Wednesday, October 31, 2012

Σκληρή γλώσσα από τη Bild για τη Γαλλία με τίτλο: “Είναι η Γαλλία μια νέα Ελλάδα?”

Von NIKOLAUS BLOME
Τρεις Γερμανοί, ένας ισχυρός, ένας σοφός και ένας παλαίμαχος βάζουν κάτω το μυαλό τους, όλοι μαζί, στο Βερολίνο, συζητώντας και ψιθυρίζοντας μέχρι να βρουν τη λύση. Το συμπέρασμα μέχρι σήμερα είναι αυτό: Η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί περισσότερο ενωμένη για να ξεπεράσει τη βαθιά κρίση που περνάει. Ένα διήμερο ευρωπαϊκό συνέδριο του Ινστιτούτου Berggruen. Διάσημοι συμμετέχοντες που συμπεριλαμβάνουν τους: πρώην καγκελάριο Χέλμουτ Σμίντ, υπουργό οικονομικών Βόλφγκαγκ Σόιμπλε και πλήθος πρώην ηγετών της Ε.Ε. (συμπεριλαμβανόμενου του πρώην καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ).
Ξεκάθαρο σε όλους: Χωρίς την άμαξα Γερμανίας-Γαλλίας τίποτε δεν προχωρά στην Ευρώπη.
ΟΜΩΣ η Γαλλία βρίσκεται σε πτώση, με κακούς αριθμούς στα στοιχεία της, με συρρικνούμενη εμπιστοσύνη, ενώ ο νέος της πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δεν ανταποκρίνεται.
Όλο και περισσότερα πρόσωπα στο Βερολίνο γίνονται ανήσυχα με το θέμα: Τι θα γίνει με τη

Τι θα πουλήσουμε μέχρι το 2016 - Ο πλήρης κατάλογος των αποκρατικοποιήσεων


Δεκάδες περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου, μπαίνουν στη σειρά για πώληση. Ο πλήρης κατάλογος με τα περιουσιακά στοιχεία που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν, ενσωματώθηκε στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την περίοδο  μέχρι το 2016 που κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή. Το 2016, προγραμματίζεται από τώρα να πουληθούν οι μετοχές των τραπεζών που θα περιέλθουν στο δημόσιο μέσα από τη διαδικασία των ανακεφαλαιοποιήσεων. Δείτε τον πλήρη κατάλογο

Τα πρώτα 15 πωλητήρια θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα στο 2013 προκειμένου να αποφέρουν 2,6

Γιατί είπαμε ότι συνελήφθη ο Καρατζαφέρης; Δείτε το επίμαχο δελτίο με τις αποκαλύψεις – βόμβα για τα CDS διά στόματος Ζωής Γεωργαντά!


Ο Σπύρος Καρατζαφέρης συνελήφθη με πρόφαση τα έγγραφα των ψευδώνυμους. Είναι αυτός ο λόγος; Δείτε το ντοκουμέντο της εκπομπής με τις τρομερές αποκαλύψεις για τα CDS και τι λέει η Ζωή Γεωργαντά.

“Έγινε αχαλίνωτη κερδοσκοπία εις βάρος της Ελλάδας με τα CDS. Αυτοί που αγόρασαν CDS το φθινόπωρο του 2009, κέρδισαν γύρω στα 26 δις!”.

“Αυτά που έκανε (Η Τράπεζα της Ελλάδας ) είναι εγκλήματα, είναι οικονομική γενοκτονία!!” λέει μεταξύ άλλων αναφερόμενη στο πανηγύρι με τις αγορές ομολόγων που αργότερα κουρεύτηκαν. Ομόλογα που ξεφόρτωσαν ιδρύματα του εξωτερικού σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από τις απανωτές ερωτήσεις Παυλόπουλου.

Δείτε το δελτίο με προσοχή και εστιάστε στις προειδοποιήσεις Καρατζαφέρη σχετικά με στοιχεία που κατέχει για τα CDS. “Σας μίλαγε ο φίλος σας Αντρίκος για τα CDS

Τραπεζική διακυβέρνηση: Η Νέα Τάξη, το «Μεγάλο Κόλπο» και η «Τελική Λύση»

Τραπεζική διακυβέρνηση: Η Νέα Τάξη, το «Μεγάλο Κόλπο» και η «Τελική Λύση»
Πριν δυο χρόνια, στην απαρχή της βαθιάς κρίσης, μιλώντας με ένα υψηλόβαθμο στέλεχος Γαλλικής Τράπεζας που δραστηριοποιείται στη χώρα μας, τον ρώτησα το εξής απλό:

«Τώρα που ο κόσμος δυσκολεύεται να υποστηρίξει τα δάνεια του, τι σκέφτεστε να κάνετε; Μήπως αρχίσετε να κάνετε κατασχέσεις ακινήτων που είναι υποθηκευμένα;»

Η απάντηση του ήταν ξεκάθαρη:

«Αν χωρίς ρευστότητα οι Τράπεζες προχωρούσαν σε κατασχέσεις ακινήτων θα σήμανε την κατάρρευση της Τραπεζικής αγοράς. Δεν μπορεί μια Τράπεζα να πάρει ακίνητα αν δεν έχει ρευστό. Θα ήταν καταστροφικό και ούτε που το σκεφτόμαστε».

Σήμερα, με την αναχρηματοδότηση των Τραπεζών να προχωρά κανονικά μέσα από τα μνημόνια και τους πολίτες της χώρας να εξαθλιώνονται για να εξασφαλιστεί αυτή, οι Τράπεζες επανακάμπτουν και αποκτούν την πολυπόθητη ρευστότητα.

Μέχρι και πρότινος, οι Τράπεζες παρακαλούσαν τους δανειολήπτες να προσέρχονται στα οικεία καταστήματα για να κάνουν διακανονισμούς καταβάλλοντας μικροποσά, προκειμένου να εμφανίζουν κίνηση οι καρτέλες τους. Και όλοι χαρήκαμε, γιατί θεωρήσαμε ότι γλυτώσαμε τα χειρότερα.

Αμέσως μετά τις εκλογές και τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνασπισμού Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, οι δανειολήπτες αισθάνθηκαν έναν διαφορετικό άνεμο να φυσά απ την πλευρά των Τραπεζών. Τα τηλεφωνήματα δεν ήταν πλέον από εισπρακτικές εταιρείες μόνο αλλά και

Η Ελλάδα γίνεται όντως προτεκτοράτο

Η Ελλάδα γίνεται όντως προτεκτοράτο

Υποβαθμίστηκε μέσα στη δίνη των γεγονότων το εφιαλτικό περιεχόμενο του ανεπίσημου εγγράφου (non paper) του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, το οποίο αποκαλύπτει με ανατριχιαστικό τρόπο πως θέλει το Βερολίνο να μετατρέψει την Ελλάδα πραγματικά στο αθλιέστερο προτεκτοράτο.

Το σημείωμα αυτό έδωσε ως γνωστόν στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Εγινε μόνο μια άνευρη, σύντομη συζήτηση γύρω από τη γερμανική απαίτηση να διαχειρίζονται οι... δανειστές (!) τον λογαριασμό που θα πηγαίνουν τα δάνεια της ΕΕ προς την Ελλάδα και στη συνέχεια το θέμα του εγγράφου αποσύρθηκε από την επικαιρότητα. Αποσιωπήθηκαν έτσι σοβαρότατα ζητήματα που θέτει επί τάπητος το ανεπίσημο αυτό χαρτί. Οχι μόνο οικονομικά και δημοσιονομικά, αλλά και ζητήματα κατάλυσης της ελληνικής δημόσιας διοίκησης και άλωσης του ελληνικού κρατικού μηχανισμού από

Άρχισε η κλοπή της Ελλάδος. Πράξη Νο1 . Ουράνιο!!!

Άρχισε η κλοπή της Ελλάδος. Πράξη Νο1 . Ουράνιο!!!

Κάποιοι σύντροφοι παλιοί και καλοί από το Παρανέστι Δράμας, με πήραν τηλέφωνο την περασμένη εβδομάδα και μου είπαν: «Ρε συ, γράψε ότι κάθε ξημέρωμα και κάθε σούρουπο αυτές τις τελευταίες ημέρες, για να μην τους δει ίσως πολύς κόσμος, κάτι περίεργοι με τζιπ που μιλάνε εγγλέζικα έρχονται, ανεβαίνουν εδώ στα βουνά με κάτι όργανα και μετρητές στα χέρια και κάτι ψάχνουν στη γη.


Για μάθε ρε, τι είναι αυτοί οι τύποι γιατί σίγουρα έχουν έρθει εδώ κάτι να μας αρπάξουν».

Έχουν δίκιο οι δικοί μου εκεί πάνω στη Δράμα. Το έψαξα. Κι αυτό που έμαθα τα στέλνω σήμερα πεσκέσι στα υπουργεία Άμυνας, Εσωτερικών και Ασφάλειας, μπας και ξυπνήσουν και πάρουν στο κυνήγι αυτά τα κοράκια των θησαυρών της ελληνικής γης. Γιατί για κοράκια made in USA πρόκεται.

