΤ
Για «εξαιρετικά σοβαρή συνταγματική παράλειψη» σχετικά «με τη μη δημοσίευση των στοιχείων της τελευταίας απογραφής της ΕΛΣΤΑΤ» κάνει λόγο, σε ...
ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ), Ιωάννης Αδαμόπουλος. Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του ΔΣΑ αναφέρει:

Σύμφωνα με το άρθρο 54 παρ. 2 του Συντάγματος, «[ο] αριθμός των βουλευτών κάθε εκλογικής περιφέρειας ορίζεται με προεδρικό διάταγμα, με βάση το νόμιμο πληθυσμό της περιφέρειας που προκύπτει, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, από τους εγγεγραμμένους στα οικεία δημοτολόγια, όπως νόμος ορίζει. Τα αποτελέσματα της απογραφής θεωρείται ότι έχουν δημοσιευθεί με βάση τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας μετά την πάροδο ενός έτους από την τελευταία ημέρα διεξαγωγής της.»

Ειδικές Οικονομικές Ζώνες!! Η Ελλάδα τεμαχίζεται, στο όνομα της ανάπτυξης!! (τεχνική έκθεση ΕΟΖ)


Thrace Map Province Area
Ο κατακερματισμός της χώρας και η περαιτέρω εξαθλίωση του λαού έχει το όνομα ΕΟΖ!!!!!Και όμως οι ΕΟΖ(Ειδικές Οικονομικές Ζώνες) είναι γεγονός και έρχονται στην χώρα με ταχύτατο βηματισμό, επιβεβαιώνοντας όλους εμάς που φωνάζαμε για ύπαρξη σχεδίου κατακερματισμού της χώρας μεσώ των ΕΟΖ με το πρόσχημα της ανάπτυξης και έρχονται στην χειρότερη και πιο ευαίσθητη
περιοχή και αυτή δεν είναι άλλη από την Θράκη!!!!
Το σχέδιο είναι απλό. Ένα τμήμα της χώρας με ειδικά καθεστώτα(φορολογικά, εργασιακά κτλ)
αυτονομείται οικονομικά και τον ρόλο του κράτους τον παίρνουν οι πανίσχυρες πολυεθνικές που επιβάλουν τους δικούς τους ορούς και που εν μέσω εξαθλίωσης γίνονται αποδεκτοί από τους τοπικούς πληθυσμούς προς χάριν της επιβίωσης ενώ συχνά επιβάλλονται οι οροί ακόμα και με ιδιωτικούς στρατούς!!!

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ, ΟΙ ΕΞΗΣ ΔΥΟ, Ο ΣΟΪΜΠΛΕ

Του ΣΤΑΘΗ*

Όταν η προπαγάνδα παραλογίζεται γίνεται ακόμα πιο αποτελεσματική.

Απόδειξη: τα μνημονιακά κόμματα κέρδισαν (στο βαθμό που κέρδισαν) αυτές τις εκλογές με αντιμνημονιακή ρητορική – ότι δηλαδή, θα επεδίωκαν επαναδιαπραγμάτευση, αλλαγές και βελτιώσεις όσων είχαν ήδη αποδεχθεί και φορτώσει στο σβέρκο μας.

Παράλογον ένα: μνημονιακοί με αντιμνημονιακή ρητορική.

Παράλογον δύο: διαπραγματευτές εκ νέου εκείνα που μας έλεγαν ότι το Μνημόνιο ήταν αδιαπραγμάτευτο «παρ' το ή ασ' το». Κι ακόμα περισσότερο, διαπραγματευτές εκ νέου εκείνοι που μας έλεγαν ότι το Μνημόνιο ήταν «επιτυχία» (μάλιστα προσωπική του Μπενύτο) και «ευτυχία».

Όμως, τα παράλογα συνεχίζονται.

Προγραμματική: Εκθεση ιδεών.


Της Λώρης Κέζα

Ουφ, τι ανακούφιση. Διαβάσαμε τα τρικομματικά σχέδια και επιτέλους ανακτήσαμε την αισιοδοξία μας. Αύριο, μια άλλη χώρα. Στο τέλος της τετραετίας συγκυβέρνησης θα έχουν αποκατασταθεί τα πάντα.

Χάρη στην ασάφεια της προγραμματικής σύγκλισης που δημοσιοποιήθηκε, μπορεί καθένας να ονειρεύεται ότι οι καλύτερες μέρες έρχονται. Όσα δεν κατάφεραν να εφαρμόσουν σε τρεις δεκαετίας για την οργάνωση του κράτους θα τα κάνουν, λένε, άμεσα. Όσα κατάφεραν να εφαρμόσουν σε δυο χρόνια, σε βάρος των εκείνων που δεν έφταιξαν, θα τα διορθώσουν, επίσης άμεσα. Αξίζει να δούμε, ερανιστικά, ορισμένα σημεία των όσων ευαγγελίζονται οι κυβερνώντες για να αναρωτηθούμε: για γίνει το θαύμα ή πρόκειται για.....
προγραμματικό εμπαιγμό;

'Ελληνες Overclockers κατέρριψαν 10 παγκόσμια ρεκόρ!

Image
Μπορεί να φαντάζει απίστευτο στην Ελλάδα της κρίσης. Και όμως... Έλληνες Overclockers (τεχνικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών που παρεμβαίνουν τόσο στο λειτουργικό σύστημα των υπολογιστών όσο και στο harware, για να εκτινάξουν τις επιδόσεις τους στα ύψη) κατέρριψαν όχι ένα, ούτε δύο, αλλά δέκα παγκόσμια ρεκόρ και άφησαν πίσω τους κορυφαίους Ασιάτες, Ευρωπαίους αλλά και Αμερικανούς Overclockers, οι οποίοι παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι από τις οθόνες των υπολογιστών τους, την προσπάθεια των Ελλήνων.

Τα δέκα παγκόσμια ρεκόρ καταρρίφθηκαν κατά τη διάρκεια του 1ου O.M.G FESTIVAL (Overclocking, Modding, Gaming),

Monday, June 25, 2012

Η επιστροφή στην δραχμή θα γίνει αναγκαστικά, ηλίθιοι! Αλλοιώς ας περιμένουμε το μοιραίο...



Τα αγράμματα βουλευτάκια της δεκάρας που σαλιαρίζουν στα τηλεοπτικά παράθυρα των βοθροκάναλων, υπερθεματίζοντας υπέρ του μνημονίου και του ευρώ, δεν μπόρεσαν ούτε και θα μπορέσουν ποτέ να κατανοήσουν το μέγεθος της καταστροφής που έχει επέλθει με την παρουσία των δύο «μεγάλων κομμάτων» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στη «διακυβέρνηση» της χώρας.

