Monday, September 30, 2013

Γιατί ενοχλήθηκε η κυβέρνηση

του Γιώργου Δελαστίκ
Εξαιρετική ενόχληση προκάλεσε στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου το άρθρο του Πριν με τίτλο «ΕΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ απειλούν τη δημοκρατία». Αιτία της σφοδρής ενόχλησης είναι ότι το Πριν έθεσε επί τάπητος το αυτονόητο για την Αριστερά ζήτημα ότι μια νεοναζιστική οργάνωση, όπως φυσικά είναι η Χρυσή Αυγή, δρα εγκληματικά και αδίστακτα, μπορεί να διαπράξει ακόμη και δολοφονίες τόσο με απόφαση της ηγεσίας της όσο και κατ’ επιθυμία ή κατ’ εντολή άλλων κέντρων. Επίσης αυτονόητο είναι για τους αριστερούς ότι και όταν άλλα πολιτικά κέντρα έχουν δώσει την εντολή, αυτή διαβιβάζεται μέσω της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Δεν παίρνουν οι αρχηγοί κρατικών υπηρεσιών τηλέφωνο τους χρυσαυγίτες δολοφόνους για να τους διατάξουν να σκοτώσουν κάποιον!
Από νομική – δικαστική σκοπιά δεν υπάρχει περίπτωση σε μια δολοφονία που έχει διαπράξει χρυσαυγίτης να μην ενέχονται στελέχη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Αν δεν μιλήσει το στέλεχος – σύνδεσμος με τον κρατικό μηχανισμό –και συνήθως δεν μιλάει– οι ποινικές ευθύνες τελειώνουν εκεί. Από πολιτική σκοπιά όμως έχει τεράστια διαφορά αν ο χρυσαυγίτης δολοφόνος έδρασε αποκλειστικά κατ’ εντολήν της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής ή αν έδρασε κατ’ εντολήν άλλων
πολιτικών κέντρων, οπότε και πάλι η εντολή δολοφονίας θα πέρασε μέσα από την ηγεσία του νεοναζιστικού κόμματος. Δεν συζητάμε το θέμα από δικαστική σκοπιά ορθού επιμερισμού των ποινικών ευθυνών, γι’ αυτό και δεν μας ενδιαφέρει αν εμπλέκονται τρία, πέντε ή δέκα στελέχη της Χρυσής Αυγής ή ολόκληρη η ηγεσία της. Μας ενδιαφέρει ποιος είναι ο πολιτικός εντολέας της δολοφονίας, αν αυτός είναι κάποιο πολιτικό κέντρο εξουσίας πέραν της Χρυσής Αυγής, γιατί αν

Η δημοκρατία-πλυντήριο - Οι τυφλοί εισαγγελείς είδαν το φως τους. Οι παράλυτοι δικαστές μπόρεσαν να διατάξουν. Η φασιστική αστυνομία έγινε δημοκρατική...

Και να που η δημοκρατία στην Ελλάδα νίκησε!
Οι τυφλοί εισαγγελείς είδαν το φως τους.
Οι παράλυτοι δικαστές μπόρεσαν να διατάξουν.
Η φασιστική αστυνομία που μόνη της δουλειά και σκοπός ήταν να καταπιέζει τον λαό, τους μετανάστες και τους οπαδούς του Σύριζα, μετετράπη εν μια νυκτί σε δημοκρατική και έπιασε τους κακούς Χρυσαυγίτες.
Τελικά το παράλογο, γραφειοκρατικό, δυσκίνητο, πολυδάπανο κράτος κίνησε ταχύτατα τους μηχανισμούς του και συνέλαβε την φασιστική, εγκληματική, απάνθρωπη οργάνωση που την έβαλαν στην «Ελληνική» Βουλή αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες φασίστες και... εγκληματίες ψηφοφόροι. Επ’ ευκαιρία να ρωτήσω:
πόσο ελληνική είναι αυτή η βουλή μέσα στην οποία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να αναρτηθεί η ελληνική σημαία;
Μέσα στα διάφορα που ακούστηκαν, σχετικά με το πόσο γρήγορα έδρασε η Δικαιοσύνη, «έπιασα» τις εξής φράσεις:
-Ξέπλυμα χρήματος.
-Η βουλευτική ασυλία δεν ισχύει για όσους διαπράττουν ή υποκινούν εγκλήματα.
-Η βουλευτική ασυλία δεν ισχύει για όσους φτιάχνουν συμμορίες.
Βασισμένος σε αυτά θα ήθελα να ρωτήσω:
1) Γιατί δεν αποτελούν ξέπλυμα χρήματος οι υπεράκτιες (of shore στα νεοελληνικά) εταιρίες που

O γιατρός Δημήτρης Αντωνίου για την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου... Κορδωμένο τίποτα... Το απόλυτο Κιτσ... Και μια αφελή ερώτηση νομιζομένη Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου...


Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΠ. Το απόλυτο Κιτσ: Το Κορδωμένο τίποτα: Μια θείτσα στον ΑΠ. Μια αφελή ερώτηση νομιζομένη Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: Στην μήνυση μου για Εσχάτη Προδοσία έχω επικαλεσθεί νομολογία (ΟλΑΠ 680/75) (αν θυμάμαι καλά την απόφαση) και το αρ. 62, 97, 120 Συντ. και ΠΚ 134Α`, τα οποία ορίζουν ότι η Εσχάτη Προδοσία είναι κακούργημα Διαρκές και Αυτόφωρο κι είχα ζητήσει εγγράφως και τεκμηριωμένα στην μήνυση, αλλά και προσωπικά από τον αρμόδιο Αντ/λέα του ΑΠ να συλλάβει τους υπόπτους μηθέντες 173 βουλευτές της κυβέρνησης Παπανδρέου, ακριβώς όπως έγινε με τους βουλευτές της ΧΑ, των οποίων επίσης τα φερόμενα Εγκλήματα χαρακτηρίστηκαν ως Διαρκή και Αυτόφωρο Κακουργήματα. Ο τότε εισαγγελέας του ΑΠ μου είπε ότι "είχα δήκιο, αλλά την... απόφαση αυτή δεν μπορεί να την πάρει αυτός, αλλά η Βουλή" (Συντ. 86) και διαβίβασε την μήνυση στην Βουλή, όπου και παράνομα παραμένει αδρανής από την

Τα σίδερα της φυλακής είναι για τους ….λεβέντες

του Όθωνα Κουμαρέλλα*
Λοιπόν, τους «ξεσκίσαμε»!
Χαράς ευαγγέλια! Ο Μιχαλολιάκος και η παρέα του πίσω από τα κάγκελα! Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Η «δημοκρατία» νίκησε ….για άλλη μια φορά!
Οι μαχαιροβγάλτες υποταχτικοί πήραν αέρα, ‘θέλαν να γίνουν ρυθμιστές. Αλλά η «δημοκρατία» αυτή είναι γερή, δυνατή, θωρακισμένη με πυγμή και αποφασισμένη!
Η «δημοκρατία» αυτή δεν είναι οποιαδήποτε. Έχει ταυτότητα. Είναι και σημαδεμένη. Από τα ΜΑΤ του Δένδια. Για να την γνωρίζουμε από μακριά και να τη νοιώθουμε στο πετσί μας, κάθε ώρα, κάθε στιγμή.
Είναι η «δημοκρατία» του «ανήκωμεν».
Και αφού «ανήκωμεν» τα δίνουμε όλα.
Πρώτα απ’ όλα, άνευ όρων και αμετάκλητα την εθνική μας κυριαρχία. Τρώγεται η εθνική κυριαρχία; Όχι ασφαλώς. Πάρτε την λοιπόν να τελειώνουμε, βάρος μας είναι!
Είναι η «δημοκρατία» του «χρωστάμε».
Και αφού χρωστάμε πρέπει να πληρώσουμε. Τι διάολο «μπαταχτσήδες είμαστε»;
Διάλυση λοιπόν το μαγαζί, λόγω χρεών. Πάρτε κόσμε, τζάμπα είναι. Άλλος πληρώνει κι άλλος

Sunday, September 29, 2013

Η νύχτα των μεγάλων μαχαιριών.

Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου συνελήφθησαν με τις πυτζάμες μετά από εισαγγελική παραγγελία ο Μιχαλολιάκος και τα πρωτοπαλίκαρά του. Η όλη επιχείρηση μοιάζει σε πολλά με την νύχτα των μεγάλων μαχαιριών, όταν ο Χίτλερ στα τέλη Ιουνίου του 1934 σε μια επιχείρηση σκούπα δολοφόνησε εκατοντάδες στελέχη των SA μαζί και τον αρχηγό της τον Έρνστ Ρομ. Η παραστρατιωτική SA που βοήθησε τον Χίτλερ να ανέλθει στην εξουσία τρομοκρατώντας αντιπάλους και πολίτες, είχε γίνει πολύ δυνατή και πολύ ανεξάρτητη για να την ανέχεται ο Φύρερ. Κι έτσι άστραψαν τα μαχαίρια.
Στην δική μας εκδοχή της νύχτας των μεγάλων μαχαιριών, οι διαδικασίες είναι διαφορετικές. Ο ίδιος ο υπουργός δημόσιας τάξης ανοιχτά με δική του παραγγελία προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ουσιαστικά διέταξε την δίωξη της ΧΑ ως εγκληματικής οργάνωσης. Μάλιστα ο ίδιος ο κ. Δένδιας είπε σε δήλωσή του στις 28/9: «Η μηνυτήρια αναφορά μου προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είχε επισημάνει προς την Ελληνική Δικαιοσύνη τη δυνατότητα, για πρώτη φορά, να ενοποιήσει τις πολλές εκκρεμείς ενώπιόν της δικογραφίες εναντίον της Χρυσής Αυγής. Να αντιμετωπίσει έτσι ολιστικά ως εγκληματική οργάνωση το νεοναζιστικό φαινόμενο.»
Δηλαδή η ίδια η ποινική δικαιοσύνη στη χώρα μας δεν διέθετε τις διαδικασίες και τις προβλέψεις για κάτι τέτοιο και χρειαζόταν η υπόδειξη του υπουργού; Ποιος είναι και με ποιο δικαίωμα ο κ. Δένδιας υποδεικνύει στην ελληνική δικαιοσύνη τι πρέπει να κάνει; Κι ύστερα δηλώνει: «Η Ελληνική Δικαιοσύνη, όπως και η Ελληνική Αστυνομία, κινήθηκαν με ταχύτητα και με αποφασιστικότητα. Τους εκφράζω τη βαθιά ευγνωμοσύνη μου.» Με άλλα λόγια, ο υπουργός επαινεί τις διωκτικές και δικαστικές αρχές γιατί κινήθηκαν με ταχύτητα με βάση την εντολή του, ή τέλος πάντων την υπόδειξή

Στο σφυρί μικρές και μεγάλες περιουσίες σε όλη την Ελλάδα

Από την Κέρκυρα έως τη Ρόδο και από την Αλεξανδρούπολη έως τα Χανιά πωλούνται ξενοδοχεία, ενεργειακές, χρηματιστηριακές, εταιρείες παραγωγής και εμπορίας τροφίμων, υποδομές, επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, συμμετοχές τραπεζών σε αυτοκινητοδρόμους, νησιά, έως και... θαλαμηγοί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», μεγάλο μέρος των πωλητηρίων έχει μπει από τις τράπεζες σε περιουσιακά στοιχεία που έχουν περιέλθει στην κυριότητά τους από την αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων των ιδιοκτητών τους.

Στον ξενοδοχειακό τομέα, οι προς πώληση μονάδες είναι χιλιάδες. Από εμβληματικά συγκροτήματα, όπως ο Αστέρας Βουλιαγμένης, μέχρι τα -σημεία αναφοράς παλαιότερων δεκαετιών- Ξενία.

Στο πεδίο των ακινήτων, χιλιάδες επαγγελματικοί χώροι, γραφεία, βιομηχανικά κτίρια, κατοικίες, εξοχικά αλλά και εκτάσεις γης διατίθενται προς πώληση.

Στην ενέργεια ξεχωρίζει ο νέος διαγωνισμός για τη ΔΕΠΑ και το φιλόδοξο σχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, ενώ παράλληλα στο σφυρί έχουν βγει δεκάδες άδειες φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Στη λίστα με τις λεγόμενες «μεγάλες αποκρατικοποιήσεις» περιλαμβάνονται κοινωφελείς και άλλες
επιχειρήσεις, όπως ο ΟΛΠ, ο ΟΛΘ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, τα ΕΛΤΑ, περιφερειακά και μικρά λιμάνια και μαρίνες ανά την Ελλάδα, περιφερειακά αεροδρόμια, καθώς και η συμμετοχή του Δημοσίου στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Στον χρηματοοικονομικό κλάδο είναι γνωστή η αναζήτηση αγοραστή για σημαντικό ποσοστό της

ΑΧΕΠΑ ΚΑΙ ΑΜERICAN JEWISH COMMITTEE "Χαιρετίζουν τη σύλληψη μελών της Χρυσής Αυγής"

Οι μεγαλύτερες οργανώσεις της ελληνοαμερικανικής και ελληνοεβραϊκής κοινότητας χαιρετίζουν τις συλλήψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής.
Η ΑΧΕΠΑ, με γραπτή δήλωση του προέδρου της, Αντώνη Κουζούνη, εκφράζει ικανοποίηση και χαιρετίζει τις συλλήψεις μελών του κόμματος της Χρυσής Αυγής.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η ΑΧΕΠΑ ανέφερε ότι «η αμερικανική ελληνική Εκπαιδευτική Προοδευτική Ένωση, η οποία ιδρύθηκε πριν από 91 χρόνια στις ΗΠΑ για να προστατεύσει τους Έλληνες μετανάστες από τον ρατσισμό και τις διακρίσεις που γίνονταν σε βάρος τους, ανησυχεί ιδιαιτέρως για την άνοδο του εθνικιστικού εξτρεμισμού στην Ελλάδα».
Επίσης, στην ανακοίνωση αναφερόταν ότι «ο εξτρεμισμός και οι ακραίες συμπεριφορές δεν αποτελούν λύση. Δεν είναι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, όταν μάλιστα ζητά την βοήθεια της διεθνούς κοινότητας και όταν η κοινωνία πρέπει να είναι ενωμένη για να αντιμετωπίσει ίσως τις χειρότερες

Πέντε ροφήματα που προλαμβάνουν τη γήρανση του δέρματος


Πέντε ροφήματα που προλαμβάνουν τη γήρανση του δέρματος
Οι ρυτίδες δεν προλαμβάνονται μόνο με τις κρέμες, τις θεραπείες και τις μάσκες αλλά και με άλλους τρόπους, φυσικούς, εύγευστους και χορταστικούς. Συγκεκριμένα, υπάρχουν κάποια ροφήματα που προσφέρουν στην επιδερμίδα οξυγόνο και στον οργανισμό τις απαραίτητες εκείνες βιταμίνες για να μείνει το δέρμα… ατσαλάκωτο.
Τα πέντε αφεψήματα που μπορούν να αποδειχθούν σε έναν ισχυρό σύμμαχο των γυναικών κατά των ανεπιθύμητων ρυτίδων είναι τα εξής:

Miracle Drink Kills Cancer Cells

 



This miracle drink has been circulating for some time. A celebrity (Mr. Seto) swears by it. Mr. Seto had lung cancer. A famous herbalist from China recommended he take this drink. He drank it regularly for 3 months. Now his health is restored and he is ready to take a pleasure trip, all thanks to this drink. He is bringing the recipe to the attention of people who have cancer or otherwise would like to improve their health. The drink stops bad cells forming in the body and-or restrains their growth.
According to Mr. Seto it is like a miracle drink! And it is simple.

Saturday, September 28, 2013

ΠΟΛΙΤΕΣ Δεν ξαναψηφίζουμε ΝΔ ΠΑΣΟΚ αλλά ΧΑ

Οι «αντιφασίστες» Σαμαροβενιζέλοι

του Κώστα Γιαννιώτη*
Όταν σήμερα ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος εμφανίζονται ως λάβροι διώκτες του φασισμού, στην καλύτερη περίπτωση μπορείς να το εκλάβεις σαν ανέκδοτο. Στη χειρότερη, εξοργίζεσαι με το θράσος τους.
Κάθε τους τέτοια κίνηση όμως δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε απερίσκεπτη.
Είναι πολλά και σημαντικά  - γι αυτούς – αυτά που επιδιώκουν με τη στάση τους αυτή.
Ο  φασισμός που καλλιεργούσαν χρόνια τώρα με κάθε τρόπο, έδειξε το αποκρουστικό και αιματοβαμμένο πρόσωπό του, την κατάλληλη γι αυτούς στιγμή. Δεν ήταν καθόλου τυχαίο. Άρχισαν να αξιοποιούν πολλαπλώς  το φίδι που ζέσταιναν στον κόρφο τους, χρόνια τώρα.
Την ώρα που οι αντιδράσεις της κοινωνίας άρχισαν να κλιμακώνονται επικίνδυνα και οι μεμονωμένες απεργιακές κινητοποιήσεις άρχισαν να αναζητούν διεξόδους προς τη μεγάλη....
σύγκλιση, με το όνομα Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, έχυσαν το αίμα του παλικαριού, το αίμα Έλληνα, για να φοβίσουν, να αποπροσανατολίσουν και να φρενάρουν την κοινωνική αντίδραση.
Σε πρώτη φάση επιθυμούν να δοκιμάσουν κατά πόσο είναι δυνατόν να ξανακλείσουν στο μαντρί της κολοβής ΝΔ και του ανύπαρκτου ΠΑΣΟΚ, εκείνους, τους συντηρητικούς   ψηφοφόρους τους,

