Monday, September 16, 2013

Φάτε τώρα τα ληγμένα…!!

*Του Οικονομολόγου  Σταμάτη Καλλιανού.

1.Πρόγραμμα Ανάπτυξης – Σχέδιο εξόντωσης:
  
 -Ο πληρεξούσιος Υπουργός είπε: «Δεν είναι υποχρεωτική η αγορά τους»!!!
  -Κύριε Υπουργέ ευχαριστούμε, ούτε οι αυτοκτονίες είναι υποχρεωτικές !!
 -Από πείνα λέει, πεθαίνεις στα σίγουρα, από τα ληγμένα τρόφιμα, δεν είναι σίγουρο!!
-Μετά σου λένε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ιδέες και σχέδια για την ανάπτυξη της οικονομίας!!Ψέματα λένε και ιδέες έχει και πρόγραμμα έχει, απ’ όλα έχει !!
-Έχει μαζέψει τα πιο έξυπνα ‘’τσακάλια’’ της πιάτσας και τους ‘’άριστους’’ των Ελλήνων για να κάνει την ‘’δουλειά’’ της σωστά!!!
-Είδανε λοιπόν τον κόσμο που την ‘’έπεσε’’ στα συσσίτια και στους σκουπιδοτενεκέδες των super market και ‘’σκέφτηκαν’’ (?) να κάνουν κάτι για να προστατέψουν τους φτωχούς Έλληνες !!
-Μην τα πετάτε τα ληγμένα στα συσσίτια και στους ντενεκέδες,  βάλτε τα στα ράφια τα ειδικά, κάντε και λίγο ‘’σκόντο’’ στην τιμή τους και οι φτωχοί θα τα αγοράσουν !!!
-Φτιάξανε και ‘’Νομοσχέδιο’’ στο πόδι, φωνάξανε τους super market-άδες και βρήκανε την ‘’Αναπτυξιακή Λύση’’!!! Δηλαδή την ‘’ανακύκλωση’’ των
σκουπιδιών μέσω του στομάχου των Ελλήνων πολιτών !! Έτσι λέει θα γλυτώσουμε και ένα μέρος απ’ τις εισαγωγές !!!
-Αυτό θα πει Υπουργείο Ανάπτυξης. Να φροντίζει και για την οικονομία της χώρας και για την προστασία της υγείας των πολιτών της !!
-Ο ‘’Καραγκιόζης Μάγειρας’’ και ο ‘’Καραγκιόζης Υπουργός’’ ήτανε τα έργα του Σπαθάρη που ‘’βγάζανε πολύ γέλιο… Το θυμάμαι σαν τώρα!!!
-Ρε δεν παθαίνεις τίποτα, σου λέει, τι θα πάθεις αν φας λίγα μακαρόνια που λήξανε πέρυσι, τι θα πάθεις αν φας ένα γιαουρτάκι που έληξε την προηγούμενη εβδομάδα, τι θα πάθεις ,τίποτα!!!
-Καταργήσανε τη ‘’χημεία τροφίμων’’  που ορίζει επιστημονικά – εργαστηριακά τους  χρόνους  διατήρησης των φαγώσιμων τροφίμων, τις ημερομηνίες που βάζουν τα εργοστάσια παρασκευής τους και τον ΕΦΕΤ που κάνει ελέγχους  για την απόσυρση και καταστροφή των ληγμένων προϊόντων .
-Από την άλλη μεριά, σου λέει, και να αρρωστήσουνε και να πεθάνουνε μερικοί δεν έχει μεγάλη σημασία, αφού ή  άνεργοι θα είναι ή συνταξιούχοι!! Δηλαδή άχρηστοι πολίτες που δεν προσφέρουν τίποτα στην Εθνική Οικονομία !!!
- ‘’Που τα μάθατε τα γράμματα ‘’ εσείς ρε παιδιά ?   Τι σόι DNA ‘’κουβαλάτε’’ ρε παιδιά? Η εξυπνάδα σας ‘’σκοτώνει’’!!! Άλλος νομοθετεί, άλλος έχει την ευθύνη και άλλος πεθαίνει !!!
-Έχω μια πρόταση για εσάς . Είστε όλοι καλεσμένοι στα εγκαίνια ‘’των ληγμένων’’. Θα σας κάνουμε το τραπέζι για να δοκιμάσετε την ‘’ποιότητα’’ της ληγμένης φέτας ,του ληγμένου σαλαμιού και της κονσέρβας με ‘’μυρωδιά τάφου’’. Θα σας έχουμε όλα τα ‘’καλά’’ από το ράφι των ληγμένων για να σας ευχαριστήσουμε για το ‘’καλό’’ που μας κάνατε !!!