Προσέξτε τι συμβαίνει: Αρχές Φεβρουαρίου 2010 ο καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής στο ΑΠΘ, κ. Κ.Παπαστεφάνου κάνει την εξής δημόσια ανακοίνωση σε ένα διεθνές συνέδριο στη Θεσσαλονίκη για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας:

«Υπάρχουν και μεγάλες ποσότητες ουρανίου στη χώρα μας, οι φλέβες του ουρανίου ξεκινούν από τον Άι Λια Σερρών, επεκτείνονται βόρεια της Δράμας και νότια της Ροδόπης, από το Παρανέστι μέχρι τα βουλγαρικά σύνορα, αλλά και μέχρι την Ξάνθη όπου σχεδόν σε όλα τα

ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ: Η ανατροπή έχει γίνει ήδη, ΔΕΝ υπάρχει επιστροφή!

ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ: Η ανατροπή έχει γίνει ήδη, ΔΕΝ υπάρχει επιστροφή!

Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα δεν έχει επιβιώσει ΤΙΠΟΤΑ από τα παλαιά… ΜΑΘΕΤΕ ότι ήδη η “προοπτική” που είχαμε μέχρι χθες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πλέον. “Αυτοί” έκαναν την αρχή… Δεν έχουν αφήσει ΤΙΠΟΤΑ όρθιο! Μένει απλά το να επιβιώσουμε εμείς και να προχωρήσουμε ΜΠΡΟΣΤΑ!

Μήπως πιστεύετε ακόμα, ότι κάποια στιγμή σύντομα θα υπάρξει ανάκαμψη;

Μήπως πιστεύετε ότι οι Πολιτικοί μας απλά κάνουν κάποιο λάθος ή είναι άσχετοι και αρκεί απλά μιά μικρή αλλαγή μέσω εκλογών;

Μήπως νομίζετε ότι το “λίπος που υπάρχει ακόμα” θα καθυστερήσει την ολική κατάρρευση;

Μήπως ελπίζετε ότι δεν θα χρειαστεί ο Λαός να πάρει τα πράγματα στα χέρια του;

Μήπως πιστεύετε ότι η πολυεθνική στην οποία τυχόν δουλεύετε δεν έχει κανένα πρόβλημα;

Μήπως σας φαίνεται δύσκολο να λυθεί το πρόβλημα της Ελλάδας με συμβατικούς τρόπους;

Ας δούμε ΟΛΕΣ τις αλήθειες που δεν σας λένε και γιατί η ολική ανατροπή έχει ήδη γίνει

Δείτε πως ξεκινά (με απλά λόγια) η “ευρωπαϊκή ολοκλήρωση"

european_union_map-apha-110228

Λίγο πριν την αμοιβαιοποίηση του χρέους που θέλουν πολλές χώρες της Ευρωζώνης, πρέπει να βρεθούν πολλά μέσα τα οποία και θα οδηγήσουν στις ηνωμένες πολιτείες της Ευρώπης, το πρώτο μεγάλο στάδιο πριν την παγκόσμια διακυβέρνηση.
Ήδη στην Ελλάδα οι διεργασίες ξεκίνησαν. Το Υπουργείο Οικονομικών με μια διάταξη που δεν πέρασε και ιδιαίτερα υψηλά, αποκτά τον έλεγχο όλων των Υπουργείων και μάλιστα μπορεί να τους κόβει και τον προϋπολογισμό. Το ίδιο θα μπορεί να κάνει και ο Ευρωπαίος υπερεπίτροπος για τα δημοσιονομικά. Θα έχει τη δικαιοδοσία να κόβει προϋπολογισμούς κρατών που δεν ανταποκρίνονται στους στόχους. Έτσι, θα μπορεί το κάθε Υπουργείο Οικονομικών να δίνει στον υπερεπίτροπο τα “συμμαζεμένα” οικονομικά.
Από την άλλη, εντός των επόμενων μηνών θα ξεκινήσει η τραπεζική ένωση της Ευρωζώνης, με τις περιφερειακές τράπεζες να μπαίνουν στην ένωση το 2014 (το απαιτούσε η Γερμανία μιας και εκεί

Πόσοι Έλληνες σκοτώθηκαν στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο;


ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ.

kouik ipad_600_375_-1520156877

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΜΕΣΩ…ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ, ΟΤΙ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ – ΚΡΑΤΟΥΣ»
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, συμμετείχε σήμερα (30.10.2012) με την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, σε κοινή σύσκεψη με αντιπροσωπεία Βουλευτών από το Κοινοβούλιο της Νορβηγίας, που επισκέπτεται την Αθήνα και την Άγκυρα.
Μετά το τέλος της σύσκεψης υπό την προεδρία του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην οποία μετείχαν από ένας βουλευτής της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ (απουσίαζαν από τα λοιπά κόμματα), ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:
«Οι μάσκες έπεσαν. Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισαν, χωρίς πάντως να ρωτήσουν τον ελληνικό λαό, να αποδεχθούν τα σχέδια της Άγκελα Μέρκελ για τις «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης» με την απόλυτη γερμανική συνταγή.
Δηλαδή αποδέχεται και μάλιστα κάτω από τις σημερινές τραγικές μνημονιακές συνθήκες της Ελλάδας, την πλήρη κατάργηση του έθνους-κράτους.
Ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Άκης Γεροντόπουλος, μιλώντας σήμερα το μεσημέρι

30/10/2012 - Δ. ΚΑΖΑΚΗΣ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Tuesday, October 30, 2012

30-10-2012 Δ ΚΑΖΑΚΗΣ Γ ΜΠΑΣΤΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ ART-FM 90.6

Έλληνες φοιτητές έκραξαν και πέταξαν έξω από εστιατόριο στο Βερολίνο τον Γιώργο Παπανδρέου - Συγκλονιστικό βίντεο

- Το περιστατικό έγινε το βράδυ της Κυριακής σε εστιατόριο στο Βερολίνο
- Μάταια όλη η παρεά προσπαθούσε να ηρεμήσει τους έλληνες φοιτητές
- Οι φοιτητές οργισμένοι του φωνάζουν "Μας εξευτελίσατε"
- Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού επιβεβαίωσαν αλλά όχι την αποχώρησή του από το εστιατόριο

Σίγουρα για τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου αυτό το γεύμα της 28ης Οκτωβρίου θα είναι κάτι που θα θυμάται για πολύ καιρό.

Ο κ. Παπανδρέου βρισκόταν στο βράδυ της Κυριακής σε ένα εστιατόριο στο Βερολίνο μαζί με μία παρέα και έτρωγαν.

Εκεί στο εστιατόριο όμως για κακή του τύχη, σύμφωνα με το diktionews.gr βρισκόντουσαν και πολλοί Έλληνες και μάλιστα φοιτητές οι περισσότεροι,  οι οποίοι θα έβλεπαν κάποια ελληνικά μουσικά συγκροτήματα.
Όπως ακούγεται και στο βίντεο οι φοιτητές φωνάζουν πως οι έλληνες πολίτες εξευτελίστηκαν εξαιτίας του και τώρα όπως του φώναζαν κάθεται και τρώει με τα λεφτά του ελληνικού λαού.

Σύμφωνα με το site που ανήρτησε το βίντεο, οι φοιτητές τελικά μετά τις αποδοκιμασίες έδιωξαν

Στις 14 Νοέμβρη!


Ευκαιρία! Πωλείται επιπλωμένη!


Το Μέλλον;


ΣΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΡΕΥΜΑ, 29 ΟΚΤ 2012


Video streaming by Ustream

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΣΤΗΝ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

  Η Ελλάδα (μαυροφορεμένη) αλυσοδεμένη ξανά στην γερμανοκρατούμενη Ευρώπη.

Περί όνου σκιάς οι συντάξεις, οι μισθοί, η χώρα και ο λαός της

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα θέατρο του παραλόγου. Ο κ. Φώτης Κουβέλης αρνείται να ψηφίσει τα νέα εργασιακά που ζητά η τρόικα, αλλά δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση. Όλα τα άλλα που καταδικάζουν την μέση οικογένεια στον αφανισμό, δεν τον ενοχλούν καθόλου. Ο κ. Βενιζέλος ανακάλυψε ξαφνικά ότι θεωρεί αυτονόητο «ότι  θα γίνει σεβαστή, τουλάχιστον στα θεμελιώδη στοιχεία, η αξιοπρέπειά μας, σε σχέση με τη δημοσιονομική διαχείριση του κράτους. Αυτή πρέπει να γίνεται από τις Ελληνικές Αρχές, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την Τράπεζα της Ελλάδος. Δεν είμαστε προτεκτοράτο. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν πάρα πολύ καλά οι εταίροι μας και η τρόικα.» Το γεγονός ότι αυτός και το συνάφι του έχει παραδώσει «άνευ όρων και αμετάκλητα», όπως ρητώς αναφέρεται στις δανειακές συμβάσεις, την εθνική κυριαρχία της χώρας, ούτε που τον νοιάζει.

