Wednesday, October 31, 2012

Δείτε πως ξεκινά (με απλά λόγια) η “ευρωπαϊκή ολοκλήρωση"

european_union_map-apha-110228

Λίγο πριν την αμοιβαιοποίηση του χρέους που θέλουν πολλές χώρες της Ευρωζώνης, πρέπει να βρεθούν πολλά μέσα τα οποία και θα οδηγήσουν στις ηνωμένες πολιτείες της Ευρώπης, το πρώτο μεγάλο στάδιο πριν την παγκόσμια διακυβέρνηση.
Ήδη στην Ελλάδα οι διεργασίες ξεκίνησαν. Το Υπουργείο Οικονομικών με μια διάταξη που δεν πέρασε και ιδιαίτερα υψηλά, αποκτά τον έλεγχο όλων των Υπουργείων και μάλιστα μπορεί να τους κόβει και τον προϋπολογισμό. Το ίδιο θα μπορεί να κάνει και ο Ευρωπαίος υπερεπίτροπος για τα δημοσιονομικά. Θα έχει τη δικαιοδοσία να κόβει προϋπολογισμούς κρατών που δεν ανταποκρίνονται στους στόχους. Έτσι, θα μπορεί το κάθε Υπουργείο Οικονομικών να δίνει στον υπερεπίτροπο τα “συμμαζεμένα” οικονομικά.
Από την άλλη, εντός των επόμενων μηνών θα ξεκινήσει η τραπεζική ένωση της Ευρωζώνης, με τις περιφερειακές τράπεζες να μπαίνουν στην ένωση το 2014 (το απαιτούσε η Γερμανία μιας και εκεί
έχει παρκάρει όλα τα μοχλευμένα και τοξικά της κεφάλαια).
Τέλος, η Μέρκελ προωθεί συνεχώς και την πολιτική συνένωση, γι΄αυτό και θέλει συνολική λύση για την Ε.Ε. πρώτα οικονομικά και μετά πολιτικά για “να μην ξαναγίνει αυτό που βιώνει τώρα η Ευρωζώνη”.
Source

No comments:

Post a Comment