Φοβισμένοι νοικοκυραίοι, Χρυσή Αυγή και εκλογές "για την ομαλότητα"

Φωτογραφία: Μενέλαος Μυρίλλας/ FosPhotos

του Α. Κοσώνα

Κατά τον Φώτη Κουβέλη ο Αντώνης Σαμαράς μεθόδευε εκλογές μέσω του θέματος της ΕΡΤ. Κανείς από την κυβέρνηση δεν απάντησε επαρκώς στην επώνυμη αυτή αρχηγική πολιτική καταγγελία. Μόνο κάτι μισόλογα και απόπειρες διαψεύσεων ακούστηκαν πως όχι δεν είναι έτσι, είναι εκτιμήσεις του κ. Κουβέλη, όχι ακριβώς, υπήρξε παρανόηση για το θέμα, και τέτοια ακατάληπτα.
Από την άλλη πλευρά πρέπει να δεχτούμε ότι δεν είναι εύκολο για την κυβέρνηση να βγάλει διάψευση σε βάρος πολιτικού αρχηγού που ήταν μέχρι πριν από λίγο εταίρος της και το κόμμα....
του μετείχε ισότιμα στην κυβέρνηση. Τώρα, με αφορμή το θέμα της Χρυσής Αυγής, ο Α. Σαμαράς έχει άλλη μια ευκαιρία να πάει σε εκλογές με στόχο την πρώτη θέση και μάλιστα με διαφορά (έτσι πιστεύουν στη ΝΔ) από το δεύτερο κόμμα.

Προφανώς αναμένουν να υπερισχύσει η συνταγή του «φοβισμένου νοικοκυραίου» (δεν συνηθίζεται να χρησιμοποιείται η λέξη στον ενικό αλλά το κάνουμε καταχρηστικά)που θα επιστρέψει στη ΝΔ θορυβημένος από τη δολοφονία στο Κερατσίνι αλλά και την συνολική

The Affordable Care Act

Άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ

Εξαιρετική ενόχληση προκάλεσε στη κυβέρνηση το άρθρο στο Πριν με τίτλο “ΕΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ απειλούν την δημοκρατία”. Ο λόγος ήταν ότι το άρθρο δεν περιοριζόταν στο προφανές, την ενοχή της Χρυσής Αυγής στη δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα, στην Αμφιάλη. Δεν υπάρχουν αριστεροί ή προοδευτικοί άνθρωποι, ακόμη και αρκετοί δεξιοί, που να μην γνωρίζουν πως δρουν τα ακροδεξιά, φασιστικά και νεοναζιστικά κόμματα, στα οποία προφανώς ανήκει και η Χρυσή Αυγή. Έχουν την βία, συμπεριλαμβανομένων και των δολοφονιών πολιτικών τους αντιπάλων ή κοινωνικών ομάδων που στοχοποιούν, τόσο ως ιδεολογία όσο και ως πρακτικό τρόπο άσκησης της πολιτικής τους. Αναφορικά με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής αυτονόητο είναι για τους αναγνώστες του Πριν ότι όχι μόνο αυτή διαμορφώνει τα μέλη της σε παρακρατικό στρατό επίδοξων δολοφόνων αλλά και δεν έχει τον παραμικρό δισταγμό να κάνει όλη την βρόμικη δουλειά για το σύστημα το βαθύ κράτος και διάφορα κέντρα εξουσίας που υποκρίνεται ότι πολεμά. Υπάρχει αριστερός που να αμφιβάλλει αν η ηγεσία μιας νεοναζιστικής οργάνωσης μπορεί αδίστακτα να διατάξει μέλη της ακόμη και να δολοφονήσουν κάποιον είτε με δική της πρωτοβουλία είτε εκτελώντας εντολές άλλων

Friday, September 27, 2013

Η αντιμετώπιση του προβλήματος της παχυσαρκίας

Ποια είναι η νέα τάση στο αδυνάτισμα;
Το φαινόμενο της παχυσαρκίας έχει λάβει άκρως ανησυχητικές διαστάσεις,μιας και 6 στους 10 ανθρώπους παγκοσμίως ζυγίζουν αρκετά παραπάνω από το φυσιολογικό.Η αντιμετώπιση λοιπόν του προβλήματος έγκειται και στην αναποτελεσματικότητα των διαφόρων προφραμμάτων διατροφής που κυκλοφορούν.

Μια νέα και πολύ δημιφιλής δίαιτα έχει κάνε επομένως την εμφάνισή της και φαίνεται να έχει θετικά αποτέλεσματα στην απώλεια και την διατήρηση του επιθυμητού βάρους.Η συγκεκριμένη δίαιτα αποποιείται την γλουτένη (gluten free diet),μια ουσία που την βρίσκουμε στο σιτάρι, τη σίκαλη, το κριθάρι και στη βρώμη και συνεπώς σε ότι παρασκευάζεται από τα παραπάνω υλικά όπως ζυμαρικά, ψωμί, κέικ, μπισκότα, κράκερ, σούπες, δημητριακά πρωινού κ.α.
Ας δούμε όμως πολύ σύντομα τι είναι η γλουτένη. Πρόκειται για μία πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, τη σίκαλη, το κριθάρι και στη βρώμη και συνεπώς ότι παρασκευάζεται από τα παραπάνω υλικά όπως ζυμαρικά, ψωμί, κέικ, μπισκότα, κράκερ, σούπες, δημητριακά πρωινού και πολλά άλλα περιέχει γλουτένη. Μάλιστα, για να ακριβολογούμε η γλουτένη είναι το σύνολο των πρωτεϊνικών συστατικών των τροφών που διακρίνονται σε δυο κατηγορίες: τις προλαμίνες και τις γλουτελίνες. Μια προλαμίνη, η γλιαδίνη, που συναντάται στο σιτάρι είναι κυρίως υπεύθυνη για τη δυσανεξία στη γλουτένη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η κολλώδης μάζα που προκύπτει όταν αναμειγνύουμε αλεύρι

ΕΠΑΜ - Δ.Καζάκης - Ομιλία στο Εργατικό Κέντρο Ευβοίας - 25/09/2013

Το Αντι-ευρώ κόμμα απλώθηκε αμέσως σε όλη τη Γερμανία

του Γιώργου Δελαστίκ
Απέτυχε βεβαίως να μπει στο Κοινοβούλιο της Γερμανίας το μόλις προ εξαμήνου ιδρυθέν κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Απέτυχε όμως για λίγο να το πετύχει. Το ποσοστό 4,7% που πήρε αντιστοιχεί σε πάνω από δύο εκατομμύρια ψήφους, πραγματικός άθλος για ένα κόμμα τόσο πρόσφατο που ίδρυσαν ακαδημαϊκοί και το οποίο «έθαβαν» συστηματικά οι δημοσκοπήσεις, αποτρέποντας πιθανούς ψηφοφόρους να «χαραμίσουν» την ψήφο τους ρίχνοντάς τη σε ένα κόμμα που δημοσκοπικά εμφανιζόταν να έχει τεράστια απόσταση από το όριο του 5% που πρέπει να υπερβεί κάποιο κόμμα στη Γερμανία προκειμένου να αποκτήσει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.
Τελικά το AfD είχε παγγερμανική αποδοχή. Στα 7 από τα 16 κρατίδια της χώρας ξεπέρασε το όριο του 5%. Το μεγαλύτερο ποσοστό που πήρε ήταν 6,8% στη Σαξονία και το χειρότερο το....
3,7% που πήρε στην πόλη-κρατίδιο τη Βρέμης. Σημαντικότερη επιτυχία του αντι-ευρώ κόμματος κατά την άποψή μας είναι το 5,2% που πήρε στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, το τρίτο μεγαλύτερο κρατίδιο της Γερμανίας με πληθυσμό που υπερβαίνει τα 10 εκατομμύρια κατοίκους. Στα πέντε κρατίδια της πρώην Ανατολικής Γερμανίας το AfD πήρε 5,8% και στα 11 πρώην δυτικογερμανικά κρατίδια πήρε μεσοσταθμικά 4,4%. Από πλευράς πολιτικής προέλευσης των

enikos.gr - Ο Αδωνις Γεωργιάδης στο BBC (θαυμάσια!)