Ο κ. Σαμαράς βέβαια είναι αποφασισμένος να μας σώσει, να σώσει την Ελλάδα, όπως δηλώνει, ακόμη κι αν δεν το θέλουμε, ακόμη κι αν χρειαστεί να μετατρέψει την χώρα σε κρανίου τόπο. Το έχει υποσχεθεί. Σε ποιους; Στους «17» και στους δανειστές της χώρας. Είναι περίεργο πράγμα με το ντόπιο πολιτικό προσωπικό. Όταν δίνουν τον λόγο τους σε ξένες δυνάμεις κάνουν τα πάντα για να το κρατήσουν, ακόμη κι αν χρειαστεί να ανασκολοπίσουν την χώρα και τον λαό τους. Μόνο τον λόγο τους στους εκλογείς τους ξεχνούν πάντα κατόπιν των εκλογών. Είναι όντως ένα πολύ περίεργο πράγμα που όμως έχει την δική του ιστορική και ταξική εξήγηση. Ο δωσιλογισμός υπήρξε πάντα σύμφυτος με την πολιτική και οικονομική άρχουσα τάξη της χώρας. Η κυριαρχία της, που βασιζόταν πάντα στην απροκάλυπτη λεηλασία αυτού του τόπου, επειδή δεν μπορούσε να έχει ισχυρά εσωτερικά

Monday, October 29, 2012

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 Της Πολιτικής Γραμματείας του Ε.ΠΑ.Μ. προς τα Κόμματα της Βουλής που δηλώνουν ότι στέκονται απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές.

Οι ώρες που περνάμε φαίνεται ότι σηματοδοτούν την τελευταία πράξη του δράματος που παίζεται στην πλάτη του ελληνικού λαού τα τελευταία τρία χρόνια.

Είναι σαφές πια, ότι η ντόπια τρόικα (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) σε αγαστή συνεργασία με τους πάτρωνές τους (ΔΝΤ – ΕΕ – ΕΚΤ – και τους ντόπιους και ξένους τοκογλύφους των «αγορών») με τα τερτίπια και τις τσιριμόνιες των δήθεν «διαπραγματεύσεων», «συγκρούσεων» και «εμπλοκών» φτιασιδώνουν το επικοινωνιακό τους προφίλ πριν προχωρήσουν στην αποτρόπαια πράξη της ψήφισης της καταδικαστικής απόφασης για τον ελληνικό λαό. Ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου πριν μπουν στο «κοινοβούλιο» και αποφασίσουν την εξαθλίωση του ελληνικού λαού και την ερημοποίηση της χώρας. Ετοιμάζονται να ρίξουν τη χαριστική βολή στον ελληνικό λαό, οδηγώντας τη χώρα στη πλήρη προτεκτορατοποίησή της και τελικά στον διαμελισμό της, τους νεώτερους ως μετανάστες στα ξένα σκλαβοπάζαρα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών και τους γηραιότερους κυριολεκτικά στον Καιάδα.

Οι ώρες είναι κρίσιμες και η πατρίδα μας βρίσκεται μπροστά σε ιστορική καμπή. Ή θα αλλάξει πορεία, με στόχο την εθνική της ανεξαρτησία, τη δημοκρατία και την πρόοδο ή θα πρέπει να υποταγεί στη μοίρα της δουλοπαροικίας, που της ετοιμάζουν.

Αυτή την κρίσιμη στιγμή το Ε.ΠΑ.Μ., απόλυτα προσηλωμένο στις αρχές και τα προτάγματά του, απευθυνόμενο στον Ελληνικό Λαό τον καλεί να συσπειρωθεί στον Αγώνα και να εφαρμόσει στην πράξη το άρθρο 120 παρ.4 του Συντάγματος μέσα από ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ με διάρκεια μέχρι τη τελική Νίκη.

Απευθύνει επίσης, ύστατο και αγωνιώδες κάλεσμα στα κόμματα της Βουλής που δηλώνουν δημοκρατικά και αντιμνημονιακά να σταθούν επάξια στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις, που επιβάλλουν οι ιστορικές στιγμές και να εμποδίσουν, στην πράξη, την ψήφιση των νομοσχεδίων που ετοιμάζονται.

Καλούμε τα συγκεκριμένα κόμματα να αποφασίσουν και να καλέσουν τους βουλευτές τους να προχωρήσουν στην κατάθεση της βουλευτικής τους ιδιότητας και να παραιτηθούν από ένα κοινοβούλιο που είναι σε πλήρη διάσταση με την κοινωνία και με το κοινό αίσθημα περί δικαιοσύνης και νομιμότητας.

Να παραιτηθούν προκαλώντας πολιτική κρίση και κυρίως απονομιμοποιώντας και απομονώνοντας πλήρως τους δωσίλογους της τριμερούς ψευδοκυβέρνησης.

Να εγκαταλείψουν το αμαρτωλό κοινοβούλιο και να καλέσουν μαζί μας το Λαό σε θέσεις μάχης που με κυρίαρχο όπλο τη Γενική Πολιτική Απεργία διαρκείας, θα οδηγήσουν στην κατάρρευση των επίορκων δωσίλογων της τριμερούς και την αποκατάσταση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ η οποία παραβιάζεται συστηματικά από την 5-5-2010 έως και σήμερα που βιώνουμε το τέταρτο ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ με την παραβίαση των άρθρων 28, 37 και 38, 41 και 54 παρ2 του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

Να οδηγηθεί η χώρα (μέσα από υπηρεσιακή κυβέρνηση) σε έντιμες και δημοκρατικές εκλογές για την ανάδειξη  Συντακτικής  Εθνοσυνέλευσης που θα δώσει στην πατρίδα μας το Σύνταγμα που της αρμόζει.

Το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δικαιώσουν τον προσδιορισμό του αντιμνημονιακού αντιλαμβανόμενα την κρισιμότητα και το ιστορικό βάρος των στιγμών και να ανταποκριθούν στο κάλεσμά του.

Ένα είναι σίγουρο και αναπόφευκτο.

Όλοι μας θα κριθούμε από τον ελληνικό λαό – αυστηρά και χωρίς καμιά επιείκεια –για την κάθε μας κίνηση από δω και στο εξής. Ο λαός θα μας κρίνει με βάση το χώρο και το χρόνο που θα επιλέξει ο καθένας μας για τη δράση του από δω και πέρα. Μαζί του, στο δρόμο ή με την παρέα των δωσίλογων που θα τους νομιμοποιούμε με την παρουσία μας σε μια παρωδία «κοινοβουλευτικής νομιμότητας»; Κανένας δεν μπορεί να υπηρετεί ταυτόχρονα δυο αφεντικά. Ή με τους δωσίλογους ή με τον μαχόμενο Ελληνικό λαό.

Το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί το ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και το ΚΚΕ να τολμήσουν να εμπιστευτούν τον ελληνικό Λαό. Αυτή τη στιγμή, που όλοι γνωρίζουν ότι η μάχη δίνεται για την εθνική ανεξαρτησία και τη λαϊκή κυριαρχία, όποιος λείψει θα χαρακτηριστεί συνένοχος και «συνεργάτης».

Το Ε.ΠΑ.Μ. – ούτως ή άλλως – θα συνεχίσει τον αγώνα του πάνω στην προοπτική του καλέσματος και δηλώνει ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο τις δυνάμεις εκείνες που θα θελήσουν να μπουν μπροστά για την υλοποίηση αυτής της προοπτικής.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ
ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙ – ΣΥΝΤΟΜΑ – ΟΛΟΥΣ !

Αθήνα 24 Οκτώβρη του 2012
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ.

27/10/2012 - Δ. ΚΑΖΑΚΗΣ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Sunday, October 28, 2012

Η Ουγγαρία διέσυρε ΔΝΤ και ΕΕ: Αντί για λιτότητα, φορολόγησε τις τράπεζες!

Το Ηχηρό Χαστούκι της Ουγγαρίας σε ΕΕ και ΔΝΤ…κάνει τον γύρο του κόσμου.. «ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΓΔΑΡΑΤΕ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ!» ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!Αδύνατον να χωνέψουν οι Ευρωπαίοι το ηχηρό πολιτικό χαστούκι που έφαγαν η ΕΕ και το ΔΝΤ από τη νεοεκλεγείσα δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η οποία αρνήθηκε επιδεικτικά να συμμορφωθεί με τις…. απαιτήσεις τους, προκειμένου να…
τους χορηγήσουν ένα δάνειο δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιβάλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας στον ουγγρικό λαό επειδή έτσι θέλουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί. «Πραγματικό χλευασμό επιφύλαξε η ουγγρική κυβέρνηση στο ΔΝΤ και στην ΕΕ που
έστειλαν αντιπροσωπείες τους για να εκτιμήσουν το πρόγραμμα βοήθειας στην Ουγγαρία», έγραψε η γαλλική LIBERATION. Η επίσης γαλλική MONDE δείχνει εξίσου σοκαρισμένη με τη στάση τόσο του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orban όσο και των στελεχών της κυβέρνησής του απέναντι στη συμφωνία υποτέλειας της Ουγγαρίας προς το ΔΝΤ και την ΕΕ που είχε υπογράψει η προηγούμενη, σοσιαλιστική και εκεί, ουγγρική κυβέρνηση, η οποία συνετρίβη στις εκλογές το Μάιο, για να πάρει δάνειο € 20 δις. «Η νέα ομάδα που βρίσκεται στην εξουσία στη Βουδαπέστη φαίνεται να… θέλει να απαλλαγεί από τους όρους του δανείου. Αυτό είναι επικίνδυνο» γράφει η MONDE και συνεχίζει: «Τα πάντα εξελίσσονται σαν να προτίθεται οViktor Orban, ο νέος πρωθυπουργός, να αναιρέσει το λόγο που έχει δοθεί στην ΕΕ και στο ΔΝΤ. Ο Orban επιδεικνύει ανοιχτά μια προκλητική και προσβλητική

Hungary Plans to Increase Taxes on Banks to Protect EU Funds By Edith Balazs and Andras Gergely