Δελτίο Τύπου Ε.ΠΑ.Μ Περιστερίου


Μειώσεις μισθών από 30-40%...
Μειώσεις συντάξεων από 15-40%...
1 στους 2 που προσλαμβάνονται το 2012 , δουλεύουν 1-4 ημέρες την εβδομάδα…
500.000  Δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται…
Χιλιάδες επιχειρήσεις σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας…
1.500.000  Άνεργοι…
45.000 Άστεγοι…
439.000 παιδιά κάτω από το όριο της φτώχιας…
2.500 παιδιά βρίσκουν καταφύγιο σε δημόσια ιδρύματα…
Αύξηση εγκληματικότητας…
Παρακμή στα νοσοκομεία…
Τα σχολεία καταρρέουν…
3.000.000 στην εξαθλίωση…
Μοιραίος απολογισμός αυτών των δυόμιση χρόνων εθνικής κατάθλιψης;
2852 Αυτοκτονίες. 2852 δολοφονημένοι συμπολίτες μας από το σαθρό πολιτικό μας σύστημα. Τα όπλα του εγκλήματος; Έλλειψη κοινωνικού κράτους, έλλειψη δικαιοσύνης, έλλειψη δημοκρατίας. Από ανικανότητα ή από δόλο;

Η Γερμανική έντυπη προπαγάνδα στην Ελλάδα επί Κατοχής και η συμμετοχή Ελλήνων επιχειρηματιών


Απόσπασμα από το νέο βιβλίο του Δημοσθένη Κούκουνα "Η ελληνική οικονομία κατά την Κατοχή και η αλήθεια για τα κατοχικά δάνεια" (Εκδόσεις Ερωδιός)

Α
πό την έναρξη της Κατοχής οι Γερμανοί κινήθηκαν αποφασιστικά για να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τα μέσα ενημέρωσης, ώστε να κατευθύνουν την προπαγάνδα τους. Αρχικά επεδίωξαν να μην ανατρέψουν το καθεστώς που ίσχυε στον χώρο του Τύπου και οι παρεμβάσεις τους ήταν διακριτικές, ενώ προσπάθησαν μάλιστα να δώσουν την εικόνα ότι δεν τους ενδιαφέρει η άσκηση προληπτικής λογοκρισίας, όπως συνέβαινε μέχρι τότε με τις ελληνικές υπηρεσίες λογοκρισίας. Τελικά κατέληξαν στη διευθέτηση να αναθέσουν τον τομέα αυτόν στη δικαιοδοσία της κυβέρνησης Τσολάκογλου, η οποία χωρίς δυσκολία συνέχισε τις δομές που είχε κληρονομήσει από την κυβέρνηση Κοριζή. Έτσι οι ημερήσιες αθηναϊκές εφημερίδες συνέχισαν κανονικά την έκδοσή τους, σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις οι εκδότες πιέστηκαν να συνεχίσουν την έκδοσή τους.
Η μόνη εφημερίδα που πραγματικά παύθηκε με άνωθεν γερμανική εντολή ήταν ο «Ασύρματος». Η απόφαση ανήκε στον στρατάρχη Βίλελμ Λιστ, ανώτατο διοικητή της περιοχής Βαλκανίων και μέχρι σήμερα δεν έχει διευκρινιστεί το ακριβές αιτιολογικό που τον ώθησε να λάβει αυτή την απόφαση. Ίσως κάποια προσωπική αναφορά για τον ίδιο, που την εξέλαβε ως αιχμή, να τον ώθησε σ’ αυτό. Το εντελώς παράδοξο είναι ότι ο ιδιοκτήτης αυτής της εφημερίδας, ο Γεώργιος Τζιρακόπουλος, ήταν σύγγαμβρος του στρατηγού Τσολάκογλου, ο οποίος μερικούς μήνες αργότερα θα τον τοποθετήσει, πλην άλλων διορισμών σε διάφορα διοικητικά συμβούλια, ως πρόσωπο εμπιστοσύνης στη θέση του κυβερνητικού επιτρόπου της Αγροτικής Τράπεζας.

Γράμμα από έναν αστουριανό ανθρακωρύχο

Πηγή: kaosenlared

Image

Έχω δουλέψει στα ορυχεία 25 χρόνια. Κατέβηκα για πρώτη φορά στα 18 μου, και θα ήθελα να σας πώ ότι εκπλήσσομαι από πολλά απ’ τα σχόλια που διαβάζω για τους ανθρακωρύχους και την πρόωρη συνταξιοδότηση που ισχύει γι αυτούς όπως και γι άλλες ομάδες εργαζομένων. Θα ήθελα να σας μεταφέρω τη δική μου οπτική, και αν μπορέσω να αποσαφηνίσω ορισμένες αμφιβολίες που βλέπω ότι υπάρχουν για το θέμα αυτό.
1. Ο αγώνας που διεξάγουν αυτή τη στιγμή οι ανθρακωρύχοι, δεν είναι για να διεκδικήσουν χρήματα, αλλά για να γίνει σεβαστή η συμφωνία που υπέγραψε πέρυσι το υπουργείο βιομηχανίας και τα συνδικάτα των ανθρακωρύχων, που προέβλεπε τη συνέχιση των επιδοτήσεων ως και το 2018.
Τα χρήματα αυτά προέρχονται απ’ την Ευρωπαϊκή Ένωση, κι όχι απ’ την ισπανική κυβέρνηση, μ’ αυτό θέλω να πώ ότι δε ζητάμε από κανέναν ισπανό να “στερηθεί για να μας βοηθήσει” όπως λένε πολλοί απ’ τους επικριτές μας. Όσον αφορά πάλι αυτά τα χρήματα...

Οι ιδιοκτήτες της τράπεζας της Ελλάδος που μπορούν να μπλοκάρουν ακόμη και αποφάσεις της κυβέρνησης!

Μάγιερ Αμσκελ Ρόθτσιλντ:
Ο Γερμανός ιδρυτής της δυναστείας της κόκκινης ασπίδας και των ιδιοκτητών της Ελλάδας που μπορεί να μπλοκάρει ακόμα και απόφαση της Κυβέρνησης!


Ολη η ιστορία της Γερμανικής οικογένειας που ελέγχει -σχεδόν- τα πάντα στη χώρα μας! Από το 1743 ως σήμερα!...


«Δώσε μου τον έλεγχο των χρημάτων ενός έθνους και δεν με νοιάζει ποιος φτιάχνει τους νόμους», έλεγε τον 18ο αιώνα ο Μάγιερ Άμσκελ Ρόθτσιλντ, μέλος μιας από τις πιο ισχυρές οικονομικά οικογένειες του κόσμου, η οποία έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη γέννηση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Το όνομα τους στα γερμανικά σημαίνει «κόκκινη ασπίδα» και οι ιστορικοί εικάζουν ότι μπορεί να προέρχεται από μια κόκκινη ασπίδα που κρεμόταν στην πύλη του σπιτιού τους, στη Φρανκφούρτη.

