Monday, May 20, 2013

”ΛΗΣΤΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΟΡΑΚΙΩΝ” !!!

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ… ΑΚΡΩΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ… ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΝ, ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΕΣ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ… Αυτούς που «επιλεκτικά» άφησαν ΕΚΤΟΣ του ΛΗΣΤΡΙΚΟΥ PSI+… Τα διεθνή κοράκια, τους διεθνείς τοκογλύφους, τους γύπες κερδοσκόπους !!! Δηλαδή οι γύπες, Αυτοί οι οποίοι είχαν αγοράσει ΟΕΔ στο 60% ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ 40% !!! Τώρα πληρώνονται στο 100 % !!!!
Αντιθέτως, όσοι Ελληνες ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ (ομολογιούχοι αποταμιευτές – γιατί ετσι έλεγε η πρόσκληση του ΟΔΔΗΧ
30/03/2010 – Διάθεση επταετών ομολόγων στο αποταμιευτικό κοινό
http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/Bank/News/Announcements/DispItem.aspx?Item_ID=3282&List_ID=1af869f3-57fb-4de6-b9ae-bdfd83c66c95&Filter_by=AN
η πρόσκληση απευθύνεται σε ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ – ιδιώτες αποταμιευτές !!! και ΟΧΙ σε ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ)
ακολούθησαν την πρόσκληση του ΟΔΔΗΧ και έβαλαν τις αποταμιεύσεις τους σε ΟΕΔ, αγοράζοντες
ΠΡΩΤΟΓΕΝΩΣ στο 100 %) Καταληστεύθηκαν στο αρχικό Κεφάλαιο κατά 53,5 % και σε βάθος 30 ετών
ληστεύθηκαν κατά 75 % !!!! και ότι απέμεινε θα το πληρωθούν το 2043 !!!!! Επικαλέσθηκαν ”ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ” !!!! Δηλαδή ”επιλεκτικό ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ” !!! Ούτε στην Ουγκάντα δεν συμβαίνουν αυτές οι ληστρικές επιθέσεις…..
Αντιθέτως, Η ΕΚΤ (οι φίλοι μας, οι εταίροι μας, οι Δανειστές μας, οι Πιστωτές μας !!!! ) είχαν αγοράσει ΟΕΔ στην ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗ ΑΓΟΡΑ καταβάλοντες μόλις το 50 % της αξίας… Σήμερα πληρώθηκαν στο 100 % !!!!
Ετσι… Η Ελλάδα σήμερα αποπλήρωσε τα ομόλογα της ΕΚΤ ύψους 5,6 δις

Η Ελλάδα αποπλήρωσε σήμερα τα δυο ομόλογα που κατείχε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, συνολικού ύψους 5,6 δις ευρώ. Τα ομόλογα έληγαν σήμερα, ενώ μέχρι τον ερχόμενο Αύγουστο θα πρέπει να πληρώσουμε συνολικά 10 δις ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, η πληρωμή έγινε με τα χρήματα από την δόση του Μαίου που έλαβε η Ελλάδα πριν λίγες μέρες, ύψους 4,2 δις που ήταν και η συμμετοχή της ΕΕ (το ΔΝΤ συνεδριάζει για τη δική του συμμετοχή των 1,8 δις στις 31 Μαΐου).
Το υπόλοιπο ποσό καλύφθηκε από τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους.
Να θυμίσουμε ότι ηοι υποχρεώσεις της Ελλάδας μέχρι τον Αύγουστο ανέρχονται στα 10 δις ευρώ.
Τον Ιούνιο πρέπει να καλύψουμε 902 εκατ. ευρώ (50 εκατ. σε ομόλογα της ΕΚΤ και 853 εκατ. στις 25 Ιουνίου σε ομόλογα ιδιωτών που δεν είχαν ενταχθεί στο PSI)
Τον Ιούλιο πρέπει να πληρωθούν ομόλογα 623 εκατ. (στις 3 Ιουλίου 84 εκατ. σε ομόλογα της ΕΚΤ και στις 5 Ιουλίου ομόλογα 538 εκατ. σε ιδιώτες εκτός PSI)
Τον Αύγουστο 2,77 δις ευρώ (στις 20 Αυγούστου ομόλογα της ΕΚΤ ύψους 2,17 δις ευρώ και 700 εκατ. ευρώ για αποπληρωμή των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα από το ΔΝΤ)….
Και Κάτι άλλο, άκρως προκλητικό… Ξέρετε Πως αποκαλούν, τους Ελληνες ΚΑΤΑΚΛΕΜΕΝΟΥΣ, ΛΗΣΤΕΜΕΝΟΥΣ ιδιωτες ομολογιούχος αποταμιευτές (σε αυτούς που απευθύνθηκε αρχικώς ο ΟΔΔΗΧ προκειμένου να αγοράσουν ΟΕΔ στην Πρωτογενή αγορά και τώρα παρουσιάζονται στο ΣτΕ ως ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ !!!) ; Παρουσιάζονται, αποκαλούνται από τους γραβατωμένους χαρτογιακάδες, αυτούς που έχει κατεβάσει το δημόσιο και ο ίδιος ο Σαμαράς (και η ειρωνεία είναι ότι τους πληρώνουμε εμείς οι ίδιοι !!!) ως «άκρατοι καιροσκόποι, με εγωιστικές και αδιάλλακτες συμπεριφορές, που είναι αντίθετες προς τα χρηστά ήθη» ενώ σε άλλο σημείο χαρακτηρίζονται «εκβιαστές».!!
Σπύρος Λ.

No comments:

Post a Comment