Thursday, September 26, 2013

Obamacare plan premiums unveiled for Wisconsin

The Obama administration released figures Wednesday suggesting that average premiums for health plans sold on the Wisconsin marketplace set up under the Affordable Care Act may increase less than previously feared.
The report from the U.S. Department of Health and Human Services provided the first information on premiums for the marketplace, or exchange, being set up by the federal government in Wisconsin.
For instance, a family of four with an income of $50,000 a year in Wisconsin would pay on average $282 a month, or $3,384 a year, after taking into account federal tax credits next year for a standard health plan purchased in the new marketplace.
Without the tax credits — which are staggered and which disappear for a family of four making above $94,200 — the same plan on the state's exchange would cost $861 a month, or $10,332 a year.
That is roughly in line with market rates now, said Todd Catlin, an insurance broker and owner of Transition Health Benefits in Brookfield.
But Catlin stressed that the cost of plans will vary widely based on age, income, insurance company and

Ποιόν συμφέρει η δίωξη της Χρυσής Αυγής;

Του Γιώργου Καραμπελιά

Μία αντίληψη η οποία διαδίδεται επικίνδυνα τις τελευταίες ημέρες, και μάλιστα με φορείς πολιτικούς αναλυτές και σχήματα της Αριστεράς και της άκρας Αριστεράς, είναι πως η δίωξη της Χ.Α. συμφέρει
την κυβέρνηση και τις καθεστωτικές δυνάμεις! Γι’ αυτό, μάλιστα, αρκετοί από αυτούς, όπως και ο Γ. Δελαστίκ, αναρωτιούνται μήπως η δολοφονία του Φύσσα αποτέλεσε προβοκάτσια εναντίον της Χ.Α.! Καθόλου παράδοξα, τα σχετικά άρθρα και κείμενα (του Δελαστίκ, του Τάκη Φωτόπουλου κ.ά.) αναπαράγονται με θριαμβευτικούς τόνους από τις ιστοσελίδες της Χ.Α., η οποία δεν φανταζόταν ότι θα έβρισκε τέτοιους «συνηγόρους». Έτσι, λοιπόν, γράφει ο Τ. Φωτόπουλος στην Ελευθεροτυπία:

«Το γεγονός όμως ότι η Χ.Α. είχε κάποιους προστάτες στο ‘σύστημα’ κάθε άλλο παρά την κάνει, από μόνο του, ‘συστημική’ οργάνωση, [...]. Είναι άλλωστε γνωστό ότι εδώ και καιρό έχει ξεσηκωθεί κατά της Χ.Α. όχι μόνο το ντόπιο κατεστημένο, συμπεριλαμβανομένης της εκφυλισμένης ‘Αριστεράς’ που υποστηρίζει τους μετανάστες. [...] Το ίδιο συμβαίνει με τα όργανα της Υπερεθνικής και της Σιωνιστικής Ελίτ [...] που ομόφωνα απαιτούν την απαγόρευση της Οργάνωσης –ανεξάρτητα βέβαια

Mother paralysed in a car crash is woken from a coma by her son who then chews her food and mouth feeds her.

It is an achingly touching symbol of the love that binds a mother and son.
A two-year-old boy chews the food of his disabled mother and feeds it to her mouth to mouth - months after she awoke from a coma to meet him for the first time.
Zhang Rongxiang was pregnant with Gao Qinbao when a devastating car crash left her in a coma in Shuyang county in Jiangsu Province, China, three years ago.
But moments after doctors told her husband, Gao Dejin, that she would never recover, they realised she was with child... and that the baby had miraculously survived the trauma.
A son's love: Gao Qianbo, two, helpfully chews up mother Zhang Rongxiang's food and feeds it to her mouth to mouth
Adorable: Gao Qianbo spends every day by his mother's bedside helping her eat and making her laugh
Adorable: Gao Qianbo spends every day by his mother's bedside helping her eat and making her laugh
For the next five months Gao Dejin cared for her at home until medics were able to

ΕΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ απειλούν τη δημοκρατία

του Γιώργου Δελαστίκ
Ο χρυσαυγίτης δολοφόνος, αυτό το ανθρωπόμορφο κτήνος που έσφαξε εν ψυχρώ στη μέση του δρόμου τον αριστερό αντιφασίστα Παύλο Φύσσα στην Αμφιάλη, έδρασε με δική του πρωτοβουλία ή εκτελούσε εντολές; Και αν εκτελούσε εντολές, από ποιους πολιτικούς κύκλους προέρχονταν οι εντολές αυτές; Ή μήπως προέρχονταν από επιχειρηματικούς κύκλους; Δεν θα παραστήσουμε φυσικά τον αστυνομικό ντετέκτιβ για να απαντήσουμε. Θα παρακολουθούμε –με εξαιρετική δυσπιστία προς ό,τι λέει η αστυνομία, είναι αλήθεια– την εξέλιξη του αστυνομικού ρεπορτάζ για να διαμορφώσουμε τελική άποψη για τα γεγονότα.
Επειδή όμως το έγκλημα είναι καθαρά πολιτικό, θα κάνουμε ορισμένες πολιτικές σκέψεις γύρω από αυτό. Ακόμη και για τα πιο στυγερά πολιτικά εγκλήματα, το θεμελιώδες αφετηριακό σημείο της ανάλυσης, ξεκινάει πάντα από τις πιθανές απαντήσεις στο ερώτημα: «Ποιος ωφελείται πολιτικά από το έγκλημα;». Αυτός που ωφελείται δεν είναι πάντα ο ένοχος, γιατί ειδικά στην πολιτική οι συνέπειες μιας δολοφονίας μπορεί να είναι διαφορετικές από αυτές που υπολόγιζαν όσοι τη σχεδίασαν. Πάντως από πολιτική σκοπιά (το υπογραμμίζουμε, από πολιτική, όχι από αστυνομική σκοπιά, γιατί μπορεί να αποδειχθούν γεγονότα που ανατρέπουν τις πολιτικές εικασίες) πολύ δύσκολα μπορεί κανείς να υποθέσει ότι την εντολή δολοφονίας την έδωσαν ηγετικά στελέχη πρώτης γραμμής του κόμματος στο οποίο ανήκει ο δράστης, εκτός πια αν με κάτι τα εκβίαζαν άλλοι κύκλοι. Η Χρυσή Αυγή πάντως

I, Pencil

My Family Tree as told to Leonard E. Read

RP.1
I am a lead pencil—the ordinary wooden pencil familiar to all boys and girls and adults who can read and write.*
RP.2
Writing is both my vocation and my avocation; that's all I do.
RP.3
You may wonder why I should write a genealogy. Well, to begin with, my story is interesting. And, next, I am a mystery—more so than a tree or a sunset or even a flash of lightning. But, sadly, I am taken for granted by those who use me, as if I were a mere incident and without background. This supercilious attitude relegates me to the level of the commonplace. This is a species of the grievous error in which mankind cannot too long persist without peril. For, the wise G. K. Chesterton observed, "We are perishing for want of wonder, not for want of wonders."
RP.4
I, Pencil, simple though I appear to be, merit your wonder and awe, a claim I shall attempt to prove. In fact, if you can understand me—no, that's too much to ask of anyone—if you can become aware of the miraculousness which I symbolize, you can help save the freedom mankind is so unhappily losing. I have a profound lesson to teach. And I can teach this lesson better than can an automobile or an airplane or a mechanical dishwasher because—well, because I am seemingly so simple.
RP.5
Simple? Yet, not a single person on the face of this earth knows how to make me. This sounds fantastic, doesn't it? Especially when it is realized that there are about one and one-half billion of my kind produced in the U.S.A. each year.
RP.6
Pick me up and look me over. What do you see? Not much meets the eye—there's some wood, lacquer, the

Wednesday, September 25, 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΟΛΑΦΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ. (ΑΦΟΥ ΟΙ “ΤΑΓΟΙ” ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΠΑ).

«Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέπτη και θα συνειδητοποιώ πόσο ανόητος και αιθεροβάμων ήμουν.   Θα έχω πετάξει στα αζήτητα όλη μου τη ζωή» 

 ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Στεφανου Γ. Μίλλερ,  Ομότιμου Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ,  Ομότιμου Διευθυντή Ανασκαφών Νεμέας

Άρχισα να παρέχω τις υπηρεσίες μου στη Νεμέα τον Ιούνιο του 1973.

  • Από τότε αγόρασα γη και δημιούργησα ένα αρχαιολογικό πάρκο,
  • κατασκεύασα και εξόπλισα ένα Μουσείο,
  • άρχισα την αναστήλωση του Ναού του Νεμείου Διός,
  • έφερα στο φως το αρχαίο στάδιο με τη θολωτή του είσοδο,
  • διαμόρφωσα το χώρο και το στάδιο,
  • καθιέρωσα την Αναβίωση των αρχαίων Νεμέων Αγώνων (www.nemeangames.org),
  • έκανα πολλές ανασκαφές
  • και δημοσίευσα τα αποτελέσματά τους.

