Sunday, February 9, 2014

Αποκλειστικές δηλώσεις του πρ. Αντιπροέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ. ΝΙΚΟΥ ΛΟΓΟΘΕΤΗ για την Πειθαρχική Διωξη της ανακρίτριας,

ΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ: Φαίνεται ότι έχουμε επιτέλους εισέλθει σε μια νέα εποχή αδιάφθορων ανακριτών και οικονομικών εισαγγελέων που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας - μια χώρα που διψάει για οικονομική δικαιοσύνη - οι οποίοι δεν διστάζουν να ερευνήσουν και να διώξουν νομικά ακόμη και κάποια άτομα που σε άλλες εποχές θα θεωρούνταν ακλόνητα και αδιαμφισβήτητα.
Γράφει η Πόπη Σουφλή
Σε επικοινωνία που είχαν τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, με τον πρώην Αντιπρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ κ. ΝΙΚΟ ΛΟΓΟΘΕΤΗ,  και εκ των βασικών μαρτύρων καταγγελίας μαζί με την κ. ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ για το σκάνδαλο που είχε ως συνέπεια να μπει η Πατρίδα μας στη μέγγενη του ΔΝΤ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, όπως αυτές που κατ' αποκλειστικότητα αποκάλυψαν τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ (εδώ), έθεσαν το εξής ερώτημα:
Κύριε Λογοθέτη, φαίνεται πως η Δικαιοσύνη μας εξέπληξε ευχάριστα, καθώς ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη στην ανακρίτρια Ελένη Πεδιαδίτη, της οποίας το πόρισμα έβγαζε στην ουσία "λάδι" τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, την στιγμή που το Πόρισμα του πρώην Οικονομικού Εισαγγελέα κ. ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΕΠΟΝΗ, ήταν καταπέλτης και του ασκούσε ποινική δίωξη για σωρεία κακοργηματικών πράξεων.
Εσείς και η κ. ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, αντιδράσατε στην παράφορη αυτή και προκλητική εξέλιξη με συγκεκριμένα νομικά μέτρα.
Αισθάνεστε δικαιωμένος από τις εξελίξεις;
Ο κ. ΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ, έστειλε την εξής αποκλειστική δήλωση στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ:

Κυρία Σουφλή, πίστευα ανέκαθεν ότι, αν κάτι λειτουργεί σωστά στη χώρα μας, αυτό είναι ο θεσμός της Δικαιοσύνης. 
Και πράγματι, προσφάτως βλέπουμε πολλά παραδείγματα αμερόληπτων δικαστών, ανακριτών και εισαγγελέων που πράττουν στο ακέραιο το καθήκον τους και δεν διστάζουν να αμφισβητήσουν ακόμη και μέλη της δικής τους επαγγελματικής τάξης - όπως έγινε στην περίπτωση της ανακρίτριας κας Πεδιαδίτη η οποία αμφισβητήθηκε και πλέον διώκεται πειθαρχικά. 
Φαίνεται ότι έχουμε επιτέλους εισέλθει σε μια νέα εποχή αδιάφθορων ανακριτών και οικονομικών εισαγγελέων που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας - μια χώρα που διψάει για οικονομική δικαιοσύνη - οι οποίοι δεν διστάζουν να ερευνήσουν και να διώξουν νομικά ακόμη και κάποια άτομα που σε άλλες εποχές θα θεωρούνταν
ακλόνητα και αδιαμφισβήτητα. 

Είναι φανερό ότι η ανακριτική διαδικασία που ακολούθησε η κυρία Πεδιαδίτη, όντως δεν ήταν η αρμόζουσα για την έρευνα ενός τόσο σημαντικού θέματος, όπως είναι το θέμα της ποινικής δίωξης για σωρεία κακουργημάτων κατά του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου – εξ ου και η πειθαρχική δίωξη εναντίον της. 
Ευελπιστώ ότι η ποινική έρευνα, που επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη για την κυρία Πεδιαδίτη, θα τεκμηριώσει το άτοπον, παραπλανητικό και ατεκμηρίωτο του πορίσματός της, επιβεβαιώνοντας έτσι το πόρισμα των πρώην οικονομικών εισαγγελέων, ΠΕΠΟΝΗ και ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ, οι οποίοι ανέκαθεν έπρατταν το καθήκον τους, ανέγγικτοι από έξωθεν παρεμβάσεις ή άνωθεν εξουσιαστικές επιβολές.


Νίκος Λογοθέτης
 


Αναμένουμε και τις δηλώσεις της κ. ΖΩΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, για τις εξελίξεις.
Όλα δείχνουν, ότι... δρομολογούνται σημαντικές εξελίξεις, τόσο σε δικαστικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο... κι αν όλα εξελιχθούν θετικά, πολλά θα αλλάξουν... και η ελπίδα θα ξανάλθει στον ελληνικό λαό.

Αρκεί οι... ισχυροί πολιτικοί προστάτες και οι Εθνικοί Νταβατζήδες,  να μην μπορέσουν να πατήσουν πόδι στη Δικαιοσύνη...
Source 

No comments:

Post a Comment