Sunday, October 28, 2012

Τώρα – Ένταση σε παρέλαση στο Ηράκλειο Κρήτης

Τώρα – Ένταση σε παρέλαση στο Ηράκλειο Κρήτης
Απουσία «επισήμων» και με την παρουσία μόνο του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κ. Δεικτάκη ως εκπροσώπου της κυβέρνησης πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στην πόλη του Ηρακλείου.
Χαρακτηριστικό είναι το ότι κανείς βουλευτής ή εκπρόσωπος της αυτοδιοίκησης, ούτε καν των Δικαστικών αρχών δεν παρευρίσκονται στην επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο στην πλατεία Ελευθερίας.
Νωρίτερα υπήρξε ένταση όταν «Πολίτες κατά του χρέους» προσπάθησαν να πλησιάσουν στον χώρο όπου θα κατατεθούν τα στέφανα.
Ο χώρος στο άγαλμα του Ηρακλείου, όπως και γενικότερα οι χώροι των εκδηλώσεων, είναι στην κυριολεξία καγκελόφραχτοι και μόλις οι πολίτες πλησίασαν τα κάγκελα, περικυκλώθηκαν από τους αστυνομικούς οι οποίοι τους εμπόδισαν.
Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών με συνθήματα κατά των αστυνομικών μέτρων.

Παράλληλα η βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κα Μαρία Διακάκη, ζήτησε από τις αστυνομικές αρχές να επιτρέψουν στους πολίτες να περάσουν μέσα από τα κάγκελα, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό.
Στο μεταξύ υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αλλά και υπό τις έντονες αποδοκιμασίες των πολιτών, οι οποίοι πέταξαν και πλαστικά μπουκάλια, προσήλθε στον χώρο κατάθεσης στεφάνων, ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Δεικτάκης ο οποίος δέχτηκε μπουκάλια και όταν κατέθεσε στέφανο ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
Πηγή: flashnews.gr

No comments:

Post a Comment