Όλα αυτά έγιναν με χορηγίες που εξασφάλισα από Αμερικανούς ιδιώτες, με τελική κατάληξη τη

Tuesday, September 24, 2013

Climate scientists urged to cover up slow in global warming, it is claimed

Top climate scientists working on a landmark UN report were urged to cover up the fact that the world’s temperature has not risen for 15 years, it has been claimed.

The vast majority of scientists are persuaded that climate change is real - where there is scope for disagreement is over the solutions
The IPCC say that they are more certain than ever that humans are to blame for climate change Photo: Reuters
The authors of the report, which is seen as the gospel of climate science and is cited to justify fuel taxes and subsidies for renewable energy, are struggling to explain why global warming appears to have slowed down despite rising greenhouse gas emissions.
The leaked documents, obtained by The Associated Press, show political leaders in Belgium, Germany, Hungary and the US have deep concerns over how to address the issue ahead of next week's meeting of the Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC).
Climate sceptics have used the lull in surface warming since 1998 to cast doubt on the scientific consensus that humans are causing global warming by burning fossil fuels and cutting down CO2-absorbing forests.
Scientists and statisticians have dismissed the purported slowdown as a statistical mirage, arguing among other things that it reflects random climate fluctuations and an unusually hot year picked as the starting point for charting temperatures.
The IPCC report is expected to affirm the human link with greater certainty than ever, but the panel is under pressure to also address the recent lower rate of warming.
Scientists believe that the “pause” could have been caused by heat going deep into the ocean and by natural climate fluctuations.
In a leaked June draft of the report's summary from policymakers, the IPCC said the rate of warming in

$9,000,000,000,000 Missing From The Federal Reserve. Why should any American pay their taxes?

Μυτιλήνη: Κατάσχεση χωραφιού για 1500 ευρώ και αυτοκτονία καθηγητή.

Η Δ.Ο.Υ. Μυτιλήνης τις προηγούμενες ημέρες προχώρησε σε κατάσχεση αγροκτήματος στο Σκουτάρο για οφειλή μόλις 1.596,94 ευρώ.
Δεν είναι είδηση στα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης, δεν είναι αντιπολιτευτική υπερβολή, δεν αφορά κάποιους άλλους μακριά από την Λέσβο.
Είναι η πραγματικότητα που ήδη βιώνουν δεκάδες αγρότες, μισθωτοί του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που έχουν ένα μικρό χωράφι κληνονομιά από τους γονείς τους κι έχουν μια μικρή οφειλή στο δημόσιο. Ναι, αυτά συμβαίνουν εδώ στην Λέσβο!
Σύμφωνα με δελτίο τύπου της...
ΑΝΤΑΡΣΥΑ η Δ.Ο.Υ. Μυτιλήνης τις προηγούμενες ημέρες προχώρησε σε κατάσχεση αγροκτήματος στο Σκουτάρο για οφειλή μόλις 1.596,94 ευρώ. Δεν είναι υπαλληλική αυθαιρεσία, ούτε υπερβάλλων ζήλος κάποιου εφοριακού. Είναι η απλή εφαρμογή του νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και εφαρμόζει η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή είναι η πραγματικότητα που θα ζούμε κάθε μέρα αν δεν τους ανατρέψουμε. Σήμερα κάνουν κατάσχεση στο χωράφι του γείτονα, του συγχωριανού, του συναδέλφου στη δουλειά, αύριο θα έρθει η δική μας σειρά.

Το δίδυμο της συμφοράς Βενιζέλος – Σαμαράς σήμερα κάνει κατάσχεση στα χωράφια μας, αύριο θα κάνει στα σπίτια μας. Όλα θυσία για να αυγατίσουν τα κέρδη τους οι τοκογλύφοι, για να διασωθούν οι τραπεζίτες και οι τράπεζες τους, για να μην πληρώσει ποτέ φόρους το μεγάλο κεφάλαιο (ντόπιο και

Καταδικάστηκε ο άνεργος πατέρας που έκλεψε μαρκαδόρους αξίας 12 ευρώ για το παιδί του!


 


Ο άνεργος πατέρας που συγκλόνισε το πανελλήνιο όταν συνελήφθη για την κλοπή ενός πάμφθηνου κουτιού με μαρκαδόρους που είχε ανάγκη το παιδί του για το σχολείο, δεν απέφυγε την καταδίκη από το Αυτόφωρο στο εδώλιο του οποίου κάθισε χωρίς να έχει συνήγορο υπεράσπισης.

Παρά την αμηχανία στην οποία βρέθηκαν οι δικαστές στο Αυτόφωτο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ήταν υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν το «γράμμα του νόμου», καθώς σε βάρος του 46χρονου άνδρα υπήρχε η μήνυση του επόπτη των ταμείων του πολυκαταστήματος, ο οποίος πάντως δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Ήταν, ίσως, ο μόνος που δεν συγκινήθηκε όταν έπιασε τον κατηγορούμενο να βάζει

Sunday, September 22, 2013

Οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό αδιέξοδο (Κώστας Λαπαβίτσας)

Έχει καιρό που το μνημονιακό στρατόπεδο προετοιμάζει την ‘τέλεια καταιγίδα’ στη χώρα μας. Όπως συχνά πράττει η ειρωνεία της ιστορίας, το ξέσπασμα ίσως συμβεί ακριβώς τη στιγμή που οι πρωτεργάτες της καταστροφής παινεύονται για τις επιτυχίες τους.
Η πηγή του προβλήματος είναι το οικονομικό αδιέξοδο που απεικονίζεται με ενάργεια στο ‘χρηματοδοτικό κενό’ για το 2014-5. Η Ελλάδα θα πρέπει να εξασφαλίσει 10-20δις, ποσό που οφείλεται κυρίως στις μεγάλες αποπληρωμές για το ήδη υπάρχον χρέος, καθώς και στους τόκους για την εξυπηρέτησή του. Παράλληλα, η χρηματοδότηση από την τρόικα για το 2015-6, δηλαδή αφού τελειώσουν τα τρέχοντα κονδύλια, δεν έχει αποφασιστεί ακόμη. Οι επιπλέον ανάγκες μετά το 2016, που σίγουρα θα υπάρξουν, είναι άγνωστες.
Το κενό είναι ένδειξη της αποτυχίας των Μνημονίων. Μετά από τρία χρόνια ‘διάσωσης’, το χρέος είναι μη βιώσιμο, διογκώνεται συνεχώς και δημιουργεί νέες πιέσεις. Ακόμη χειρότερα, η πολιτική λιτότητας, με στόχο ακριβώς την αποπληρωμή του χρέους, καταστρέφει τον παραγωγικό ιστό και πνίγει την οικονομία. Η Ελλάδα αυτοκτονεί και η ηγεσία της καμαρώνει. Όσοι ελπίζουν ότι κάτι θα αλλάξει μετά τις γερμανικές εκλογές, απλώς βαυκαλίζονται. Το γερμανικό εκλογικό σώμα αντιδρά σφοδρότατα και στην ιδέα ότι θα χαριστεί κάτι στους ‘τεμπέληδες’ νότιους. Μια ακόμη επιμήκυνση του χρέους, ή μια μείωση των επιτοκίων, δεν πρόκειται να αλλάξει τα πράγματα ουσιαστικά. Είναι δε βέβαιο ότι δεν πρόκειται η Γερμανία να συναινέσει σε άρση της πολιτικής λιτότητας και ‘μεταρρυθμίσεων’.
Οι επιλογές της κυβέρνησης είναι πολύ δύσκολες. Το πιθανότερο είναι ότι θα αναγκαστεί να συνάψει νέο δάνειο με την τρόικα, που θα έχει ως πλεονέκτημα το χαμηλό επιτόκιο. Αλλά το δάνειο θα συνοδεύεται από όρους που θα περιλαμβάνουν τη συνέχιση της λιτότητας και των ‘μεταρρυθμίσεων’, υπό την εποπτεία της τρόικας. Αυτή φαίνεται να είναι η προτίμηση της γερμανικής πλευράς που

