Saturday, July 13, 2013

ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ή Ο «ΠΑΤΟΣ» ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ;



«Καταναλώνω όσο παράγω»
Πόσοι τρόποι υπάρχουν για να πούμε το αυτονόητο;
Κανείς μας δε μπορεί να ξοδεύει περισσότερα απ’ όσα εισπράττει και δε μπορούμε να επιβάλουμε σε κανέναν να μας χρηματοδοτεί για να  ξοδεύουμε χωρίς να παράγουμε.
Πόσους τρόπους να ανακαλύψουμε για να πούμε το προφανές;
Ο δανειστής μας θα απαιτήσει τα δανεικά του πίσω.
Ποσά λόγια θα ξοδέψουμε για πούμε μια αλήθεια;
Η ανταγωνιστικότητα δεν διαπραγματεύεται.

Αυτά μας λέει η κ. Κ. Καραγιάννη, επίσημη πλασιέ των ειδικών οικονομικών ζωνών στην περιοχή μας, στην επίσημη πρώτη ανακοίνωση του 4ου συνεδρίου του χρηματοοικονομικού forum Θράκης στην Σαμοθράκη. Εμείς δεν θα μπούμε στον κόπο να της απαντήσουμε αφού στα αυτονόητα διλλήματα της έχει απαντήσει ο Πλούταρχος το 92 μΧ. , 2000 χιλιάδες χρόνια πριν. Κυρία Καραγιάννη σας ομιλεί ο Πλούταρχος:

Πράξη υπέρτατης αφροσύνης και μαλθακότητας, είναι ο δανεισμός και γίνεται εργαλείο των κατακτητών για καθυπόταξη μιας χώρας.
Για τους δανειζόμενους λέει:
Ευθύνεται πρωτίστως ο δανειζόμενος με την άφρονα συμπεριφορά του και την επιθυμία του για πολυτέλεια και τριφυλλή ζωή. Διότι δεν χρεωνόμαστε για να πληρώσουμε το ψωμί και το κρασί μας, μα εξοχικές κατοικίες, δούλους, μουλάρια, ανάκλιντρα και τραπεζώματα….
Έχεις; Μη δανείζεσαι γιατί δεν σου λείπουν. Δεν έχεις μη δανείζεσαι γιατί δεν θα ξεπληρώσεις το χρέος σου.
Για τους δανειστές αναφέρει:
Εργαλείο κατακτητών ο δανεισμός. Οι οφειλέτες είναι δούλοι όλων των δανειστών τους. Είναι δούλοι δούλων αναιδών και βαρβάρων και βάναυσων. Και οι δανειστές μετατρέπουν την αγορά σε κολαστήριο για τους δύσμοιρους οφειλέτες, σαν όρνεα κατακρεουργούν και κατασπαράζουν βυθίζοντας το ράμφος στα σωθικά τους. Παρακάτω εξιστορεί για τους δανειστές της εποχής του : …κουβαλώντας μαζί τους σάκους , συμφωνητικά και συμβόλαια σαν δεσμά εναντίον της Ελλάδος, την οργώνουν από πόλη σε πόλη και σπέρνουν χρέη που πολλά βάσανα φέρνουν και πολλούς τόκους που δύσκολα ξεριζώνονται ενώ οι βλαστοί τους περικυκλώνουν τις πόλεις, τις εξασθενούν και τελικά τις πνίγουν.
Και το αποτέλεσμα ποιο είναι:
Για να διατηρήσουμε την ελευθερία μας ενώ έχουμε συνάψει δάνεια κολακεύουμε ανθρώπους που καταστρέφουν σπιτικά, γινόμαστε σωματοφύλακες τους, τους καλούμε σε γεύματα, τους προσφέρουμε δώρα και τους πληρώνουμε φόρους!
Άνθρωπος που μπλέκει μια φορά, μένει χρεώστης για πάντα και σαν άλογο που του έχουν φορέσει χαλινάρι, δέχεται στη ράχη του τον έναν αναβάτη μετά τον άλλο.
«Φύγε να γλυτώσεις από τον εχθρό και τύραννό σου, τον δανειστή που θίγει την ελευθερία σου, βάζει πωλητήριο στην αξιοπρέπειά σου κι αν δεν του δίνεις, σε ενοχλεί· αν πουλήσεις, ρίχνει την τιμή· αν δεν πουλήσεις σε αναγκάζει…»