Hungary backtracked on a promise to cut a special bank tax in half and will raise a planned transaction levy to avoid a freeze of development fund after the European Union said previous measures were insufficient.
The EU estimates Hungary’s budget gap will widen to as much as 3.9 percent of economic output in 2013 from the government’s goal of 2.7 percent for this year and next even after measures announced this month, Economy Minister Gyorgy Matolcsy said at a news conference in Budapest today, announcing steps improving next year’s balance by 367 billion forint ($1.7 billion).
The government disagrees with the EU’s analysis, which is “baseless and mistaken from an economic and a professional point of view,” Matolcsy said. Still, “Hungary can’t take the risk that the EU will strip us of

Η Μυρτώ της Πάρου δίνει ακόμα μάχη για τη ζωή

Μάχη για τη ζωή εξακολουθεί να δίνει η 15χρονη Μυρτώ, τρεις και πλέον μήνες μετά τη σοκαριστική επίθεση που δέχθηκε στην Πάρο.
Σύμφωνα με τον πατέρα της, η κοπέλα δεν έχει δείξει ουσιαστικά σημάδια βελτίωσης και είναι αμφίβολο εάν θα συνέλθει.
Όπως δήλωσε στον «Τύπο της Κυριακής», ο Γιάννης Παπαδομιχελάκης, η κόρη του «το μόνο που έχει καταφέρει είναι να ανοίγει τα μάτια και να αναπνέει μόνη της. Αλλά δεν έχει συνείδηση».
Η Μυρτώ έχει μεταφερθεί από το «Αττικό Νοσοκομείο» στο «Υγεία», με σκοπό να βρεθεί έπειτα σε κέντρο αποκατάστασης. Όμως ο δρόμος είναι πολύ μακρύς και δεν αποκλείεται να μην επανέλθει ποτέ.
Όταν ο πατέρας της ρωτήθηκε σχετικά με τον δράστη, δήλωσε ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι

Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ Ή ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ

ΠΡΟΣ : ΗΓΕΣΙΕΣ Κ.Κ.Ε. - ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ.


Απευθύνομαι αποκλειστικά και μόνο σε εσάς, ενώ ταυτόχρονα καλώ τους ψηφοφόρους σας να αναλογισθούν με ψυχραιμία και με ελεύθερη σκέψη, ό,τι θα καταγράψω και όχι με κομματικά κριτήρια, έτσι ώστε να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας απέναντι στην πατρίδα μας που τεμαχίζεται και εκποιείται ενώ οι Έλληνες πολίτες οδηγούνται στον αφανισμό, στο Καιάδα!


Ας κάνουμε λοιπόν μια αναδρομή να δούμε πώς φθάσαμε εδώ.
  1. Οι εκλογές του Οκτωβρίου 2009 πραγματοποιήθηκαν με παραβίαση του άρθρου 162 του Ποινικού Κώδικα "Περί εξαπάτησης ψηφοφόρων".  ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ, ως έδει...
  2. Την 5/5/2010 υπεγράφη, όπως υπεγράφη, με τους Οικονομικούς Δολοφόνους η "Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης" που αποτελεί την μήτρα όλων των μετέπειτα Εγκλημάτων, κατά παράβαση του άρθρου 28 του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ με την οποία οι δωσίλογοι παραιτήθηκαν "άνευ όρων και αμετάκλητα" από την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.
 Τότε λοιπόν πραγματοποιήθηκε το 1ο ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ. Εσείς όμως παραμείνατε στο "Κυνοβούλιο", απλά καταγγέλλοντας, και δεν

ΟΛΑ τα δάνεια της Ελλάδας από το 1821 ως το 2011

ΟΛΑ τα δάνεια της Ελλάδας από το 1821 ως το 2011

Τώρα – Ένταση σε παρέλαση στο Ηράκλειο Κρήτης

Τώρα – Ένταση σε παρέλαση στο Ηράκλειο Κρήτης
Απουσία «επισήμων» και με την παρουσία μόνο του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κ. Δεικτάκη ως εκπροσώπου της κυβέρνησης πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στην πόλη του Ηρακλείου.
Χαρακτηριστικό είναι το ότι κανείς βουλευτής ή εκπρόσωπος της αυτοδιοίκησης, ούτε καν των Δικαστικών αρχών δεν παρευρίσκονται στην επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο στην πλατεία Ελευθερίας.
Νωρίτερα υπήρξε ένταση όταν «Πολίτες κατά του χρέους» προσπάθησαν να πλησιάσουν στον χώρο όπου θα κατατεθούν τα στέφανα.
Ο χώρος στο άγαλμα του Ηρακλείου, όπως και γενικότερα οι χώροι των εκδηλώσεων, είναι στην κυριολεξία καγκελόφραχτοι και μόλις οι πολίτες πλησίασαν τα κάγκελα, περικυκλώθηκαν από τους αστυνομικούς οι οποίοι τους εμπόδισαν.
Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών με συνθήματα κατά των αστυνομικών μέτρων.

Όλα για τις τράπεζες λοιπόν……

20121027-214334.jpgΜία εξαιρετική ανάλυση που αξίζει να την διαβάσετε ακόμα και αν διαφωνείτε.
Αυτό που με ανάγκασε να προχωρήσω στη σύνταξη του παρόντος με τη μορφή ανοικτής επιστολής προς κάθε ενδιαφερόμενο είναι η αγανάκτηση που έχω αισθανθεί τα τελευταία δυόμιση χρόνια όταν ακούω και διαβάζω για τις αιτίες που οδήγησαν την πατρίδα μας στη σημερινή κατάσταση και τις λύσεις που πιθανόν θα οδηγήσουν στη διέξοδο από αυτή. Κατά τη γνώμη μου – σε καμιά περίπτωση δεν διεκδικώ το αλάθητο του Πάπα ή παντογνωσία – η πλειοψηφία των πολιτικών, αναλυτών, δημοσιογράφων και λοιπών που ασχολήθηκαν με το θέμα, στην καλύτερη περίπτωση προσέγγισαν εντελώς κοντόφθαλμα και μονοδιάστατα το θέμα ενώ η συνήθης προσέγγιση φανέρωνε άγνοια ή ακόμα χειρότερα πρόθεση για διαστρέβλωση των γεγονότων και της πραγματικότητας. Με λυπεί βαθύτατα το γεγονός ότι εκλεγμένοι εκπρόσωποι στην εθνοσυνέλευση είναι τόσο αδαείς σχετικά με το θέμα της ελληνικής κρίσης αλλά ταυτόχρονα και τόσο θρασείς στη διατύπωση απόψεων και στην πρόταση «λύσεων» ή στο να θέτουν εκβιαστικά διλλήματα κάθε φορά που είναι να ληφθούν νέα μέτρα προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση. Από την άλλη πιστεύω ότι μια μικρή μειοψηφία γνωρίζει καλά τις αιτίες που μας οδήγησαν εδώ αλλά και τις λύσεις που

υπάρχουν, όμως έως σήμερα δεν έχουν μπει στον κόπο να εκθέσουν δημόσια όλα τα παραπάνω. Θα προσπαθήσω λοιπόν να εκθέσω με όσο το δυνατόν απλή και κατανοητή γλώσσα τις – κατ’ εμέ – αιτίες της κρίσης αλλά και τη λύση που θα μπορούσε να μας βγάλει από το σημερινό αδιέξοδο.
​Ξεκινώντας λοιπόν, θα ήθελα να δηλώσω κατηγορηματικά ότι δεν έχω κανένα σκοπό να

Ξυπόλυτη σημαιοφόρος στο Σύνταγμα


Η ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ “ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ” ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ

ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤHN ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ
Το Κοκοπελί (γαλλική μη κερδοσκοπική οργάνωση που προστατεύει και πουλά παραδοσιακούς σπόρους), είχε μηνυθεί to 2005 από την σποροεταιρία Graines Baumaux, ως αθέμιτος ανταγωνιστής επειδή πουλά παραδοσιακούς σπόρους που δεν είναι γραμμένοι στον επίσημο κατάλογο.
Το Κοκοπελί  καταδικάστηκε το 2008 από γαλλικό δικαστήριο. Πριν την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε, αποφάσισε να προσφύγει στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων προσβάλλοντας την ισχύ των ευρωπαϊκών οδηγιών για τους σπόρους ως μη συμβατές με αρχές της Ευρ. Ένωσης.
Δυστυχώς υπάρχουν  ευρωπαϊκές οδηγίες που περιορίζουν την εμπορεία παραδοσιακών ποικιλιών με τους ακόλουθους τρόπους
1.  Ο σπόρος για να πουληθεί πρέπει υποχρεωτικά να περιλαμβάνεται σε επίσημο κατάλογο στον οποίον εγγράφεται μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου η οποία έχει και κόστος. Για τις παλιές ποικιλίες που αποτελούν Κοινό Αγαθό είναι πολύ δύσκολο για έναν αγρότη να αναλάβει το κόστος και τη γραφειοκρατία της αίτησης. Αντίθετα, οι πολυεθνικές που κατοχυρώνουν πνευματικά δικαιώματα για τα υβρίδια τους, έχουν ιδιαίτερο κίνητρο να τα εγγράψουν στον κατάλογο.
2.  Επιπλέον οι σπόροι για να συμπεριληφθούν στον κατάλογο πρέπει να παρουσιάζουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στα οποία ανταποκρίνονται κυρίως τα βιομηχανικά υβρίδια αλλά όχι απαραίτητα και οι παλιές ποικιλίες. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι η Διακριτότητα, η Σταθερότητα και η Ομοιομορφία.
3.  Πέρα από το θέμα του καταλόγου, η εμπορεία των παλιών ποικιλιών δεν είναι ελεύθερη, καθώς