Saturday, September 21, 2013

Tι έκρυβε η Λίμνη Καστοριάς για 7.254 χρόνια

  • 5313


12Μια συγκλονιστική αποκάλυψη έκρυβε η λίμνη της Καστοριάς, συγκεκριμένα το παλιότερο οργανωμένο γραπτό κείμενο που βρέθηκε στη γη της Ευρώπης και χρονολογείται πριν από 7.254 χρόνια!
Είναι μια ξύλινη επιγραφή με άγνωστο μήνυμα, χαραγμένο από ένα νεολιθικό ψαρά ή έμπορο λιμναίου προϊστορικού οικισμού στο Δισπηλιό Καστοριάς, γραμμένο δύο χιλιάδες χρόνια πριν από τα γραπτά ευρήματα των Σουμερίων και τέσσερις χιλιάδες χρόνια πριν από τις κρητομυκηναϊκές πήλινες πινακίδες της γραμμικής γραφής.
Η ανακοίνωση της ανακάλυψης του ευρήματος έγινε από τον καθηγητή της Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο ΑΠΘ, κ. Γιώργο Χουρμουζιάδη: «Η ξύλινη πινακίδα με την επιγραφή που βρέθηκε στη λίμνη της Καστοριάς αποκαλύφθηκε στη διάρκεια ανασκαφικής έρευνας και χρονολογήθηκε επακριβώς με τη μέθοδο του άνθρακα–14 στον “Δημόκριτο”, στο έτος 5260 π.Χ., δηλαδή στο τέλος της μέσης νεολιθικής περιόδου!
Όπως αντιλαμβάνεστε, το εν λόγω εύρημα στη λίμνη της Καστοριάς, γνωστό και ως “Πινακίδα του Δισπηλιού”, ανατρέπει

Friday, September 20, 2013

Watch this most boring and dangerous speech by Commissioner Rehn

Χωρίς Λόγια

κατάλογος

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΣΤΙΣ "ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ"

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥ ΠΑΥΛΟΥ: ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!

20130920-001543.jpg

Γροθιά στους πολιτικούς βρυκολακες του παρακράτους, τους κομματικούς βοσκούς που θέλουν το αίμα βορά στους σχεδιασμούς των τοκογλύφων ήταν η παρέμβαση της μάνας του δολοφονημένου Παύλου πριν από λίγο στον ΣΚΑΪ: “Μην βάζετε ταμπέλες στο παιδί μου! Ακούστε τα
τραγούδια του”!
Όχι, ο κύριος Μπάμπης δεν ήταν στο πάνελ για να σχολιάσει με “σοβαρότητα”. Κάπως έτσι δεν έκρυβαν οι βατσιμανηδες τις φωτογραφίες του Αλέξη με τις Ελληνικές σημαίες για να σκυλευσουν την σορό του;

Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε:

«Πληρωμένος φονιάς ήταν και τον στείλανε», είπε η μητέρα του Παύλου Φύσσα για τον 45χρονο οπαδό της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος ομολόγησε ότι μαχαίρωσε και σκότωσε τον γιο της.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ανέφερε ακόμη ότι υπάρχει αυτόπτης

Η θεωρία των δύο άκρων

epeisodia
Η παρασιτική ολιγαρχία, η οποία έφερε τη χώρα και το λαό στη σημερινή ελεεινή κατάσταση, διαμόρφωσε και έριξε στην πολιτική αγορά τη θεωρία των δύο άκρων, με μοναδικό στόχο να μείνει η ίδια αλώβητη και νικήτρια.
Η θεωρία αυτή, η οποία στην ουσία επιχειρεί να ενοχοποιήσει όλους τους αντιμνημονιακούς ψηφοφόρους,  μας λέει ότι…
στο ένα άκρο είναι η Χρυσή Αυγή μαζί με όλα τα ακροδεξιά στοιχεία και τους υποστηρικτές τους και στο άλλο άκρο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με όλα τα ακροαριστερά στοιχεία, με τους δικούς τους υποστηρικτές. Υπονοεί ακόμα ότι η σύγκρουση αυτών των δύο άκρων θα θέσει σε κίνδυνο την πορεία της χώρας και θα είναι απόλυτα υπεύθυνα γι’ αυτό.
Πιστεύουμε πως η θεωρία αυτή, αφενός αποπροσανατολίζει, δηλαδή αποσπά την προσοχή των πολιτών από τις ευθύνες του μνημονιακού (συνταγματικού) τόξου, αφετέρου στοχεύει να μεταφέρει τη σύγκρουση στη βάση της κοινωνίας, ώστε να μείνουν οι ελίτ στο απυρόβλητο, συνεχίζοντας

ANTEΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ, 18/09/2013

Να βγούμε για δανεισμό στις αγορές;

Την τριετία που πέρασε το ελληνικό δημόσιο χρέος αναδιαρθρώθηκε εκ βάθρων. Μεγάλο μέρος του διαγράφηκε, με βαρύτατο κόστος κυρίως για τους Έλληνες κατόχους, χωρίς όμως το χρέος να γίνει βιώσιμο. Σχεδόν το σύνολο αυτού που απέμεινε μετατράπηκε σε οφειλή προς ξένους δημόσιους οργανισμούς. Το χρέος, τέλος, επιμηκύνθηκε και η μέση διάρκεια, που ήταν κάτω από 8 χρόνια το 2009, ανέβηκε πάνω από τα 16 χρόνια το 2013.
Επιπλέον, το κόστος υποχώρησε γύρω στο 2,5% κατά μέσο όρο, ενώ το 2009 ήταν υψηλότερο του 4%. Ο κύριος λόγος της μείωσης ήταν το φθηνό επιτόκιο των μνημονιακών κονδυλίων και κυρίως του μεγάλου δανείου από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Το πραγματικό κόστος της ‘βοήθειας’ ήταν βέβαια η καταστροφή που προκλήθηκε στην ελληνική οικονομία από τους όρους των Μνημονίων.
Λόγω της επιμήκυνσης οι ετήσιες αποπληρωμές από το 2016 μέχρι το 2036 θα κυμαίνονται από 5 μέχρι 10δις, ποσό αρκετά χαμηλότερο από πριν. Το πρόβλημα όμως είναι η διετία 2014-5 γιατί τότε ωριμάζει και θα πρέπει να αποπληρωθεί χρέος άνω των 40δις συνολικά. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει στη διάθεσή της επαρκή κονδύλια για το σκοπό αυτό, άρα προκύπτει το περιβόητο ‘χρηματοδοτικό κενό’.
Το μέγεθος του ‘κενού’ δε μπορεί να προσδιοριστεί με απόλυτη ακρίβεια. Στα 40δις αποπληρωμών θα πρέπει να προστεθεί το συνολικό δημόσιο έλλειμμα του 2014-5, που οφείλεται κυρίως στους τόκους για το χρέος και πιθανόν να κινηθεί λίγο κάτω από τα 10δις. Θα πρέπει επίσης να αφαιρεθούν τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις, τα οποία αποδεικνύονται σαφώς χαμηλότερα των προβλεπομένων. Μια βάσιμη εκτίμηση είναι ότι στην Ελλάδα θα λείψουν από 10 μέχρι 20δις. Που θα βρεθούν;
Αν συνεχίσει να κυβερνά το μνημονιακό στρατόπεδο, η πιθανότερη απάντηση είναι νέο δάνειο από την τρόικα. Θα έχει χαμηλό επιτόκιο, αλλά θα συνοδεύεται από σκληρούς όρους, υπό την εποπτεία της τρόικας. Δεδομένου ότι η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας για το 2015-6 δεν έχει ακόμη

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, 19/09/2013

Thursday, September 19, 2013

QT: Nigel Farage on UK getting involved with Syria (13Jun13)

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΣΙΟΥΦΑΣ

Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: "Δεν βρήκαμε τίποτα που να συνδέει Χρυση Αυγη και φονιά"

Μεγάλες δυσχέρειες αντιμετωπίζει η προσπάθεια σύνδεσης του δολοφόνου του 34χρονου ράπερ Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο εργαζόμενο στην.....
ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, Γιώργο Ρουπακιά με το κόμμα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.

Στην επίσημη ανακοίνωση... που εξέδωσε η Αστυνομία, κανένα στοιχείο, ούτε καν αποχρωσες ενδείξεις δεν υπάρχουν που να δίνουν στο έγκλημα πολιτική χροιά ή ότι το αίτιο του εγκλήματος ήταν πολιτική αντιδικία. Το παραμικρό στοιχείο δεν υπάρχει που να χαρακτηρίζει τον Γ.Ρουπακιώτη ως "μέλος του Λαϊκού Συνδέσμου"

Δεν βρέθηκαν φυλλάδια, δεν βρέθηκε κομματική ταυτότητα, δεν βρέθηκε τίποτα.

Και αν εξαιρέσουμε τα δελτία ειδήσεων των ιδιωτικών καναλιών και ραδιοφώνων και τις ανακοινώσεις των κομμάτων, πρόκειται για ένα έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου.