Ανοίξτε τα βιβλία του δημόσιου χρέους

Éric Toussaint(Βέλγος) Ο άνθρωπος που βοήθησε το Ecuador να διαγράψει το χρέος του και να διώξει το ΔΝΤ
        «Στη δική σας περίπτωση είναι πιο εύκολο, γιατί τα συμβόλαια είναι λιγότερα».
        Éric Toussaint(10/12/2010): «Ανοίξτε τα βιβλία του δημόσιου χρέους»!
Στη δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου που θα δώσει τα νομικά και ηθικά επιχειρήματα για την παύση πληρωμών του δημοσίου χρέους καλεί ο διακεκριμένος επιστήμονας και αγωνιστής Éric Toussaint, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στα Επίκαιρα.
Ο Éric Toussaint δεν μιλάει στη βάση υποθέσεων. Έχοντας ενεργή συμμετοχή στην Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου που συγκρότησε ο πρόεδρος του Ισημερινού, Raphael Korea, πριν 3 χρόνια μεταφέρει την πολύτιμη εμπειρία του από τις καθ’ όλα νόμιμες μεθόδους που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του Ισημερινού για να απαλλαγεί από ένα μεγάλο μέρος του δημοσίου χρέους.
Μέχρι και την δευτερογενή αγορά χρησιμοποίησε ο Κορέα με τις κατάλληλες κινήσεις για να μειώσει το δημόσιο χρέος. Υπήρχε όμως πολιτική βούληση, όχι άνευ όρων παράδοση στους ξένους πιστωτές και διαπόμπευση της χώρας, όπως στην Ελλάδα!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Προσέλαβαν 70.000 δημοσίους υπαλλήλους τα τελευταία δύο χρόνια!

Απίστευτο και όμως αληθινό… Τα δύο τελευταία χρόνια, που η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης, ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, όχι μόνο δεν μειώθηκε αλλά αυξήθηκε κατά …70.000!
Σύμφωνα με το «το Βήμα της Κυριακής» με την έκθεση της μόνιμης αντιπροσωπείας της Τρόικας στην Αθήνα, οι κανονικές ή πρόωρες συνταξιοδοτήσεις αναπληρώθηκαν με….
περίπου 70.000 νέες προσλήψεις τα δύο τελευταία χρόνια.
Παράλληλα, στην έκθεση επισημαίνεται ότι οι τομείς στους οποίους το προσωπικό αυξήθηκε είναι οι ΟΤΑ, η Υγεία, τα σώματα ασφαλείας και το υπουργείο Πολιτισμού.

Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ προϊόντα που κάνουν πάταγο στο εξωτερικό!

Μπορεί η ελληνική οικονομία να βρίσκεται σε ύφεση τα τελευταία χρόνια, με τους δείκτες να σημειώνουν αρνητική πορεία, οι ελληνικές εξαγωγές όμως συνεχίζουν να είναι παράγοντας που φέρνει έσοδα στον κλάδο.Σύμφωνα με έρευνα του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και ...
του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών για τα 100 πιο εξαγώγιμα προϊόντα και τις 100 κυριότερους προορισμούς των ελληνικών εξαγωγών το πρώτο τρίμηνο του 2012 προκύπτει ότι:
Το βαμβάκι, η ενέργεια, ο μηχανολογικός εξοπλισμός, καθώς και τα κοσμήματα και ο χρυσός διεκδικούν υψηλές θέσεις κατάταξης και μερίδια στη διεθνή αγορά. Σε σχέση μάλιστα με το περσυνό τρίμηνο, φέτος έχουν καταγραφεί 1515 νέες είσοδοι εξαγώγιμων ελληνικών προϊόντων, που αφορούν κυρίως προϊόντα μηχανολογικού εξοπλισμού, δομικά υλικά, κοσμημάτων και πολύτιμων μετάλλων, όπως ο χρυσός, καθώς και είδη οικιακής χρήσης.

Sunday, June 24, 2012

Ρέστα


ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ των ΗΠΑ τα λέει, όχι κάποιος συνωμοσιολόγος!


The Euro and the Parthenon


The atmosphere on the hills of the Acropolis after the Sunday elections has an immemorial flavour, scented with a certain resignation.  Grape vines cascade over the restaurants of Minissikleous street with tempting promise.  The bouzouki players gather with ease and lazy moves to strum a few tunes as the calamari fries and the octopi cook.  Cold white wine in carafes find their way to colorful tables, and silver haired restaurant owners with streaks of mischief gather customers with an almost pimp-like relish.  Stray cats purr and rest in the baking sun and are shooed off in the fear that they might infect the scene.

Οι δολοφονίες αθώων συνεχίζονται - "Έσβησε" βρέφος 19 μηνών στο Ωνάσειο



Η ιστορία δεν είναι σημερινή. Κάθε άλλο μάλιστα. Ξεκίνησε από το φθινόπωρο του 2011, αλλά κανείς δεν παρενέβη για να σταματήσει αυτό το αίσχος, που δεν απέχει καθόλου από τα εκτελεστικά αποσπάσματα των ναζί στη διάρκεια του Β' παγκοσμίου πολέμου. Σχεδιάστηκε και ξεκίνησε η υλοποίηση αυτού του σχεδίου, επί υπουργείας Λοβέρδου (που ως επιτυχημένος ήθελε να γίνει υπουργός και της κυβέρνησης Σαμαρά!!!), ο οποίος φαίνεται πως βρήκε περισσότερο πρόσφορο (οικονομικά για την κυβέρνηση ή για άλλους, ίσως θα πρέπει να ασχοληθεί η Δικαιοσύνη για να ρίξει φως) να κλείσει την Παιδο-καρδιοχειρουργική κλινική του Αγία Σοφία, από το να επιτρέψει την συνέχιση λειτουργίας της, δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε τραγικούς γονείς που η φτώχεια τους δεν τους επέτρεπε να αγωνιστούν για να σώσουν τα παιδιά τους.

Το 1ο Σκάνδαλο Της Siemens Την Δεκαετία του 50


Η μικρασιατική καταστροφή


Μεγέθυνση και πληθυσμιακή συρρίκνωση



2001: 10.964.020 άτομα με περίπου 300.000 ξένους
2009: 11.282.571 άτομα με πάνω από 1.300.000 ξένους
Από τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής του πληθυσμού επιβεβαιώθηκε ότι χάσαμε ένα εκατομμύριο Ελληνικές ψυχές μέσα σε μια δεκαετία…
Στην εποχή που η φαύλη μεγέθυνση με τα δανεικά είχε αυξήσει το διαθέσιμο εισόδημα, ο πληθυσμός δεν αυξήθηκε αλλά μειώθηκε ραγδαία.