Fall 1941: Pearl Harbor and The Wars of Corporate America By Dr. Jacques R. Pauwels

Myth: The US was forced to declare war on Japan after a totally unexpected Japanese attack on the American naval base in Hawaii on December 7, 1941. On account of Japan’s alliance with Nazi Germany, this aggression automatically brought the US into the war against Germany.
Reality: The Roosevelt administration had been eager for some time to wage war against Japan and sought to unleash such a war by means of the institution of an oil embargo and other provocations. Having deciphered Japanese codes, Washington knew a Japanese fleet was on its way to Pearl Harbor, but welcomed the attack since a Japanese aggression would make it possible to “sell” the war to the overwhelmingly anti-war American public.
An attack by Japan, as opposed to an American attack on Japan, was also supposed to avoid a declaration of war by Japan’s ally, Germany, which was treaty-bound to help only if Japan was attacked. However, for reasons which have nothing to do with Japan or the US but everything with the failure of Germany’s “lightning war” against the Soviet Union, Hitler himself declared war on the US a few days after Pearl Harbor, on December 11, 1941.
Fall 1941. The US, then as now, was ruled by a “Power Elite” of industrialists, owners and managers of the country’s leading corporations and banks, constituting only a tiny fraction of its population. Then as now, these industrialists and financiers – “Corporate America” – had close connections with the highest ranks of the army, “the warlords,” as Columbia University sociologist C. Wright Mills, who coined the term “power elite,”[1] has called them, and for whom a few years later a big HQ, known as the Pentagon, would be erected on the banks of the Potomac River.
Indeed, the “military-industrial complex” had already existed for many decades when, at the end of his career as President, and having served it most assiduously, Eisenhower gave it that name. Talking about presidents: in the 1930s and 1940s, again then as now, the Power Elite kindly allowed the American people every four years to choose between two of the elite’s own members – one labelled “Republican,” the other “Democrat,” but few people know the difference – to reside in the White House in order to formulate and administer national and international policies. These policies invariably served – and still serve – the Power Elite’s interests, in other words, they consistently aimed to promote “business” – a code word for the maximization of profits by the big corporations

Προς κάθε συμπολίτη που πρόκειται να κατέβει στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και που έστειλε email στην ΓΑΔΑ στο οποίο έλαβε απάντηση

Όπως ήδη θα έχετε καταλάβει διαβάζοντας την αίολη και έωλη απάντηση της αστυνομίας στην επιστολή όπου απαιτούμε τα Συνταγματικά μας Δικαιώματα να γίνουν σεβαστά, η ΕΛ.ΑΣ. απλώς προσπαθεί με στρέβλωση νόμου, παρερμηνείες και μερική επιλεκτική και αποπροσανατολιστική παραπομπή σε κάποιες νομοθεσίες να ισχυρισθεί ότι είναι νόμιμη στην άκρα βία και καταστολή που χρησιμοποιεί ψυχολογικά και ουσιαστικά.
Καθώς διαβάζετε την απάντηση που σας προτείνουμε να αποστείλετε στην ΓΑΔΑ ( σε περίπτωση που δεν έχετε λάβει απάντηση ακόμα σας επισυνάπτουμε μία από τις δικές μας που είναι πανομοιότυπες ) έχετε υπ’ όψη σας ότι σύμφωνα με αποφάσεις του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας «ήσυχο πλήθος είναι αυτό που δεν επιδίδεται σε εγκληματική ενέργεια», δηλαδή «ήσυχο» θεωρείται και το πλήθος που φωνάζει, γιουχάρει, συνθηματολογεί και γενικά αυτό που εντός νόμου και χωρίς να απειλεί την ζωή κανενός ( ψυχολογικά όμως μπορεί να εκφράσει ό,τι θέλει )

newsbomb.gr - Ένταση στο Σύνταγμα, Όλγα & Τανια Γεριστίδου

Λίστα Λαγκάρντ: To HOΤ DOC του Κώστα Βαξεβάνη δημοσίευσε τη λίστα Λαγκάρντ με όλα τα ονόματα (Video)


Το περιοδικό HOT DOC, που κυκλοφορεί το Σάββατο, δημοσίευσε όλα τα ονόματα που περιλαμβάνονται στη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ. "Διασταυρωμένα τα στοιχεία" δήλωσε ο Κώστας Βαξεβάνης (Video)
Τη φερόμενη ως λίστα Λαγκάρντ δημοσίευσε το περιοδικό HOT DOC, του Κώστα Βαξεβάνη το οποίο κυκλοφορεί σε έκτακτη έκδοση το Σάββατο στα περίπτερα.
Στη λίστα, που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί απόδειξη διάπραξης παράνομων ενεργειών από τα 2059 ονόματα που αναφέρονται, περιλαμβάνονται επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, εκδότες αλλά και φοιτητές, έμποροι και πολλοί κοσμηματοπώλες.
Μεγάλο κομμάτι καταθέσεων εμφανίζεται να κατέχουν ανεπάγγελτες κυρίες - νοικοκυρές, όπως και αρκετοί συνταξιούχοι, κάτι που ίσως σημαίνει ότι χρησιμοποιήθηκαν ως αχυράνρθωποι.
Δείτε την ανθρωπογεωγραφία της λίστας Λαγκάρντ
Όπως αναφέρει το περιοδικό, υπάρχουν όμως εκατοντάδες εμφανείς περιπτώσεις συναλλασσόμενων με την τράπεζα που εμφανίζουν καταθέσεις που δεν ταιριάζουν με καμιά επαγγελματική τους

Addiction to Smokeless Tobacco in America By Charles Foerster

According to the Federal Trade Commission report of 2012, smokeless tobacco sales in the United States alone, amounted to about 2.8 billion dollars for the year of 2008. The sales are robust and increasing due in some part to the decline of cigarette smoking. Then too, smokeless tobacco companies spend millions upon millions to attract new users.
The obvious target is the youth of America. The tobacco industry is very much aware of their vulnerability so they focus on large attendance venues where the impressionable youth gather. So, sporting events, hunting shows, race-tracks and such become high-stake promotional grounds, killing fields on an extended-release schedule, if you please.
Almost like those who wear military medals, this is also where you will find the older smokeless tobacco users, showing off their badges of macho-ism, the tell-tale worn, circular pattern on the back pocket of their jeans and the ubiquitous spit-cup.
The most horrible aspect of the smokeless tobacco scene is when a young teenage boy becomes addicted. By the time the dipping act has progressed to the health-impact stage the boy has become a man, a man who has provided of many years of years of cash flow for the tobacco companies who, of course, deny any connection of their products and the debilitating consequences.
Once addicted, several things are set into motion; all is well for a while, sometimes for years. The

Πύρινος λόγος του Δημήτρη Καζάκη στη Πάτρα (Video)

Πέταξε τις παρωπίδες σου, άνοιξε τ' αυτιά σου και άκουσε τον.
Η λύση είναι στα χέρια μας!

Saturday, October 27, 2012

Στους εξαπατηθέντες Έλληνες Ιθαγενείς

Σήμερα ο ΠΟΡΤΑ – ΠΟΡΤΑ ανάρτησε μια καταπληκτική ανάλυση της PHOENIX CAPITAL RESEARCH, σχετικά με τη συστημική αντιμετώπιση της κατάρρευσης του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος.

ΤΙΤΛΟΣ: H ΚΕΚΤΗΜΕΝΗ ΦΟΥΣΚΑ της ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ σε ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Διαβάστε το.

Η ανάλυση στηρίζεται στο ζήτημα των UNFUNDED LIABILITIES.
Τα Unfunded Liabilities αποτελούν σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού και δημοσιονομικού συστήματος.
Με το χρέος και το έλλειμμα να φαντάζουν ανέκδοτα μπροστά στο ζήτημα των Unfunded Liabilities.

Στα Ελληνικά UNFUNDED LIABILITY = ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ.

Ήτοι εφαρμοσμένα :
1. ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ = 600 ΔΙΣ
2. ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ = 233 ΔΙΣ (τουλάχιστον)

Your right to resell your own stuff is in peril It could become illegal to resell your iPhone 4, car or family antiques. Jennifer Waters's Consumer Confidential

An earlier version of this column contained an incorrect spelling of Georgetown Law School’s Jonathan Band.
CHICAGO (MarketWatch) — Tucked into the U.S. Supreme Court’s agenda this fall is a little-known case that could upend your ability to resell everything from your grandmother’s antique furniture to your iPhone 4.
At issue in Kirtsaeng v. John Wiley & Sons is the first-sale doctrine in copyright law, which allows you to buy and then sell things like electronics, books, artwork and furniture, as well as CDs and DVDs, without getting permission from the copyright holder of those products.
Under the doctrine, which the Supreme Court has recognized since 1908, you can resell your stuff without worry because the copyright holder only had control over the first sale.
Put simply, though Apple Inc. (US:AAPL) has the copyright on the iPhone and Mark Owen has it on the book “No Easy Day,” you can still sell your copies to whomever you please whenever you want without retribution.
That’s being challenged now for products that are made abroad, and if the Supreme Court upholds an

Ο ΔΗΜ.ΚΑΖΑΚΗΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΠΑΤΡΑΣ ΣΤΙΣ 26/10/2012

Δ.Καζάκης στην Πρωινή Αρτηρία, ΑΡΤ TV, 26 Οκτ 2012

Πουθενά στην πατρίδα μας να μην υπάρχει υψωμένη σημαία, εκτός της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ. Μελή του ΕΠΑΜ δίνουν το παράδειγμα.