Το περίεργο είναι ότι συνελήφθη η ... σύζυγος του δράστη! Γιατί; Για ψευδορκία! Συγκεκριμένα "Γιατί στο πλαίσιο της έρευνας κατέθεσαν ψευδώς, αναφορικά με αντικείμενα που φέρεται ότι απομακρύνθηκαν από το σπίτι του δράστη"! Ενώ δεν απομακρύνθηκε τίποτα.

Είχαν διαρρεύσει όμως προηγουμένως ψευδώς, κάποιες κυβερνητικές πηγές ότι η σύζυγος είπε πως την πήρε τηλέφωνο "για να πετάξει την κομματική του ταυτότητα και φυλλάδια της Χρυσής Αυγής".

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ειπώθηκε ποτέ και πώς αλήθεια θα μπορούσε να της τηλεφωνήσει ο σύζυγός της, αφού είχε συλληφθεί σχεδόν την ΄δια στιγμή που είχε διαπράξει το έγκλημα;

Στην ανακοίνωση περιέχονται και πολλά άλλα διαφωτιστικά σε ότι αφορά τις συνθήκες του

newsIT.gr Συνάδελφος Χρυσαυγίτη

Μέλος του ΚΚΕ δηλώνει ο 45χρονος εργάτης Γιώργος Ρουπακιάς, που δολοφόνησε τον 34χρονο Π.Φύσσα στο Κερατσίνι!

 

Δηλώνει ότι η σχέση του με τον Λαϊκό Σύνδεσμο ήταν "οικονομική" (όντως υπάρχει πρόγραμμα χρηματοδότησης φτωχών και απόρων έναντι προσφοράς εργασίας στο κόμμα".
Ας δούμε το σχετικό απόσπασμα της αρχική του κατέθεσης για την δολοφονία του νεαρού ράπερ (αντιμνημονιακός "μέχρι κοκκάλου" το θύμα όπως θα δούμε και σε βίντεο με ένα τραγούδι του):
"Τσακωθήκαμε στην καφετέρια για τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Μπόνγκ... Πολιτικά εγώ ανήκω στο ΚΚΕ και κάποια στιγμή αναγκάστηκα για να βγάζω ένα χαρτζιλίκι να πάω στη Χρυσή Αυγή της Νίκαιας λόγω και γνωριμιών...".
Μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι περιφρουρούσε και συγκεκριμένες συγκεντρώσεις του ΚΚΕ

OPTIONS POLITIQUES MAI 2001 10 ONE WORLD, ONE MONEY?

Friedman vs Mundell by pololambros

Μια Κυνική απορία…

20130919-145538.jpg
του Γεράσιμου Γ, Γερολυμάτου
Κρίμα το παλικάρι γάτε, το σκότωσαν!
Θυμάσαι, που πριν από λίγες μέρες ευχόμουν να μονιάσουν οι Έλληνες και ν΄αφήσουν τα μίση και τα πάθη, όπως κάναμε και εμείς, για να ευτυχήσουν;
Και να τώρα!
Κάπως έτσι, θα σε σκότωνα και εγώ κάποτε, αν δεν γινόμαστε φίλοι και εχθροί της ματαιότητας μας.
Τι έχουμε να χωρίσουμε ρε γάτε, για πες μου; Για ένα ψαροκόκαλο πας εσύ, για ένα κόκαλο πάω και εγώ. Έτσι και
αυτοί. αλλά δεν το καταλαβαίνουν τα ζώα!
Όλα τα είχε η Μαριορή ο φερετζές της έλειπε! Ξεκίνησαν, λοιπόν τώρα οι Μελιγαλάδες και να σου οι Φενεοί και βγάλαν τα εμφυλιοπολεμικά χατζάρια από τα σεντούκια! Τι κάνατε ρε στον παππού μου τότε, τι κάνανε του δικού σου πριν από 70 χρόνια!! Αυτά τους μάραναν! Αλίμονο, γάτε! Μόνο μίσος και φανατισμός τριγύρω, από όλες τις πλευρές.
Μα δεν καταλαβαίνουν, πως ακολουθούν με ακρίβεια τα σχέδια που υπάρχουν για την καταστροφή τους; Στο εν τω μεταξύ, θερίζουν την χώρα η Τρόϊκα και οι τοκογλύφοι. Αύριο,

Milton Friedman, The European Crisis Is Your Latest Vindication

English: Portrait of Milton Friedman
Milton Friedman (Photo credit: Wikipedia)
July 31st was Milton Friedman’s 100th birthday, and his birthday present is to watch the ‘European Project’ come crashing to the ground, just as he predicted that it would. I doubt that it gives him any pleasure. In fact, Friedman told Robert Mundell (the ‘Father of the Euro’) that since the experiment had already been entered into, he hoped that he would turn out to be wrong. But he hasn’t been.
The discussion between these two brilliant men was sponsored by The Institute for Research on Public Policy in May of 2001. If you have the time, read it over.  You’ll end up knowing more about currency economics than anybody has a right to, and you’ll learn more than anybody in any position of power in international finance knows about things like currency unions and fixed and flexible and pegged and unpegged (and gradations between) exchange rates . But the real clash was between the genius who thought up the Euro and the genius who was skeptical of it.


Friedman nailed it right at the beginning:

“There is no historical precedent for such an arrangement. It involves each country’s giving up power over its internal monetary policy to an entity not under its political control. Such a system has economic advantages and disadvantages, but I believe that its real Achilles heel will prove to be political; that a system under which the political and currency boundaries do not match is bound to prove unstable.”
In other words, when the accountability for creating money is separated from the accountability for spending money, chaos results.
Mundell argued that the Euro and similar schemes which he hoped would be imitated around the world were worth it because they would lead to a higher standard of living:

“Countries with a unified currency system trade a great deal more with one another and are able to exploit the gains from trade and therefore have a higher standard of living.”
But Friedman argued that, in fact, the Euro would not be economically successful because Europe lacked

Πίσω στο 1946: Eμφύλιο κήρυξε ο γ.γ. του ΚΚΕ: "Τσακίστε τους φασίστες"!

Περίπου 4.000 μέλη αριστερών, ακροαριστερών και αναρχικών οργανώσεων με την εμφυλιοπολεμική προτροπή του γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα «Ο λαός, η νεολαία, το εργατικό κίνημα πρέπει να τους απομονώσει τελείως, εδώ και τώρα, κάνοντας πράξη τα λόγια του ποιητή "τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον», επιτίθενται κατά κύματα στο αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου, ενώ η κυβέρνηση πρέπει να απολαμβάνει το χάος που έχει δημιουργηθεί προσπαθώντας να χρεώσει πολιτικά στον Λαϊκό Σύνδεσμο την δολοφονία του 34χρονου Π.Φύσσα.

Κλίμα εμφυλίου πολέμου με συνθήματα όπως «Ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά» και «Το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει» είναι τα συνθήματα που ακούγονται στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οποία συμμετέχουν το ΠΑΜΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, εργατικά συνδικάτα, και απλοί πολίτες εκφράζοντας την οργή τους για τη δολοφονία του άτυχου ράπερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο μετά τις επτά επικράτησε ένταση με τις μολότοφ και τα δακρυγόνα να πέφτουν «βροχή» έξω από το αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου.

Προηγήθηκαν «μάχες» σώμα με σώμα μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ. Μάλιστα, σε πολλούς κάδους της περιοχής έχουν τοποθετηθεί φωτιές, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 4.000 αντιεξουσιαστές κατευθύνονται προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.

Στο μεταξυ είχαν δείρει τον Π.Καμμένο (αντί να λιντσάρουν τον Χ.Πάχτα, τελικά λιντσάρισαν τον ίδιο!), επιτέθηκαν σε συνεργείο του ΑΝΤ1, κτύπησαν φωτορεπόρτερ κλπ.

Δεν είναι όλοι αναρχικοί ή "επαγγελματίες" αριστεροί στις συγκρούσεις. Είναι πολλοί πολίτες άνεργοι εδώ και καιρό ειδικά από τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος και του Κερατσινίου.

Οι άνθρωποι έχουν να δουν το "χρώμα του χρήματος" μήνες...
ολόκληρους. Πεινάνε. Και σήμερα τους "καναλάρισαν" και τους έστρεψαν κατά του Λαϊκού

Tuesday, September 17, 2013

«Τη γλώσσα μού έδωκαν ελληνική» (Οδ. Ελύτης)


του Μενέλαου Γκίβαλου 

[Martin Heidegger: 
«Η αρχαία ελληνική γλώσσα ανήκει στα πρότυπα, μέσα από τα οποία προβάλλουν οι πνευματικές δυνάμεις της δημιουργικής μεγαλοφυΐας, διότι –αναφορικά προς τις δυνατότητες που παρέχει στη σκέψη– είναι η πιο ισχυρή και συνάμα η πιο πνευματώδης από όλες τις γλώσσες του κόσμου».