Αιχμές Γάλλου υπουργού κατά ΕΕ για "ανικανότητα" & "ισόβια καταδίκη των λαών σε λιτότητα"

Image

Ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μπερνάρ Καζνέβ κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να «δείξουν στους λαούς της Ευρώπης πως υπάρχει ένα σχέδιο που θα γεννήσει μια νέα ελπίδα».
 Σε συνέντευξή του στην Journal du Dimanche, όταν ρωτήθηκε για τις πιθανότητες να ξεφύγει από την κρίση η Ελλάδα και για το μέλλον της ευρωζώνης, ο Καζνέβ εξέφρασε την ανησυχία του «για την ανικανότητα που δείχνει μέχρι σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση να απαντήσει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη». «Και αυτό είναι η αιτία της δυσπιστίας των λαών», τόνισε.

Αποδείξεις για τη μαθηματική κατασκευή της Ελληνικής γλώσσας


Η Ελληνική γλώσσα είναι η μητέρα όλων των γλωσσών της γής, δηλαδή είναι η γλώσσα των γλωσσών. Σε αντίθεση με τις άλλες γλώσσες, η Ελληνική γλώσσα είναι μία υπέροχη μαθηματική δημιουργία και ως μαθηματική κατασκευή είναι κατά συνέπεια και μουσική γλώσσα. Κατά την εποχή του Πυθαγόρα, αλλά και προγενέστερα από αυτόν, οι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τα σύμβολα των γραμμάτων για να συμβολίζουν τους αριθμούς. Πρέπει να αναφέρουμε ότι η Ελληνική γλώσσα αποτελείται από 28 σύμβολα και 27 αριθμητικές θέσεις. Αναλυτικά, τα 28 αυτά σύμβολα είναι τα εξής:

'Drachmageddon' averted but euro gamble drags on

Greece, like Ireland, is discovering there's little reward from the eurozone for good behaviour, writes Pat Cradock
Remember the Fiscal Treaty that was supposed to bring stability to the eurozone? A German idea, but the Germans have not ratified it yet. The eurozone seems more ready than ever to fall apart. The treaty has done nothing to stabilise the situation, a clear demonstration of its complete irrelevance in the present crisis.
It is only a few weeks but the referendum on the treaty seems so long ago. The truth is that the Fiscal Treaty was a side show and the Irish vote on it even more so.
When our leader reported to Angela Merkel he received dutiful praise but short shrift when he sought a quid pro quo on debt for delivering the Yes vote. Unfortunately he ignored a basic rule of economic relations -- put in your bribe request before you perform the service.
The main concern of the Yes voters appears to have been that funding would not be available from the European Security Mechanism if the Fiscal Treaty was not ratified -- as stated in the text of the two treaties.

Παραμύθι η κλιματική αλλαγή; 8 φορές στο παρελθόν έλιωσαν όλοι οι πάγοι στην Αρκτική


Δεν είναι μόνο σύγχρονο φαινόμενο η υπερθέρμανση του πλανήτη, αναφέρουν οι επιστήμονες.Τουλάχιστον οκτώ φορές κατά τα τελευταία 2,8 εκατ. χρόνια έλιωσαν όλοι οι πάγοι στην Αρκτική. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η Γη πέρασε μεγάλης διάρκειας μεσοπαγετωνικές περίοδοι, με θερμοκρασίες έως πέντε βαθμούς μεγαλύτερες από τις σημερινές, καθώς και μεγαλύτερη υγρασία, σύμφωνα με νέες επιστημονικές εκτιμήσεις.Το συμπέρασμα είναι ότι οι πολικές περιοχές είναι πολύ πιο ευάλωτες στις κλιματικές αλλαγές από ό,τι πίστευαν ως τώρα οι επιστήμονες.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΖΩΗ Τα «δικαιώματα νερού» ΕΞΑΝΤΑΣ


Κατά μέτωπον επίθεση από το Χωνί στον όμιλο Μπόμπολα.


Ο «μάγος» Γιώργος Μπόμπολας
εξαϋλώνει τα φύλλα της εφημερίδας μας!


Πώς φιμώνουν τις φωνές που δεν εξυπηρετούν τα δικά τους -μνημονιακά- συμφέροντα. Μην είναι αθέμιτος ανταγωνισμός; Μην είναι λογοκρισία;
Η Αναστάσία έχει περίπτερο στα Καλύβια. Την προπερασμένη Κυριακή, 10 Ιουνίου, το πρακτορείο διανομής της πήγε δύο αντίτυπα της εφημερίδας μας, Το ΧΩΝΙ, για να τα πουλήσει στους Καλυβιώτες. Μιλάμε για την Κυριακή που Το ΧΩΝΙ κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο το εξώδικο κατά των εισπρακτικών εταιρειών των τραπεζών, θέμα το οποίο διάβασαν στο Ιντερνετ καμιά διακοσαριά χιλιάδες Ελληνες.
Σημειώστε το αυτό, θα μας χρειαστεί.

Απέλλα…η “Συνέλευση των Ομοίων”


Το πολίτευμα της αρχαίας Σπάρτης ήταν «αριστοκρατικό» (ο χαρακτηρισμός αφορά στο πνεύμα/χαρακτήρα και όχι στην κοινωνική προέλευση/καταγωγή). Βασικοί πυλώνες του πολιτεύματος ήταν οι εξής:
α. Γερουσία……απαρτίζετο από είκοσι οκτώ άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών (βασική σύνθεση) ήταν ισόβιας θητείας και σε αυτήν συμμετείχαν επιπλέον και οι εκάστοτε δύο βασιλείς της Σπάρτης (συνολικά τριάντα άτομα). Ως έργο είχε την άσκηση εσωτερικής πολιτικής με ότι αυτό συνεπάγεται  (νομοθεσία, εφαρμογή νόμων κ.λ.π).
β. Έφοροι …….ήταν ομάδα πέντε αξιωματούχων που είχε ως στόχο την εποπτεία των βασιλέων και των κατοίκων της πόλης, σε ότι αφορούσε στην τήρηση των παραδόσεων και ειδικότερα τη διατήρηση της δημόσιας τάξης, τον έλεγχο των κρατικών αξιωματούχων και βασιλέων, την εποπτεία τήρησης των ηθών, καθώς και την εποπτεία άσκησης εξωτερικής πολιτικής και την εφαρμογή των αποφάσεων της Απέλλας.

Saturday, June 23, 2012

Όταν ο μέγας Γαλιλαίος αποκήρυξε την ηλιοκεντρική θεωρία του...


Στις 22 Ιουνίου του 1633, ο σπουδαίος επιστήμονας και πατέρας της σύγχρονης αστρονομίας Galileo Galilei αναγκάζεται από την Αγία Έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να αποκηρύξει ενώπιον της Ιεράς Εξέτασης της θεωρία του που έβαζε στο κέντρο του σύμπαντός μας τον Ήλιο και όχι την Γη όπως θεωρούνταν μέχρι τότε. Σύμφωνα με τον θρύλο, ο πρώτος φυσικός επιστήμονας, όπως θεωρείται, προσέθεσε μετά την κατάθεσή του ενώπιον των ιεροεξεταστών την διάσημη φράση «και όμως κινείται», αναφερόμενος στη Γη.