ΕΠΑΜ: Υποστολή Σημαίας Ε.Ε. στο Μαρούσι, 27 Οκτ 2012 - YouTube

Friday, October 26, 2012

26-10-2012 Δ ΚΑΖΑΚΗΣ Γ ΜΠΑΣΤΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ ART-FM 90.6

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ ΣΗΜΕΡΑ 25-10-2012. «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ ΠΙΑ» (Video)

 

 

Ποτάμι οχι πίσω1
Σήμερα 25 Οκτωβρίου 2012, είχε ορισθεί η δίκη με την αυτόφωρη διαδικασία των 14 συλληφθέντων αγωνιστών. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 14 Φεβρουαρίου 2013. Στις 10 π.μ. ξεκίνησε από την Ιερισσό ένα ατελείωτο κονβόϊ αυτοκινήτων από κατοίκους της Ιερισσού, Ουρανούπολης, Αμμουλιανής, Ν. Ρόδων, ενώθηκε στην συνέχεια με τους κατοίκους της Μ. Παναγίας, της Αρναίας κ.λ.π.
Στα δικαστήρια έγινε το αδιαχώρητο. Η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν γεμάτη, όπως και ο χώρος έξω από την αίθουσα. Το δικαστήριο του Πολυγύρου πλέον είναι μικρό, δεν μας χωράει όλους και οι δίκες σε λίγο, μάλλον θα πρέπει να γίνονται στο γήπεδο Πολυγύρου!!!
Μετά την αναβολή που δόθηκε από το Δικαστήριο...
το πλήθος του κόσμου έκανε πορεία στους δρόμους του Πολυγύρου. Ήταν στην κυριολεξία ένα

Άνοιξε ο δρόμος για την ψήφο των ομογενών

Τον δρόμο προς την ψήφο των ομογενών, «ένα κρίσιμο εθνικό ζήτημα», άνοιξε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης, στην ενημέρωση που έκανε στα μέλη της Ειδικής Επιτροπής για τη Διασπορά της Βουλής, και βρήκε όλα τα κόμματα θετικά προς έναν γόνιμο διάλογο που θα ξεπεράσει αυτή τη φορά “μικροκομματικούς”, όπως χαρακτηρίστηκαν, φόβους καi αμφιβολίες.



Ήδη, όπως ανακοίνωσε ο κ. Στυλιανίδης, μία ομάδα εργασίας του υπουργείου Εσωτερικών επεξεργάζεται ένα προσχέδιο νόμου με βασικούς άξονες την πολιτική έκφραση των αποδήμων, την διασφάλιση ισότητας ψήφου, την αξιοπιστία (νομιμότητα-διαφάνεια) της διαδικασίας, τη διοικητική ετοιμότητα, αλλά και τη δυνατότητα χαμηλού κόστους του εγχειρήματος. Το προσχέδιο νόμου θα τεθεί στη

ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ: 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΕΚΑΝΑΝ «ΦΤΕΡΑ» 614 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ, ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ 145.000 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

ΤΟ ΧΩΝΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ  ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ:

o       ο ρόλος του Μετοχικού Ταμείου Στρατού στη φούσκα της Σοφοκλέους,
o       οι περίεργοι εκτιμητές και πόσο αποτιμούσαν ακίνητα - φιλέτα του ΜΤΣ  στο κέντρο της Αθήνας,
o       πώς έκανε... φτερά ένα οικόπεδο του Ταμείου στη Νέα Σμύρνη,
o       πώς εκποίησαν -παράνομα- αμύθητα περιουσιακά στοιχεία του ΜΤΣ,
o       διαφορετικά ποσά έπαιρναν από τις πωλήσεις ακινήτων, άλλα έγραφαν  στους ισολογισμούς,
o       όλες οι παρανομίες με τα μερίσματα,
o       πώς δάνεισαν σε υπαλλήλους, στρατιωτικούς και αστυνομικούς, αλλά...  ξέχασαν να σημειώσουν τα ονόματα των δανειοληπτών,
o       πώς άλλαζαν τα συμφωνητικά στο... δρόμο από το ΔΣ μέχρι την υπογραφή τους,
o       ποιοι υπουργοί φταίνε για το σκάνδαλο μεγατόνων
o       ο υπουργός «δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν μιλάω».

Την περασμένη Κυριακή, Το ΧΩΝΙ δημοσίευσε δισέλιδο ρεπορτάζ με τα  πρώτα στοιχεία από το σκάνδαλο μεγατόνων. Αυτή την Κυριακή, με ένα  12σέλιδο αφιέρωμα, αποκαλύπτει την Ειδική

Thursday, October 25, 2012

TLG (Thesaurus Linguae Graecae ) Ο Θησαυρός της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας.

Το TLG ξεκίνησε το 1972 στο Πανεπιστήμιο Irvine με την Marianne McDonald η οποία επένδυσε 1.000.000 δολάρια για την συγκέντρωση ολόκληρης της διασωθείσας Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας ( οι ειδικοί την υπολογίζουν στο 2% από το σύνολό της).
Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν εντυπωσιακό. Σήμερα έχουν συγκεντρωθεί το σύνολο της διασωθείσας Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας από την εποχή του Ομήρου ως και το 1453. Πρόκειται για πάνω από 12.000 έργα και σχεδόν 4.000 Έλληνες συγγραφείς.
Πρόκειται για ένα μοναδικό πνευματικό θησαυρό. Είναι ίσως η μία από τις μεγαλύτερες και αναλυτικότερες ψηφιακές τράπεζες δεδομένων με αρχαία κείμενα που υπάρχουν στον κόσμο, η οποία περιέχει τα μείζονος σημασίας έργα για την ανάπτυξη της δυτικής σκέψης. Σήμερα, τη διευθύνει μια Ελληνίδα, η καθηγήτρια κ. Μαρία Παντελιά, ως

Utter Chaos Reigns In Greece Bailout Talks


Negotiations between the Greek government and its “troika” of international lenders appeared to be in a state of chaos Thursday, a day after Greece's finance minister had declared in parliament that talks had been successful -- only to be immediately humiliated with a rebuff from his European partners.

Germany wants Greece to hand over more budget control

It looks like Germany has decided that Greece hasn’t given up quite enough of its sovereignty yet. We know that Wolfgang Schaeuble wants to set up an escrow account to make sure loan installments stay out of Athens’ reach (in order to guarantee that debt repayments are made to creditors). But it seems that Berlin also wants to put any money from a Greek primary surplus into that account as well.
That’s according to Kathimerini, which says it has seen the latest proposals from the German Finance Ministry, leaked to them by Pasok officials. From the docs (emphasis ours):
“A dedicated receipt (such as part of VAT income) in the volume of the requested GRC primary budget surplus could be transferred monthly to the trust account (as earmarking of GRC contribution to debt service),” the proposal says.
“The volume of the primary surplus is to be defined in the MoU. The trust account and the earmarking of revenue secure the delivery of the primary surplus and therefore the GRC contribution to the debt service.”
And if there’s no surplus? Germany wants Athens to be forced to decrease spending or increase

Γιατί δεν διώχνετε την Σκοπούλη κ. Κουβέλη;

 Γιατί δεν διώχνετε την Σκοπούλη κ. Κουβέλη;
Πώς είναι δυνατόν να παραμένει η υφυπουργός υγείας στη θέση της μετά την αποκάλυψη ότι ο σύζυγός, της ελάμβανε επιχορηγήσεις από την Roche, την οποία η Σκοπούλη προωθούσε ως ανάδοχο των αντιδραστηρίων για τον ιό του δυτικού Νείλου;
 Απορίες και ερωτήματα δημιουργεί η παραμονή της Φωτεινής Σκοπούλη στη θέση της υφυπουργού Υγείας, τόσο καιρό μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου με τα αντιδραστήρια του ιού του Δυτικού Νείλου.
Η εμμονή της κ. Σκοπούληγια αγορά των αντιδραστηρίων από τη φαρμακευτική εταιρεία Roche, εταιρεία με την οποία έχει συνδεθεί το όνομα του συζύγου της, Χαράλαμπου Μουτσόπουλου, είναι -στο μυαλό του μέσου Έλληνα πολίτη- υπεραρκετή για την αποπομπή της από τη θέση αυτή.
Συγκεκριμένα, η προερχόμενη από τη ΔΗΜΑΡ υφυπουργός Υγείας προωθούσε την ανάθεση της προμήθειας αντιδραστηριών (τεστ) για τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Roche, ενώ υπήρχε δωρεά αντιδραστηρίων από την ανταγωνιστική εταιρεία. Όπως αποκάλυψε, πριν από περίπου δύο μήνες, το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ο σύζυγος της κυρίας Σκοπούλη, καθηγητής της Ιατρικής Αθηνών Χ.