Την 1η Ιανουαρίου του 1991 δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Το Βήμα» συνέντευξη του περίφημου συμβούλου επί θεμάτων εθνικής ασφαλείας κ. Zbigniew Brzezinski με τον...
τίτλο «Υπάρχει μόνο μία υπερδύναμη». Αναλύοντας τους όρους της νέας ηγεμονίας των ΗΠΑ ο Brzezinski επισημαίνει: 

ΒΟΗΘΕΙΑ "ΣΩΖΟΥΝ" ΤΗ ΧΩΡΑ

Citing Dignity, Greek Workers Take Over Factory

ΗΧΟΣ.RADIO NPR (USA) : “Επικαλούμενοι Αξιοπρέπεια, Έλληνες Εργάτες Αναλαμβάνουν Εργοστάσιο”



O ραδιοφωνικός σταθμός NPR, η Κρατική Εθνική Ραδιοφωνία, λειτουργεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1971. δημιουργεί και εκπέμπει βραβευμένες ειδήσεις, πληροφορίες και μουσική, μέσα από ένα δίκτυο από 975 ανεξάρτητους σταθμους. Μέσω αυτών, το πρόγραμμα του NPR φτάνει σε 26 εκατομμύρια ακροατές κάθε εβδομάδα.
Στις 26 Iουλίου 2013, το LEFTeria-news, τον άκουσε να ασχολείται με το κατειλημμένο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ



July 26, 2013


The financial crisis in Greece has devastated the country's manufacturing sector, which has lost more than 30 percent of its jobs in the past three years. But at one factory in an industrial center in the north, workers have taken matters into their own hands.

Makis Anagnostou, a worker and union leader, bottles lavender-scented fabric softener at VIO.ME, a former tile materials factory that went bust and has been revived by its staff as a collective making environmentally-friendly detergent.
Επικαλούμενοι Αξιοπρέπεια, Έλληνες Εργάτες Αναλαμβάνουν Εργοστάσιο

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει καταστρέψει τον μεταποιητικό τομέα της χώρας, η οποία έχει χάσει περισσότερο από το 30% των θέσεων εργασίας της κατά τα τελευταία τρία χρόνια. Αλλά σε ένα εργοστάσιο σε ένα βιομηχανικό κέντρο στα βόρεια της χώρας, οι εργαζόμενοι έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους.

Μέσα στο χαώδες εργοστάσιο στα προάστια της Θεσσαλονίκης, οκτώ μεσήλικοι άνδρες γεμίζουν

Monday, September 16, 2013

Είχαν οι Αρχαίοι Έλληνες εθνική συνείδηση;

20130416-1913Επειδή έχουμε φτάσει στο σημείο, όπου θα πρέπει να δίνονται απαντήσεις και για τα πλέον αυτονόητα, κι επειδή η προπαγάνδα όταν μένει αναπάντητη, ισχυροποιείται στον μέσο νου ως η απόλυτη αλήθεια, καλό θα είναι να δοθεί ένα τέλος σ’ αυτόν τον στείρο «αντιαρχαιοελληνισμό» (το άλλο άκρο της προγονολατρείας) που έρπει, καιρό τώρα στα διάφορα μονοπάτια του διαδικτύου και όχι μόνο.
Πολλοί είναι λοιπόν αυτοί -κι ανάμεσά τους και αρκετοί «μορφωμένοι»- που υποστηρίζουν πως δεν υπήρχε το έθνος ως έννοια στους αρχαίους Έλληνες. Ένα ακλόνητο «επιχείρημα» είναι πως ο χώρος της Ελλάδος ήταν χωρισμένος σε πόλεις-κράτη που ενίοτε πολεμούσαν το ένα το άλλο.
Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς, τους διαψεύδει η ίδια η ιστορία…
Παρ’ ότι η έννοια «εθνικό κράτος» και όχι απλά «έθνος» άρχισε να σχηματοποιείται, έτσι όπως την γνωρίζουμε σήμερα, κυρίως από τον 18ο αιώνα, εντούτοις ο όρος «έθνος» (αλλά και «γένος»), δεν ήταν άγνωστος στον αρχαίο κόσμο. Ο Ηρόδοτος συχνά χρησιμοποιεί τον όρο «έθνεο» για να περιγράψει τις διάφορες φυλές, ελληνικές και μη που είχαν κοινή καταγωγή, γλώσσα, θρησκεία κ.τ.λ. (π.χ. «…Ἄβαντες μὲν ἐξ Εὐβοίες εἰσὶ οὐκ ἐλαχίστη μοῖρα, τοῖσι Ἰωνίης μέτα οὐδὲ τοῦ οὐνόματος οὐδέν, Μινύαι δὲ Ὀρχομένιοί σφι ἀναμεμίχαται καὶ Καδμεῖοι καὶ Δρύοπες καὶ Φωκέες ἀποδάσμιοι καὶ Μολοσσοὶ καὶ Ἀρκάδες Πελασγοὶ καὶ Δωριέες Ἐπιδαύριοι, ἄλλα τε ἔθνεα πολλὰ ἀναμεμίχαται…» [βιβλίο «Κλειώ»], «ἔθνεα Βοιωτῶν καὶ Χαλκιδέων» [βιβλίο «Τερψιχόρη»], «Μακεδόνων ἔθνεα» [βιβλίο «Ερατώ»] κ.ά.)
Η έννοια της πανελλήνιας εθνικής συνείδησης, έστω και σε πρώιμο στάδιο· και η γνώση ότι υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία που ενώνουν τις διάφορες ελληνικές φυλές και πόλεις-κράτη, κάτω από τον όρο «Έλληνες» δεν απουσιάζει («οἱ δὲ Ἕλληνες κατὰ τάξις τε καὶ κατὰ ἔθνεα κεκοσμημένοι ἦσαν» [«Ηροδότου ιστορίαι», βιβλίο «Πολύμνια»]), όπως δεν απουσιάζει και η κατανόηση της ελληνικότητας («τὸ Ἑλληνικὸν ἐὸν ὅμαιμόν τε καὶ ὁμόγλωσσον καὶ θεῶν ἱδρύματά τε κοινὰ καὶ

Η δωρεάν περίθαλψη αλλοδαπών “φαλίρισε” τα νοσοκομεία

20130829-2209Την ώρα που κάποιοι ανόητοι της “Αριστεράς και της Προόδου” το παίζουν “αντιρατσιστές” ο Ελληνικός λαός πληρώνει τις “μαύρες τρύπες” του Συστήματος Υγείας – Παράνομοι και ανασφάλιστοι αλλοδαποί λεηλατούν τα νοσοκομεία – Παρακατιανοί οι Έλληνες ασθενείς.
Ενδεικτικό της τραγικής όσο και άθλιας κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία είναι τα όσα βγήκαν στην επιφάνεια σχετικά με το κόστος της νοσηλείας των ανασφάλιστων στο ΕΣΥ, οι οποίοι φυσικά είναι σχεδόν όλοι αλλοδαποί.
150 εκατ. ευρώ τον χρόνο στοιχίζει η δωρεάν νοσηλεία των αλλοδαπών, η οποία συνιστά έναν πραγματικό ρατσισμό σε βάρος των Ελλήνων το Γένος. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά όσο και ανατριχιαστικά για τις διακρίσεις εναντίον των Ελλήνων.
Στα Νοσοκομεία «Χατζηκώστα» και Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων τα τελευταία χρόνια έχουν γεννήσει τουλάχιστον 2500 (!) ανασφάλιστες γυναίκες από την Αλβανία, ενώ άλλες τόσες αλλοδαπές (και εννοείται ανασφάλιστες κι αυτές) γέννησαν σε δύο μόνο μαιευτήρια της Αθήνας, τα «Έλενα Βενιζέλου» και «Αλεξάνδρα».
Στις εφημερίες των νοσοκομείων της Αθήνας συνωστίζονται δεκάδες παράνομοι ή ανασφάλιστοι αλλοδαποί για μια εξέταση, βαφτίζοντας «επείγοντα» τα χρόνια προβλήματα υγείας που έχουν, δίνοντας επιπλέον ψευδή στοιχεία ή αποκρύπτοντας την ηλικία τους, προκειμένου να κάνουν χρήση των ευεργετημάτων του νόμου σε περίπτωση ελέγχου.
Επίσης, στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, μέχρι πρότινος, κατά τις εφημερίες μεγάλο όγκο των

Nigel Farage ΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ, ΚΥΡΙΟΙ;.flv

FARAGE : ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

Farange-Baroso -- Η απάτη τής κλιματικής αλλαγής