What advice would the ancient Greeks provide to help modern Greeks with their current financial worries?




 1. Debt, division and revolt.
Here's the 6th Century BC news from Athens.
In the early 6th Century BC, the people of Athens were burdened with debt, social division and inequality, with poor farmers prepared to sell themselves into slavery just to feed their families. Revolution was imminent, but the aristocrat Solon emerged as a just mediator between the interests of rich and poor. He abolished debt bondage, limited land ownership, and divided the citizen body into classes with different levels of wealth and corresponding financial obligations. His measures, although attacked on all sides, were adopted and paved the way for the eventual creation of democracy.Solon's success demonstrates that great statesmen must have the courage to implement unpopular compromises for the sake of justice and stability.






Email from the past?
Not an ancient Greek laptop,
but a writing tablet
on a vase from 470 BC.

2. What happens next?
The Delphic oracle
Ancient Delphi was the site of Apollo's oracle, believed to be inspired by the god to utter truths. Her utterances, however, were unintelligible and needed to be interpreted by priests, who generally turned them into ambiguous prophecies.

λα΄ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΥΠΕΡΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ


Το Χωνί 06-23-2012


Friday, June 22, 2012

Όλες οι ενέργεις των πολιτικών απο το 1974 που έφεραν την Ελλάδα εδώ που βρίσκεται σήμερα.


Τι πραγματικά αξίζει η Ελλάδα? ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ..!!
Μπορεί αρκετοί που ψήφισαν το Μνημόνιο να μην το διάβασαν, αφού ήτανε για τις πλάτες μας και όχι για τις δικές τους. Εμείς όμως ας δώσουμε λίγο χρόνο να διαβάσουμε το παρακάτω κείμενο, γιατί είναι για τις δικές μας πλάτες και τις πλάτες των μελλοντικών...
γενεών της Ελλάδος!!!

ΠΩΣ ΠΤΩΧΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ

- Η Χούντα το 74 παραδίδει στον “Εθνάρχη” υγιές χρέος 330 εκατ. (υγιές διότι λόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης το χρέος αυτο-εξοφλείτο).

- Ο “Εθνάρχης” μετατρέπει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8ΔΙΣ (σημειώστε πετρελαϊκή κρίση του 1977).

- Ο Ανδρέας κλείνει με δυο τρόπους (υπερ-πολλαπλασιασμός μισθών και εισφορών μέσα σε μια νύχτα & των απεργιών) όλες τις τεράστιες βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΙΝΤΑ, ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, ΧΡΩΠΕΙ κτλ κτλ κτλ),

US Catholic priest convicted of sex abuse cover-up

Monsignor William Lynn returns to the courthouse in 26 March 2012 Monsignor William Lynn supervised about 800 priests in the Philadelphia area
A high-ranking Philadelphia Roman Catholic Church official has been found guilty of endangering the welfare of a child in a sex abuse case.
Monsignor William Lynn was acquitted of two additional charges.
Prosecutors alleged that Lynn, who supervised hundreds of priests, helped cover-up child sex abuse, often by transferring priests to new parishes.
He is now the highest-ranking US Roman Catholic official convicted in connection in a wider scandal.
Child sex abuse cases across Roman Catholic churches in the US have cost billions in settlements, driving some US dioceses into bankruptcy.

«Βόμβα» του περιοδικού Stern που ξεσκεπάζει την συμμορία Σημίτη.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ(μπήκαμε στο ευρώ-Σημίτης, Παπαδήμ(ι)ος- επειδή συνέφερε την Γερμανία)...

«Βόμβα» του περιοδικού Stern για τη γερμανική καγκελαρία
Η Καγκελαρία γνώριζε εγκαίρως τους κινδύνους της εισόδου της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό «Stern», επικαλούμενο εσωτερικά έγγραφα από την Καγκελαρία και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Eurostat ήδη στις αρχές του 1999, σε 2 έγγραφά της, προειδοποιούσε την Επιτροπή για πιθανά
παραποιημένα ελληνικά στατιστικά στοιχεία, αλλά οι προειδοποιήσεις «αποκρούστηκαν». Επιπλέον, στις 12 Μαΐου του ίδιου έτους, ο Πρόεδρος της Eurostat, σε σημείωμα προς τον τότε Επίτροπο για Οικονομική και Νομισματική πολιτική Yves-Thibault de Silguy ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε χρησιμοποιήσει πιθανότατα τις μεταβιβαστικές πληρωμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου, με τρόπο παράτυπο, να βελτιώσουν τα δημοσιονομικά μεγέθη του προϋπολογισμού, για να λάβει την απάντηση: «Υποθέτω ότι η Eurostat ούτε σχεδιάζει διορθώσεις στους αριθμούς ούτε επιθυμεί να συνεχίσει την συζήτηση για το θέμα αυτό»

ΑΓΡΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ!

Συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Σόλωνος, ώρα 13:15. Ανύποπτοι πολίτες πίνουν τον καφέ τους στη γωνιακή καφετέρια, όταν ξαφνικά βλέπουν τον Γλύξμπουργκ να βγαίνει από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας συνοδευόμενος από δυο σωματοφύλακες...


Με έκπληξη τον βλέπουν να κατευθύνεται προς το μέρος τους. Πλησιάζει στην καφετέρια και αρχίζει τις δημόσιες σχέσεις ρωτώντας τον κόσμο τι κάνει, πως βλέπει την κατάσταση κλπ. Τότε, εξαγριωμένοι οι θαμώνες άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν, να τον ρωτούν τι δουλειά είχε εκεί και να του ζητούν να φύγει.

Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς πήγαν προς την κουζίνα αναζητώντας γιαούρτια και ντομάτες.

Τότε ο Κοκός αγρίεψε. Τους είπε σε έντονο ύφος πως δεν πρόκειται να φύγει και προς στιγμήν απειλήθηκε σοβαρό επεισόδιο.

Axciom: Ο Μεγάλος Αδελφός που κανείς δεν γνώριζε

Ένα εκτενές άρθρο στην εφημερίδα New York Times, αρχίζει με τον πιο τρομακτικό τρόπο:

Γνωρίζει ποιος είστε.

Γνωρίζει πού μένετε...


Γνωρίζει τι κάνετε… Διεισδύει βαθειά στην Αμερικανική ζωή, πολύ πιο βαθιά από το FBI ή την Εφορία, ή τα αδιάκριτα μάτια του Facebook και της Google.