Δίχως αρετή και δίχως τόλμη

Σταύρος Χριστακόπουλος
Ο Σαμαράς θα γίνει καμικάζι – αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος που έχει αναλάβει. Και ο Βενιζέλος όμως δεν έχει άλλη επιλογή: μπροστά στον θρυλούμενο εκβιασμό περί εκλογών θα υποκύψει. Το 6% σειράς δημοσκοπήσεων δεν του αφήνει περιθώρια.
Ακόμη χειρότερα, δεν έχει να αποκομίσει πολιτικά απολύτως τίποτε όταν, κάθε φορά που «αντιπολιτεύεται» την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει, εύκολα αποδεικνύεται ότι αυτά για τα οποία αντιδρά σήμερα τα έχει πλήρως αποδεχτεί ή τα έχει εισηγηθεί και ψηφίσει, για χάρη της...
«σωτηρίας» μας, ως υπουργός Οικονομικών.
Πώς σήμερα θα πείσει ότι, στο όνομα πάλι της «σωτηρίας» μας, αρνείται την εφαρμογή τους; Τραγέλαφος και ξεπεσμός.
Ο Κουβέλης είναι σε εξ ίσου δύσκολη θέση: ο εκβιασμός «όλα ή τίποτε» του Σαμαρά, εφόσον ισχύσει, θα είναι θανατηφόρος. Θα αφαιρέσει και το τελευταίο πρόσχημα.
Ακόμη όμως και αν υποθέσουμε ότι θα του δινόταν η ευκαιρία να καταψηφίσει (χωριστά από τα υπόλοιπα) τα εργασιακά, γιατί τα θανατηφόρα δημοσιονομικά, αντιαναπτυξιακά και άλλα μέτρα, τα οποία δέχεται να υπερψηφίσει, θα περάσουν χωρίς κόστος;
Προφανώς για τη ΔΗΜΑΡ προτεραιότητα έχει η κυβερνητική σταθερότητα και η – κατ’ αυτήν – «σωτηρία» της χώρας. «Για να μην πεινάσουμε», όπως λέει χωρίς ντροπή και ο στηριζόμενος από αυτήν Στουρνάρας. Όμως η βούληση της βάσης της βρίσκεται ήδη σε άλλο μήκος κύματος από τις πολιτικές επιλογές της.
Γιατί όμως τα παλικάρια της συγκυβέρνησης, τελικά, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, είναι

23/10/2012 - Δ. ΚΑΖΑΚΗΣ & Γ. ΜΠΑΣΤΑ - ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ (ΑΡΤ FM 90.6)

4 Φοβερά αντιμνημονιακά τραγούδια. Μανώλης Μητσιάς


22-10-2012 Δ ΚΑΖΑΚΗΣ Γ ΜΠΑΣΤΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ ART-FM 90.6

ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ 25/10/2012 - Δ.ΚΑΖΑΚΗΣ & Γ.ΜΠΑΣΤΑ ΣΤΟΝ ART FM 90.6

Θρίλερ με τον δημοσιονομικό έλεγχο που αξιώνει η Τρόικα

ΣΧΟΛΙΟ: Διαβάζοντας τις ανταποκρίσεις των ξένων εφημερίδων (αφού εδώ έχει πέσει η άκρα του τάφου σιωπή), είναι πολύ δύσκολο να συγκρατήσει κανείς  το θυμό και την οργή του, όχι τόσο για τον τρόπο που φαίρονται τα απαίσια κοράκια και δήθεν εταίροι μας, όσο η δουλικότητα, η αναξιοπρέπεια και η έλλειψη κάθε ίχνους υπερηφάνειας που διακατέχει τους λεγόμενους και πολιτικούς ταγούς μας! 

Θα υπάρξουν άραγε  έλληνες πολιτικοί που θα  μπορέσουν να βάλουν την υπογραφή τους κάτω από μια τέτοια απαιτηση όπως αυτή που ζητηθηκε από την τρόικα  ΕΠΙΣΗΜΑ; 

Ζήτημα δημιουργίας ενός δεύτερου ειδικού λογαριασμού, πέραν του υπάρχοντος στην Τράπεζα της Ελλάδος, μέσω του οποίου θα γίνεται η διαχείριση των πόρων του ελληνικού κράτους, φαίνεται πως εγείρουν οι δανειστές της χώρας. Αυτό το «κλίμα» δημιούργησαν τόσο οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, από το Βερολίνο, όσο και αυτές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, έπειτα από την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

Ο λογαριασμός αυτός, σύμφωνα με το σενάριο που κυκλοφόρησε, θα βρίσκεται υπό τον πλήρη

Ελλάδα-Γερμανία: Ποιος χρωστάει σε ποιον; (2) Οι πιστωτές προστατεύονται, o ελληνικός λαός θυσιάζεται

Είναι ηθική υποχρέωση να εναντιωθούμε στους ψεύτικους λόγους περί αλληλεγγύης που δήθεν δείχνουν οι κυβερνήτες των ισχυρότερων χώρων της Ευρωζώνης προς τον ελληνικό λαό και προς τις άλλες ευάλωτες χώρες (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία ...). Τα λόγια τους, που αναμεταδίδονται συνεχώς από τα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης, διαψεύδονται από τα γεγονότα.
Ξεκινήστε με μια μικρή πρακτική επαλήθευση. Ψάξτε στο Internet «Η Ελλάδα έχει λάβει» με κάποια μηχανή αναζήτησης. Θα δείτε πώς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης επαναλαμβάνουν ότι αυτή η χώρα πήρε μια τεράστια βοήθεια. Π.χ. ο Hans-Werner Sinn |1|, ένας από τους πιο σημαντικούς οικονομολόγους στη Γερμανία, σύμβουλος της κυβέρνησης της Άνγκελα Μέρκελ, δεν δίστασε να πει: «Η Ελλάδα έχει ωφεληθεί από την εξωτερική βοήθεια με 460 δισεκατομμύρια ευρώ μέσω διαφόρων διατάξεων. Η βοήθεια προς την Ελλάδα μέχρι στιγμής αποτελεί το ισοδύναμο του 214% του ΑΕΠ της, ή περίπου δέκα φορές περισσότερο από όσο η Γερμανία είχε επωφεληθεί από το σχέδιο Μάρσαλ. Το Βερολίνο προσέφερε περίπου το ένα τέταρτο αυτής της βοήθειας προς την Ελλάδα δηλαδή 115 δισ. ευρώ, ποσόν που αντιπροσωπεύει τουλάχιστον δέκα σχέδια Μάρσαλ ή δυόμισι φορές μια συμφωνία του Λονδίνου». |2|

Όλα αυτά είναι λάθος υπολογισμός. Η Ελλάδα δεν έχει λάβει ένα τέτοιο ποσόν και τα ποσά που έχει λάβει μέσω της χρηματοδότησης δεν μπορούν να χαρακτηριστούν σοβαρά σαν βοήθεια. Η άποψη του Hans-Werner Sinn να τοποθετεί επί ίσοις όροις την Γερμανία μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο με την Ελλάδα του 2006 είναι εξωφρενική. Ξεχνάει τι έκαναν οι Ναζί ηγέτες σ αυτήν. Επιπλέον, αγνοεί τα ποσά που σωστά απαιτεί η Ελλάδα από την Γερμανία μετά από τις ζημιές που υπέστη κατά

Κυνήγι θησαυρού

Η τρόικα ζήτησε από τώρα να υποθηκευτούν τα έσοδα των κοιτασμάτων σε ειδικό λογαριασμό

86398

Επιστροφή στο καθεστώς διεθνούς οικονομικού ελέγχου που επιβλήθηκε το 1897 μετά από την ήττα στον άτυχο ελληνοτουρκικό πόλεμο και της οικονομικής κρίσης του 1893, ζήτησε η Γερμανία και η τρόϊκα, κάνοντας ακόμα και τον ανέκαθεν υποχωρητικό στις αξιώσεις της Ε.Βενιζέλο να ανακράξει μετά από την έξοδό του από την σύσκεψη με Α.Σαμαρά και Φ.Κουβέλη ότι «Θεωρώ αυτονόητο ότι θα γίνει σεβαστή, τουλάχιστον στα θεμελιώδη στοιχεία, η αξιοπρέπειά μας, σε σχέση με τη δημοσιονομική διαχείριση του κράτους. Αυτή πρέπει να γίνεται από τις Ελληνικές Αρχές, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την Τράπεζα της Ελλάδος. Δεν είμαστε προτεκτοράτο. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν πάρα πολύ καλά οι εταίροι μας και η τρόικα».

