Saturday, July 21, 2012

Δεν υπήρξε ΠΟΤΕ ρήτρα δραχμής από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων! Αποκαλύφθηκε άλλη μια προεκλογική απειλή…


20120721-144303.jpgΑπό Σεπτέμβριο θα διοχετεύσει στην αγορά περίπου 1,4 δις για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, αλλά και για χρηματοδότηση έργων υποδομής.
Η συμφωνία επετεύχθη κατά τη σημερινή συνάντηση του προέδρου της ΕΤΕπ Βέρνερ Χόιερ με τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης κ.κ. Στουρνάρα και Χατζηδάκη αντίστοιχα.
Οπως ειπώθηκε, “ρήτρα δραχμής δεν υπήρξε ποτε”! Άρα, ήταν ένα ακόμα προεκλογικό τέχνασμα για να τρομοκρατήσουν το λαό.

Όπως δήλωσαν οι δύο υπουργοί αλλά και ο κ. Χόιερ, ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν στο τεχνικό κομμάτι της διαπραγμάτευσης. από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της
ΕΤΕπ Πλ. Σακελλάρης υπογράμμισε πως «ρήτρα δραχμής δεν υπήρξε ποτέ». Ο κ. Στουρνάρας εξήγησε πως «ξεκαθαρίστηκε σήμερα σε ό,τι αφορά στη ρήτρα ότι οι πληρωμές θα γίνουν σε ευρώ, σημειώνεται ότι δεν υπήρχε θέμα αναφοράς σε δραχμή αλλά δεν ήταν και ξεκάθαρο αυτό το σημείο».
Παράλληλα, υπήρξε και πολιτική συμφωνία για συμμετοχή της ΕΤΕπ σε μελλοντικές συμφωνίες για επενδύσεις και ιδιωτικοποιήσεις!
«Η διαπραγμάτευση πήγε καλά, συμφωνήσαμε σε όλα. Νομίζω οι συμφωνίες θα υπογραφούν μέσα στις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ και πρόσθεσε: «Προσβλέπουμε την επανενεργοποίηση της ΕΤΕπ στον ιδιωτικό τομέα το συντομότερο».
Για ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα έκανε λόγο από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης, τονίζοντας πως «είναι σημαντικό ότι [...] η συνεργασία θα επεκταθεί στη διευκόλυνση της πραγματοποίησης ξένων επενδύσεων αλλά και στην διευκόλυνσης των ιδιωτικοποιήσεων».

Ομάδα Ολυμπία με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

No comments:

Post a Comment