Αν είστε Αμερικανός ενήλικας, κατά πάσα πιθανότητα γνωρίζει πράγματα για εσάς, όπως η ηλικία σας, η φυλή σας, το φύλο σας, το βάρος, το ύψος, την οικογενειακή σας κατάσταση, το μορφωτικό σας επίπεδο, τις καταναλωτικές σας συνήθειες, το οικογενειακό σας εισόδημα, όσα σας ανησυχούν για την υγεία σας, πού θέλετε να πάτε διακοπές, κλπ κλπ.

Οι περίεργες συμπτώσεις της υπόθεσης “ελληνική κρίση”

Ενα παλιό αλλά πάντα επίκαιρο άρθρο.

Το ελληνικό χρηματιστήριο έχει δεχτεί έναν άνευ προηγουμένου πόλεμο τους τελευταίους μήνες και αυτό αποτυπώνεται όχι μόνο στο ποσοστό της κατά 50%, περίπου, πτώσης του ΓΔ σε αυτό το...
διάστημα, όσο, κυρίως, στην τεράστια αρνητική απόκλιση του από τις διεθνείς αγορές μετοχών, καθώς έχει φτάσει να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αρνητική συσχέτιση με βασικούς δείκτες, όπως, ο S&P 500, από τα τέλη της δεκαετίας του ‘90.

ΠΡΟΣΟΧΗ BILD. ΣΟΥ ΜΙΛΑΕΙ Το ΧΩΝΙ.


(αν δεν σας το διδάσκουν στα βιβλία σας, όταν ζούσαμε στην Ελλάδα τη γερμανική κατοχή του 1940, επειδή το πρώτο πράγμα που έκαναν οι ναζί ήταν να ελέγξουν τα ΜΜΕ, τα βράδια έβγαινε στις γειτονιές Το ΧΩΝΙ.
Το ΧΩΝΙ ήταν ανήλικα παιδιά που έβγαιναν το βράδυ  και φώναζαν τις πραγματικές ειδήσεις στους Έλληνες, κρυφά από τις γερμανικές περιπολίες που αν τους έπιαναν, τους σκότωναν.
Σήμερα που ζούμε μια νέα ιδιότυπη κατοχή στην Ελλάδα, Το ΧΩΝΙ ξανακυκλοφόρησε. Μόνο που σήμερα δεν κρύβεται. Βγαίνει μπροστά και φανερά και φωνάζει μ' όλες του τις δυνάμεις. Και απαντά σε προκλητικούς Γερμανούς...
Άρα...
ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ BILD. ΣΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΤΟ ΧΩΝΙ
(και απαντάει στην προκλητική ανοησία που τόλμησες να δημοσιεύσεις).
   
«Αγαπητοί Έλληνες,
Αγαπητοί Γερμανοί,

Το Χωνί


Φεύγουν οι Παπανδρέου;> Eγκαταλείπει την Ελλάδα ο ΓΑΠ (βρήκε δουλειά στη Γαλλία(!), ενώ ο Αντρίκος ζήτησε ετήσια άδεια από το Πανεπιστήμιο.





Η τελευταία κόντρα του Γιώργου Παπανδρέου με τον Βενιζέλο,  έγινε με αφορμή την μη υπουργοποίηση των Λοβέρδου-Χρυσοχοίδη. Προφανώς αυτό ήταν η αφορμή για να ραγίσει το γυαλί της σχέσης του ΓΑΠ με το ΠΑΣΟΚ. Μόνο που όπως όλα δείχνουν οι Παπανδρέου ετοιμάζονται να αποχωρήσουν οριστικά από την Ελλάδα-τουλάχιστο ο Αντρίκος και ο Γιώργος.
Ο πρώτος ζήτησε ετήσια άδεια από το Πανεπιστήμιο όπου διδάσκει αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν την έλαβε γιατί είχε εξαντλήσει πρόσφατα μια αντίστοιχη. Όσο για τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό τις τελευταίες μέρες δηλώνει ότι βρήκε δουλειά στη Γαλλία και ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα.

Δαίμων: H πιο ευσεβής λέξη των Αρχαίων

Η νοηματική μετάλλαξη της λέξης δαίμων θυμίζει κάτι από τα λάφυρα των νικητών. Θυμίζει τους αρχαίους αριστοκράτες που κατέληξαν στις γαλέρες των νικητών Ρωμαίων. Θυμίζει, θυμίζει. αναρίθμητες περιπτώσεις που επιβεβαιώνουν ότι ο νικητής ποτέ δε σέβεται «τα ιερά και τα όσια» των ηττημένων.Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Στην αρχαιότητα η λέξη Δαίμων (αρσ. και θηλ.) ήταν, ίσως, η πιο ευσεβής λέξη. Παράγεται από το ρ. δαίω (: μοιράζω στον καθένα την τύχη του).


Αν και συνυπήρχε με τη λέξη Θεός, εντούτοις, ο δαίμων αναφερόταν στην απρόσωπη και απροσδιόριστη δύναμη,

Thursday, June 21, 2012

Lion hugs and kisses woman after rescue!



Eight years ago an African lion was rescued from a life of abuse and malnutrition in a traveling circus. The woman visits the lion 8 years afterword and receives a very warm hug and kiss!

Θράκη: Δικαιολογητικά πρόσληψης στην τουρκική γλώσσα!!!


Από πότε η Τουρκική γλώσσα χρησιμοποιείται σε επίσημα έγγραφα και μάλιστα της τοπικής αυτοδιοίκησης; Η απάντηση είναι πως η τουρκική γλώσσα χρησιμοποιείται λόγω παντελούς έλλειψης εθνικού προσανατολισμού της κυβέρνησης των Αθηνών.

Το έκτρωμα του Καλλικράτη θα αρχίσει σιγά-σιγά να δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο και τότε θα ξεκινήσουν "διαδικασίες" για τις οποίες κάποιοι θα πρέπει να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.

Τα αρχαία θέατρα «κουρδίζονταν»!


Τελικά ο πολιτισμός της Αρχαίας Ελλάδας συνεχίζει να μας εκπλήσσει με αμείωτο ενδιαφέρον και να μας δίνει τροφή για προβληματισμό, ως προς το πως κατάφερναν να λύνουν με πολύ πιο "περιβαλλοντικά υγιείς" τρόπους διάφορα τεχνικά θέματα της ζωής τους... Παράλληλα φανερώνουν τη μεγάλη σημασία των συχνοτήτων που προφανώς ήταν από τότε γνωστές... Η τελευταία αναφορά αφορά την ακουστική των θεάτρων και έρχεται από.σχετική έρευνα στο ΑΠΘ: Ερευνητές του ΑΠΘ αποκαλύπτουν πώς τα αρχαιοελληνικά και ρωμαϊκά θέατρα άγγιζαν την ακουστική τελειότητα με τη βοήθεια χάλκινων αντηχείων Οι μετρήσεις είχαν δείξει εντελώς άλλα από αυτά που επιθυμούσαν οι τρεις ερευνητές. Κλεισμένοι για μέρες σε ένα άχαρο, μικρό δωμάτιο, τον θάλαμο ηχομόνωσης του Εργαστηρίου Αρχιτεκτονικής Τεχνολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, μαζί με γεννήτριες θορύβου, μικρόφωνα, υπολογιστές, και διάφορα είδη αγγείων, κυρίως πήλινα πιθάρια αλλά και μπουκάλια ή βάζα, έπαιρναν μετρήσεις και μελετούσαν τις γραφικές παραστάσεις που αυτές έδιναν.