Αυτά τα ερωτήματα κ. Καραγιάννη να τα απευθύνετε πρωτίστως στην πολιτική ελίτ της χώρας και όχι στον απλό κοσμάκη, διότι αυτοί είναι υπαίτιοι για τον υπερδανεισμό της Ελλάδας προς εξυπηρέτηση και διατήρηση  ενός παρανόμου χρέους του μακρινού παρελθόντος. Οι
ψευδοδημοκράτες πολιτικοί ποτέ δεν μας ενημέρωσαν για το μέγεθος και την αιτία του δανεισμού της χώρας. Ούτε ζήτησαν την συγκατάθεσή μας. Μέχρι που η χώρα εξασθένησε και πνίγηκε από τους τόκους πολύ πριν την έλευση των «σωτήρων» της τρόικας, παρόλο που η χώρα ανήκε στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης, γεγονός που γιορτάσθηκε το 2001 με πανηγύρια και χαρές ως εθνική επιτυχία! Και δώσε από τότε εύκολη πρόσβαση σε δήθεν τζάμπα τραπεζικό χρήμα ως ευλογία του ευρωπαϊκού μας βαπτίσματος. Ο απλός λαός  τσίμπησε στο δόλωμα του καταναλωτισμού της ευρωπαϊκής  ευμάρειας αγοράζοντας κατοικίες, σύγχρονους γερμανούς δούλους μάρκας BOSCH, σύγχρονα γερμανικά μουλάρια τύπου Mercedes, δίνοντας ταυτόχρονα δουλειά και χρήμα στους «φίλους» μας Γερμανούς.
Έστω ότι εμείς δανειστήκαμε για πολυτέλεια και τριφυλλή ζωή. Οι Γερμανοί πολίτες γιατί αυξάνουν την κατανάλωση, υπακούοντας στο περσινό πρόσταγμα της κ. Μέρκελ για την δήθεν στήριξη της ευρωπαϊκής οικονομίας, ενώ το γερμανικό χρέος αυξήθηκε κατά 15% από το 2010 έως το 2012 την στιγμή που επισήμως το 2013 η Γερμανία μπήκε σε ύφεση; Σίγουρα πάντως η Γερμανία δεν δανείστηκε για να βοηθήσει  εμάς τους «χαραμοφάηδες» και «καταχραστές» του ευρωπαϊκού χρήματος, αφού όπως δήλωσε ο κ. Σόϊμπλε «μας κοστίζουν πολλά οι Έλληνες, αλλά μας συμφέρει» . Βοά το διαδίκτυο από αναλύσεις και αναφορές διεθνών οργανισμών και διεθνών μέσων ενημέρωσης για την κερδοσκοπία της Γερμανίας στην πλάτη της Ελλάδας και του ευρωπαϊκού νότου. Μήπως τελικά και οι Γερμανοί είναι το ίδιο «χαραμοφάηδες» και «καταχραστές» όπως και εμείς; Μα τότε θα σώσουν οι μονόφθαλμοι τους τυφλούς μέχρι να τυφλωθούν και αυτοί οριστικά;
Δείτε τώρα κ. Καραγιάννη και μία άλλη  επιβεβαίωση του Πλούταρχου: οι πολιτικές μαριονέτες της χώρας, αφού εκχωρήσανε πρώτα την δικιά μας εθνική κυριαρχία άνευ όρων οριστικά και αμετάκλητα,  για να διατηρήσουνε την ψευδαίσθηση της ελευθερίας τους τραπεζώνουνε και προστατεύουνε τους δυνάστες μας δηλαδή τους τροϊκάνους μετά της κουστωδίας τους στην οποία ανήκετε  και εσείς! 
Όμως η πνευματική παραπληγία των δανειστών, ως αποτέλεσμα της ανθρώπινης πλεονεξίας, είναι τέτοια,  αφού λχ. αδυνατούν να γευθούν με τα αισθητήρια της ψυχής τους την ιστορική ιερότητα του τόπου της Σαμοθράκης και για αυτό προσπαθούν να αναπαραστήσουν  το παρελθόν με εκδηλώσεις  άθλιου φολκλόρ, παρόμοιες της επταετίας , όπως η επίδειξη αρχαίας γυναικείας  μόδας, βαυαρού μόδιστρου,   με άκουσον- άκουσον μετάξι Σουφλίου!
Η ΕΟΖ που μεσιτεύει η κ. Καραγιάννη για την Σαμοθράκη είναι η άλωση της νήσου και των κατοίκων της!
Μπορεί η Σαμοθράκη στο τέλος να γίνει Σαρδηνία κατά την κ. Καραγιάννη, όμως οι Σαμοθρακίτες θα γίνουν απολιθωμένα  προς επίδειξη  ομοιώματα στο μουσείο της Παλαιάπολης, τα έσοδα του οποίου θα πηγαίνουν υπέρ εξυπηρετήσεως του γερμανικού χρέους!
Τελικά τι κάνουμε; Φεύγουμε να σωθούμε ή ανατρέχουμε πάλι στο ιστορικό παρελθόν τούτου του τόπου και βροντοφωνάζουμε ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο;
Κρατάτε Θερμοπύλες μέχρι τελικής Νίκης…  

ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ – ΠΥΡΗΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

No comments:

Post a Comment