Η αναφορά του Ε.Βενιζέλου περί “Προτεκτοράτου” δημιούργησε μεγάλη εντύπωση καθώς ο Ε.Βενιζέλος είναι γνωστό από την εποχή που ήταν υπουργός Οικονομικών ότι δεν ορρωδεί προ ουδενός προκειμένου να ικανοποιήσει την τρόϊκα. Άρα κάτι το ιδιαίτερα βαρύ ζητήθηκε αυτή την φορά.
Πρακτικά η τρόϊκα επανέφερε  το θέμα της δημιουργίας δεύτερου ειδικού λογαριασμού, πέραν του

Εικόνες από το μέλλον μας;;;


Πριν από 6 εβδομάδες, πυρκαγιά σε εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας του Καράτσι, σκοτώνει 259 εργάτες και τραυματίζει άλλους 110. Οι λόγοι που οδήγησαν στην πυρκαγιά συνδέονται φυσικά με το γεγονός, πως το κτίριο της βιομηχανίας, όχι απλά δεν είχε ούτε ένα μέτρο πυρασφάλειας, αλλά κατά την τεχνική μας άποψη δεν κάνει ούτε για χοιροστάσιο. Στις τριτοκοσμικές αυτές εγκαταστάσεις, ιδιοκτησίας κάποιας “Ali Enterprises”, παρήγαγε η γερμανικότατη εκπτωτική αλυσίδα ρούχων Kik, τα περίφημα φτηνά τζην των 15.99 €, με τα οποία έχει γεμίσει τα καταστήματα της (με το trademark Okay) στην Γερμανία, την Αυστρία, την Σλοβενία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, την Κροατία και την Πολωνία. Η εταιρεία ανήκει στον όμιλο Tengelmann (εάν θυμούνται κάποιοι τα σούπερ μάρκετ Plus στην βόρεια Ελλάδα) και σύμφωνα με τον τελευταίο της δημοσιευμένο ισολογισμό, η εταιρεία είχε έσοδα το 2011 της τάξης των 1,2 δις €.
Προχθές, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε...
πως είναι διατεθειμένη να καταβάλει αποζημίωση ύψους 500.000 δολαρίων προς τις οικογένειες των 259 εργαζομένων, πράγμα το οποίο σημαίνει πως κάθε νεκρός εργάτης, κοστολογείτε από την εταιρεία με 1.930 δολάρια, δηλαδή περίπου 1.500 € ή για να κάνουμε ακόμα πιο λιανά, λιγότερα από

Το φωνάζαμε από το Ιούνιο... Ακούει κανείς;;;

Το φωνάζαμε πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Οτι το σύνολο δηλαδή των εσόδων και των ρευστών διαθέσιμων του Ελληνικού κράτους, βρίσκεται δεσμευμένο στον ειδικό λογαριασμό που έχει δημιουργήσει και ελέγχει η τρόϊκα με μοναδικό και προφανή σκοπό, να εξασφαλιστεί πρωτίστως η αποπληρωμή του χρέους. Δείτε παρακάτω συγκεκριμένο απόσπασμα της ομιλίας του Δ.Καζάκη στη Χαλκίδα την 29η Μαΐου 2012, για του λόγου το αληθές.

Καταγγελίες Δ.Καζάκη στο ΑΡΤ TV, 23 Οκτ 2012, α'

Δ.Καζάκης:Γιατί δεν είμαι στο ΣΥΡΙΖΑ, 23 Οκτ 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠ.ΑΝ.

Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες,
Το ΕΠΑΜ στο πλαίσιο της γενικής ανασυγκρότησής του, αφού ολοκλήρωσε την συγκρότηση των συλλογικών οργάνων του Μετώπου (ΕΣΣ, ΠΓ, ΟΓ, ΕΣ) καθώς και άλλων εσωτερικών επιτροπών, προχωρά τώρα στην συγκρότηση επιστημονικών ομάδων εργασίας με την αξιοποίηση του συνόλου των στελεχών του.
Για τον σκοπό αυτό συγκροτήθηκε η Γραμματεία Επιστημονικής Ανασυγκρότησης του ΕΠΑΜ η οποία θα συντονίσει το έργο της συγγραφής ολοκληρωμένου προγράμματος για όλα τα θέματα μιας Διακυβέρνησης του τόπου που να στηρίζεται σε  συγκεκριμένες πολιτικές που καθορίζονται από τα προτάγματα του ΕΠΑΜ.
Η λογική του όλου εγχειρήματος εδράζεται στην συμμετοχή και δράση μιας κρίσιμης μάζας επιστημόνων του ΕΠΑΜ για την στελέχωση των Τομεακών ΕΠΑΝ, τα οποία θα είναι διεπιστημονικές ομάδες εργασίας που θα αποτυπώσουν το όραμα τους για την επιστημονική ολιστική και ολοκληρωμένη πρόταση για την παραγωγική ανασυγκρότηση καταρχήν του τομέα ευθύνη τους και συνολικά για όλη τη χώρα, η οποία δύναται να είναι και πρόταση του Ε.Πα.Μ. μετά από διαβούλευση και αποδοχή από τα μέλη του. Τα Τομεακά ΕΠΑΝ που καταρχήν επιλέχθηκαν να αναπτυχθούν είναι τα ακόλουθα: ΕΠ.ΑΝ. Τομέα Οικονομίας, ΕΠ.ΑΝ. Τομέα Πρωτογενούς Παραγωγής, ΕΠ.ΑΝ. Τομέα Δευτερογενούς Παραγωγής, ΕΠ.ΑΝ. Τομέα Τριτογενούς Παραγωγής (Εμπόριο, Υπηρεσίες, Τουρισμός), ΕΠ.ΑΝ. Τομέα Δημόσιας Διοίκησης και Διοικητικής Αποκέντρωσης, ΕΠ.ΑΝ. Τομέα Δικαιοσύνης και Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης, ΕΠ.ΑΝ. Τομέα Εξωτερικών – Άμυνας, ΕΠ.ΑΝ. Τομέα Υποδομών και Δικτύων, ΕΠ.ΑΝ. Τομέα Ενεργειακής Πολιτικής και Περιβάλλοντος, ΕΠ.ΑΝ. Τομέα Παιδείας & Πολιτισμού, ΕΠ.ΑΝ. Τομέα Έρευνας & Τεχνολογίας, ΕΠ.ΑΝ. Τομέα Ναυτιλίας, ΕΠ.ΑΝ. Τομέα Υγείας, ΕΠ.ΑΝ. Τομέα Εργασίας.
Κατόπιν των παραπάνω, παρακαλούνται τα μέλη όλων των πυρήνων σε όλη την Επικράτεια να δηλώσουν την πρόθεσή τους για να συμμετάσχουν στο μεγάλο αυτό εγχείρημα του ΕΠΑΜ, δηλώνοντας ταυτόχρονα το γνωστικό τους πεδίο, την εμπειρία τους και ένα μικρό βιογραφικό και εν τέλει την πρόθεση τους  σε ποια ομάδα εργασίας (Τομεακό ΕΠΑΝ) θα μπορούσαν να συμβάλλουν με τις γνώσεις τους.
Παρακαλούμε τους Συντονιστές όπως συζητηθεί το θέμα στις συνελεύσεις των πυρήνων και έπειτα

ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ 24 Οκτωβρίου 2012 (#25)

24/10/2012 - Δ. ΚΑΖΑΚΗΣ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Tuesday, October 23, 2012


Τσίπουρο: Μακριά από το χύμα! Αλβανικό και Βουλγαρικό «τσίπουρο», επικίνδυνο για την δημόσια υγεία, εισάγεται λαθραία και πουλιέται μέσα σε πλαστικά δοχεία σαν «Ελληνικό»!




Ο κλάδος των αλκοολούχων ποτών αντιμετωπίζει στην χώρα μας πολύ σοβαρά προβλήματα που επιδεινώνονται ραγδαία με την ένταση της οικονομικής κρίσης, την αύξηση της φορολογίας στα οινοπνευματώδη ποτά και κυρίως από το λαθρεμπόριο οινοπνεύματος που κυριολεκτικά οργιάζει απειλώντας κάθε οργανωμένη επιχείρηση η οποία λειτουργεί με πλήρη συμμόρφωση στους νόμους του Ελληνικού κράτους!
Στο παρελθόν είχαμε αναφερθεί στο θέμα του λαθρεμπορίου οινοπνεύματος στο άρθρο μας 21/10/2011 Αλκοολούχα Ποτά: Υπερδιπλασιασμός της φορολογίας, μείωση της ζήτησης, ραγδαία αύξηση του λαθρεμπορίου και έντονα αρνητικές επιπτώσεις σε ολόκληρο τον κλάδο και στο άρθρο μας 16/8/2012 Χρήστος Π. Θωμόπουλος: Το «ιερό τέρας» και ο «τελευταίος των Μοϊκανών» της σύγχρονης Ελληνικής Ποτοποιίας, δεν βρίσκεται πια κοντά μας με ειδική αναφορά στην επίπτωση που είχε το λαθρεμπόριο οινοπνεύματος στην πορεία του παραδοσιακού «Sans Rival».
Ειδικότερα όμως στον τομέα του πολύτιμου για τη χώρα μας τσίπουρου η κατάσταση είναι επί πλέον και εξαιρετικά πολύπλοκη. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά:
Το τσίπουρο, ένα ελληνικό απόσταγμα που «γεννήθηκε» πριν από επτά περίπου αιώνες στα μοναστήρια του Αγίου Όρους, σαν ένα προϊόν μονής απόσταξης (αν και υπάρχουν σαφείς αναφορές για την ύπαρξη του από τους ελληνιστικούς χρόνους - 338 π.Χ. έως 30 π.Χ.) , μέχρι και το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα παραγόταν, επί ολόκληρους αιώνες,  αποκλειστικά και μόνο από χωρικούς στα σπίτια της ελληνικής υπαίθρου! Το γεγονός αυτό δημιούργησε μια απύθμενη παράδοση με βαθιές ρίζες στις καθημερινές συνήθειες των Ελλήνων σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Το τσίπουρο παρασκευάζεται με την απόσταξη στέμφυλων (δηλαδή τσίπουρων) μετά το πάτημα λευκών ή κόκκινων σταφυλιών. Μέχρι πρόσφατα, η πώληση αποσταγμάτων στην κατανάλωση