What Did the Greek Elections Decide?


Greece - A History of the Crisis



European Pressphoto Agency
Updated: June 20, 2012
Over the last decade, Greece went on a debt binge that came crashing to an end in late 2009, provoking an economic crisis that has decimated the country’s economy, brought down a government, unleashed increasing social unrest and threatened both Europe’s recovery and the future of the euro.
Since a change in government revealed the true size of the country’s massive deficits, Greece has been kept afloat by its fellow euro zone countries, but at a steep price: the austerity measures demanded by France and Germany in return for two massive bailout packages have ripped holes in the Greek safety net and plunged the country into a recession of near-Great Depression dimensions.

Greece Must Better Enforce Anti-Bribery Laws, OECD Says



Greece must step up enforcement of laws that prohibit the bribing of foreign officials, the Organization of Economic Cooperation and Development’s Working Group on Bribery said.
In one specific case of bribery of a foreign public official, Greek authorities “failed to open a domestic investigation” for almost two years after first discovering it, the OECD group said in a report published today. The case raises “grave concerns because of apparent inaction,” it said.

29 χρονια πριν έλεγε ο Χαρρυ Κλύνν


Alan Turing: why the tech world's hero should be a household name


The life and achievements of Alan Turing - the mathematician, codebreaker, computer pioneer, artificial intelligence theoretician, and gay/cultural icon - are being celebrated to mark what would have been his 100th birthday on 23 June.

 

I've worked in computing, and more specifically computer networking, nearly all my life. It's an industry in a constant state of innovation, always pushing beyond the limits of current capability.
It is sometimes said that "broadband" is whatever network speed you don't have, yet!
Things we take for granted today were, not that long ago, huge technological breakthroughs.
Although I've been lucky enough in my career to be involved in the development of the internet, I've never lost sight of the role played by my predecessors, without whose pioneering labour, so much would not have been accomplished.
Alan Turing aged 16 years old Turing studied mathematics at King's College, Cambridge before obtaining a PhD from Princeton University in the US
This year, in the centenary of his birth, there is one man in particular who is deservedly the focus of attention: Alan Turing.
Turing was born into a world that was very different, culturally and technologically, yet his contribution has never been more important.

Wednesday, June 20, 2012

Goldman Sachs and the Greek Government


Πολιτισμένοι Ευρωπαίοι


Δ.Ι. Λάμπρου, Περιοδικόν Δαυλός

Η Ελλάδα της Γενοκτονίας


Ο θρύλος των κρεμαστών κήπων της Βαβυλώνας


Image
«Οι κήποι φαίνονταν από μακριά σαν ένας λόφος και τα διάφορα τμήματά τους ήταν κτισμένα το ένα πάνω στο άλλο, σε πολλά επίπεδα. Τα πάντα ήταν κατάφυτα με όλων των λογιών τα δέντρα, και η δύναμη των μεγεθών και της χάρης προσέφερε στο θεατή μεγάλη ευχαρίστηση. Ενα σύστημα ποτίσματος έφερνε άφθονο νερό από το ποτάμι, αν και κανείς δεν μπορούσε να δει το πώς».
Με αυτόν τον τρόπο περιγράφει τους μυθικούς κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας ο Ελληνας ιστορικός Διόδωρος ο Σικελιώτης, που έζησε τον 1ο αιώνα π.Χ. Το πρόβλημα είναι ότι την εποχή που ο Διόδωρος έγραφε αυτά τα ποιητικά λόγια είχαν περάσει τουλάχιστον 500 χρόνια από τότε που χτίστηκαν οι κήποι και πολύς καιρός από τότε που καταστράφηκαν. Θα πρέπει λοιπόν και αυτός να βασίστηκε σε δευτερογενείς και τριτογενείς πηγές.

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

«Μάχη» για σύριγγες, αντισηπτικά, γάζες, γάντια και άλλα ταπεινά πλην όμως αναγκαία αναλώσιμα υλικά δίνουν καθημερινά πλέον οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Στο πλευρό τους έχουν σε πολλές περιπτώσεις και τους ασθενείς που διαπιστώνουν ιδίοις...
όμμασι την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται για να κρατηθεί όρθιο το ΕΣΥ. Τα χρέη των νοσηλευτικών ιδρυμάτων προς τους προμηθευτές, η πληρωμή τους με το σταγονόμετρο και η μειωμένη ροή εισαγομένων υλικών προς τις ελληνικές εταιρίες από τις μητρικές αποτελούν τους προβληματικούς κρίκους της αλυσίδας τροφοδοσίας με υγειονομικό υλικό στο ΕΣΥ. Αυτούς τους μισοσπασμένους κρίκους θα κληθεί να ενώσει ο επόμενος υπουργός Υγείας….

Χωρίς φιάλες και σωλήνες παροχέτευσης πνευμονικού υγρού οι ασθενείς στο Σωτηρία
Ένα από τα υγειονομικά υλικά πρώτης γραμμής έχει… εκλείψει τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο «Σωτηρία»: πρόκειται για τις σωλήνες και τις φιάλες παροχέτευσης πνευμονικού υγρού που χρειάζονται σχεδόν όλοι οι ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται στις Θωρακοχειρουργικές κλινικές του νοσοκομείου. «Οι ασθενείς, ιδίως όσοι νοσηλεύονται με σοβαρά πνευμονολογικά προβλήματα δεν γίνεται να μένουν χωρίς παροχέτευση. Δεδομένου ότι η προμήθεια των σωλήνων αποκλείστηκε εάν δεν εξοφληθούν οι προμηθευτές, η μόνη λύση ήταν να… βγάλουμε από τα ντουλάπια τις γυάλινες φιάλες που χρησιμοποιούσαμε τη δεκαετία του 1990, να τις καθαρίσουμε και να τις αποστειρώσουμε και να τις βάζουμε στους ασθενείς» λέει ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ), κ. Νίκος Παπανδρέου.

O Τσίπρας, ο ΓΑΠ, ο Βαρουφάκης και ο Σόρος.





