Thursday, March 28, 2013

Γερμανική κατοχή με κατοχική βουλή και «δικαιοσύνη»; Συνέλαβαν τον σκηνοθέτη Δ. Κολλάτο γιατί είχε βάλει στο μπαλκόνι του Ελληνική σημαία με απεικόνιση του Παρθενώνα, γερμανικής μπότας και ένα ματωμένο αποτύπωμα

Τη σύλληψή του για προσβολή συμβόλου, σχολίασε ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κολλάτος, με μήνυμα του στο Facebook, όπου ανάρτησε φωτογραφία της σημαίας που αποτέλεσε την "πέτρα του σκανδάλου".
«Ευχαριστώ. Περιφρονώ βαθύτατα τους Γερμανούς του Χίτλερ και της Μέρκελ. Ο Νίτσε έγραφε: "Ο Κίνδυνος για τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό είναι η Γερμανική βαρβαρότητα". Τη ζούμε και εμείς και οι Κύπριοι και όλος ο νότος της Ευρώπης. Κοινοποιήστε τη σημαία. Δε τους φοβόμαστε!», έγραψε.
 

 Άνδρες της αστυνομίας τού ζήτησαν να κατεβάσει τη σημαία και έπειτα από την άρνησή του τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος στην οδό Μιμνέρμου 6-8 στο Κολωνάκι, όπου και κρατείται. 
Η επίσημη δικαιολογία για τη σύλληψη κάνει λόγο για προσβολή εθνικού συμβόλου (ελληνική σημαία), πλην όμως είναι σαφές ότι η ενέργεια της αστυνομίας ικανοποιεί αίτημα της πρεσβείας της Γερμανίας. 

Koλλάτος: «Στο σπίτι μου ανεβάζω ό,τι θέλω» 
 Σε δηλώσεις του στη «Ζούγκλα» ο κ. Κολλάτος ανέφερε ότι ανέβασε τη σημαία ως κίνηση αντίδρασης.
Από zougla

No comments:

Post a Comment