2.Εδώ που φθάσαμε… θα δούμε και χειρότερα …
-Άλλο σου δείχνουν και άλλο σου βάζουν, έλεγαν παλιά για τους πονηρούς μανάβηδες που ήθελαν να πλασάρουν τα σάπια φρούτα τους !!!
-Σήμερα, στις μέρες μας, άλλον ψηφίζεις κι άλλος κυβερνάει. Επικρατεί η λογική της παρακμής. Όλο το κράτος και το σύστημα που το υπηρετεί, στην υπηρεσία της ‘’Αρπαχτής’’.
-Πολιτεία και πολίτες σε πλήρη διάσταση. Όλα τα κόμματα σε καθοδική πορεία και επικρατεί στις δημοσκοπήσεις ο ‘’κανένας’’!!!
-Η ‘’Νομιμότητα’’ που διαμορφώνεται, δεν έχει κανένα ηθικό λαϊκό έρεισμα, καμιά δημοκρατική αντίληψη, καμιά ανθρώπινη υπόσταση .
-Τίποτα δεν δικαιώνει τους πολίτες, ούτε τις επιλογές τους. Δεν δικαιώνει τις φιλοδοξίες τους, δεν δίνει νόημα στη ζωή τους .
-Χάθηκε η σοβαρότητα, η συνέπεια, η προοπτική, χάθηκε η κανονικότητα της ζωής μας. Έχουν έρθει τα πάνω, κάτω.
-Η σημερινή κατάσταση δεν θυμίζει καμία άλλη παρόμοια ιστορική συγκυρία και για αυτό είναι επικίνδυνη. Δεν το έχουμε ξαναδεί αυτό το ‘’έργο’’ !!!
-Τι άλλο λοιπόν θα προκύψει ? Τι άλλο περιμένουμε?
-Ενορχηστρωμένη μελωδία με τόσα φάλτσα δεν μπορεί να υπάρξει!!! Η προσπάθεια ‘’φιλότιμη’’ και από τους βουλευτές και από τους δημοσιογράφους και από την Κυβέρνηση και από την ΤΡΟΙΚΑ και από τους συμμάχους και από τους εταίρους και από τους δανειστές και από τις ‘’Αγορές’’ από όλους .
-Διερωτάται κανείς ‘’τι μυαλό κουβαλάνε’’ όλοι αυτοί? Που το πάνε το ‘’πράγμα’’? Τι θέλουν να καταφέρουν? Αφού με 2 ‘’κινήσεις’’ όλα μπορούν να ξαναμπούν στη σειρά και να επανέλθει η κανονική ροή στη ζωή μας, γιατί δεν το κάνουν?
-Μας ‘’δουλέψανε’’, μας ‘’τρομοκρατήσανε’’, μας χρεώσανε, μας ακινητοποιήσανε και τώρα τι άλλο θα κάνουνε? Θα μας ‘’τουφεκίσουνε’’?
-Επειδή φάγαμε μια ‘’φέτα ψωμί ‘’ παραπάνω μας θεωρούνε εγκληματίες ? Αφού εμείς σκάψαμε, φυτέψαμε, θερίσαμε, πήγαμε στο μύλο, ζυμώσαμε και αυτοί κάνανε μόνο την διαχείριση. Δηλαδή ο διαχειριστής κρατάει σε ομηρία τον νοικοκύρη και τον δουλευτή που τον πλήρωνε για να κάνει καλά την δουλειά του? Αυτό ο λαός μας το λέει ‘’φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης’’!!!
Υστερόγραφο:
-Προσοχή: Μην πουλάτε άλλη ‘’τρέλα’’ γιατί αν  ‘’σαλτάρουν’’ οι Έλληνες αντί ληγμένων τροφίμων θα ‘’φάνε’’ εσάς που είσαστε πολύ καιρό ‘’ληγμένοι’’ και επι-μένετε να κάθεστε στα ράφια των Υπουργείων σας .
-Προσοχή: Γιατί η δικιά μας πραγματικότητα δεν είναι ‘’εικονική’’ και δεν ασχολούμαστε με ‘’Νούμερα’’ !!!   
**Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφ. Το Χωνί της 15/9/13 
*Ο Σταμάτης Καλλιανός είναι 
μέλος του πυρήνα ΕΠΑΜ  3Β
   (Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη)
Μέλος του Πανεπιστημονικού Μετώπου
       Τομέας   Οικονομίας          

No comments:

Post a Comment