Ο Αλέξης Τσίπρας σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κρατούσε χαμηλούς τόνους απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου και την πολιτική του που μας οδήγησε στο ΔΝΤ. Ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης ήταν, για τους μυημένους, ο άνθρωπος που έφερε κοντά τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ με τον ΓΑΠ με αποτέλεσμα να προκύψει μια πολιτική οικειότητα μεταξύ τους. Όσο για τον Βαρουφάκη, όπως και ο ίδιος παραδέχεται, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε στον Αντώνη Μάριο Παπαγιώτη και στο Press-gr, το τελευταίο διάστημα βρέθηκε να συμμετέχει σε εκπόνηση προτάσεων οικονομικής πολιτικής που υποστηρίζονται όσο αφορά τα "οδοιπορικά" από ινστιτούτο που χρηματοδοτεί ο Σόρος. Η γνωριμία του Βαρουφάκη με το περιβάλλον Σόρος αποδίδεται στην στενή σχέση που διατηρεί ο μεγαλοεπενδυτής με τον Παπανδρέου.
Ακολουθεί η συνέντευξη Βαρουφάκη στον Αντώνη Μάριο Παπαγιώτη η οποία δημοσιεύθυκε στο Press-gr στις 26 και 27 Απριλίου του 2012>

Περιοδεία Δημήτρη Καζάκη στην Κρήτη 21-26 Ιουνίου


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ ΣΤΙΣ 20:30 XANIA

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΠΡΩΙΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΣΦΑΚΙΑ 

Το Βρομόλογο της Ευρώπης


Οι ηγέτες του G20 και κυρίως οι ΗΠΑ πιέζουν φορτικά τους ηγέτες της Ευρώπης και κυρίως την Μέρκελ να ενωθούν για να ξεπεράσουν την κρίση του χρέους της, υιοθετώντας έναν οδικό χάρτη για τη στενότερη ολοκλήρωση να μειώσουν το κόστος δανεισμού και να αποτραπεί η περαιτέρω ζημιά στην παγκόσμια οικονομία.

Με την Ισπανία να ετοιμάζει την επίσημη αίτηση μέσα σε λίγες μέρες για την παροχή έως και 100 δισ. ευρώ για τις υπό χρεοκοπία τράπεζές της, με κόστος δανεισμού να χτυπά νέα ιστορικά ρεκόρ τόσο για την Ισπανία, όσο και για την Ιταλία, στη σύνοδο κορυφής των G20 στο Μεξικό οι ηγέτες δεσμεύτηκαν να λάβουν «όλα τα αναγκαία μέτρα πολιτικής» για την υπεράσπιση της νομισματικής ένωσης και του κοινού νομίσματος.

Pity The Nation…

khalil gibran pity the nation

Pity the nation that is full of beliefs and empty of religion.
Pity the nation that wears a cloth it does not weave,
eats a bread it does not harvest,
and drinks a wine that flows not from its own wine-press.
Pity the nation that acclaims the bully as hero,
and that deems the glittering conqueror bountiful.
Pity a nation that despises a passion in its dream,
yet submits in its awakening.
Pity the nation that raises not its voice
save when it walks in a funeral,
boasts not except among its ruins,
and will rebel not save when its neck is laid
between the sword and the block.
Pity the nation whose statesman is a fox,
whose philosopher is a juggler,
and whose art is the art of patching and mimicking.
Pity the nation that welcomes its new ruler with trumpeting,
and farewells him with hooting,
only to welcome another with trumpeting again.
Pity the nation whose sages are dumb with years
and whose strong men are yet in the cradle.
Pity the nation divided into into fragments,
each fragment deeming itself a nation


«Να λυπάστε το έθνος που φοράει ρούχα που δεν ύφανε, τρώει ψωμί που δεν θέρισε, και πίνει κρασί που δεν ρέει από δικά του πατητήρια.

Members of Caucus on US Turkish Relations&Turkish Americans

Η ΑΛΗΘΕΙΑ


Εξοργισμένοι οι Βρετανοί με την αίτηση ασύλου του Τζούλιαν Ασάνζ

Η απόφαση του ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, να καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού για να ζητήσει πολιτικό άσυλο, αποτελεί παραβίαση των όρων της εγγύησής του και επιφέρει σύλληψη, ανακοίνωσε την Τετάρτη  η αστυνομία της Βρετανίας.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ πέρασε το βράδυ της Τρίτης στην πρεσβεία του Ισημερινού.

Tuesday, June 19, 2012

Τα μυστήρια της αρχαίας Κρήτης και η διαδικασία της μύησης

Πέντε και περισσότερο χιλιάδες χρόνια, λοιπόν, πριν την σημερινή εποχή υπήρχε στην Κρήτη μια μορφή θρησκείας, μια λατρεία θεοτήτων της Φύσεως, πνευματικού επιπέδου ανώτερη φυσιολατρία. Οι κάτοικοι της Κρήτης ήταν από τους πρώτους που απέδωσαν στο θείο, σεβασμό και στα Μυστήρια. Μυστήρια, στα οποία γινόταν χρήση σημείων και συμβόλων και σε αυτά γίνονταν δεκτοί άνδρες και γυναίκες, που τελούσαν, στους μικρούς τότε σε μέγεθος ναούς τους, τις ιερουργίες και τις μυήσεις τους.

Αλλά στο σημείο αυτό πρέπει να γίνει η διάκριση των κυρίως λεγόμενων Μυστηρίων, δηλαδή των τελετών που κανείς δεν μπορούσε να μετέχει αν δεν ήταν μεμυημένος κατά τους απαιτούμενους τύπους, από τις ξεχωριστές εκείνες τελετές, μερικών εορτών, που η επιτέλεσή τους αν και περιοριζόταν σε ιδιαίτερη τάξη ανθρώπων ή γένους - άνδρες δηλαδή ή γυναίκες - δεν ήταν όμως απαραίτητο, οι λαμβάνοντες σ’ αυτές μέρος να είναι μεμυημένοι.

19 Ioυνίου 1951: Πεθαίνει ο κορυφαίος Άγγελος Σικελιανός



Σαν σήμερα, 19 Ιουνίου του 1951, πεθαίνει σε ηλικία 67 ετών ο Άγγελος Σικελιανός, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες ποιητές του 20ού αιώνα. Ο Άγγελος Σικελιανός γεννήθηκε στη Λευκάδα, στις 15 Μαρτίου του 1884. Εκεί πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Με την έλευση του νέου αιώνα, το 1900, αποφοίτησε από το Γυμνάσιο και εγγράφεται στη Νομική του πανεπιστημίου Αθηνών, σπουδές τις οποίες όμως δεν ολοκληρώνει ποτέ. Από νωρίς μελέτησε Όμηρο, Πίνδαρο, Ορφικούς και Πυθαγόρειους, λυρικούς ποιητές, προσωκρατικούς φιλοσόφους, Πλάτωνα, Αισχύλο, την Αγία Γραφή αλλά και τους ξένους λογοτέχνες.
Ο νεαρός Άγγελος ταξιδεύει πολύ και στρέφεται από νωρίς στην ποίηση και το θέατρο. Το 1907 παντρεύεται με την Αμερικανίδα Eva Palmer στην Αμερική και το επόμενο έτος μετακομίζουν στην Αθήνα.