Monday, November 19, 2012

Οι Έλληνες θέλουν πλέον Προεδρική Δημοκρατία!!!

Carefree Woman

Στη γνωστή δημοσκόπηση της εταιρίας Κάπα Research που δημοσίευσε προχθές η εφημερίδα το «Το Βήμα της Κυριακής», υπήρχε και μια ερώτηση την οποία δεν πρόβαλαν καθόλου τα ΜΜΕ. Η ερώτηση αυτή έλεγε: «Θα θέλατε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να συνεχίσει να εκλέγεται από τη Βουλή ή να εκλέγεται απευθείας από το λαό;». Η απάντηση που έδωσαν οι πολίτες είναι: 1) Να εκλέγεται απευθείας από το λαό 74,1%!!!!, 2) Να συνεχίσει να εκλέγεται από τη Βουλή 18,7% και 3) ΔΓ/ΔΑ 7,2%.
Το αποτέλεσμα αυτό δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι η ίδια εταιρία…. είχε κάνει στις 22-4-2007 (τότε που όλοι ζούσαμε στον καταναλωτικό παράδεισο χωρίς καμία κρίση) μια δημοσκόπηση στην οποία έθετε στους Έλληνες ερώτημα για το ποιο πολίτευμα προτιμούν. Οι απαντήσεις ήταν απρόσμενες: 1) Προεδρική Δημοκρατία 46,8%, 2) η ισχύουσα Κοινοβουλευτική Δημοκρατία 39,9% και 3) Βασιλευόμενη Δημοκρατία 11,6%.
Τον τελευταίο καιρό, η κίνηση πολιτών «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για τη ριζική συνταγματική αλλαγή» κάνει διαδικτυακή δημοσκόπηση (δεξιά στην ιστοσελίδα της) με τα ίδια περίπου ερωτήματα
στην οποία οι μέχρι στιγμής απαντήσεις είναι: 1) Προεδρική Δημοκρατία 68,47%, 2) η ισχύουσα Κοινοβουλευτική Δημοκρατία 15,4%, 3) Άμεση Δημοκρατία 15,27%.
Μέσα από όλες τις πιο πάνω μετρήσεις, από το 2007 μέχρι σήμερα, παρατηρούμε μια σταθερά αυξανόμενη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού η οποία επιθυμεί τη θέσπιση της Προεδρικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα και αντίστοιχα μια πολύ μεγάλη μείωση εκείνων που επιθυμούν το ισχύον πολίτευμα. Το 46,8% της Προεδρικής Δημοκρατίας του 2007 έγινε ήδη 74,1% και συνεχίζει αυξανόμενο.
Μπορεί κάποιοι να κατηγορούν τους Έλληνες ότι δεν σηκώνονται από τον καναπέ τους για να βγουν στους δρόμους όπου θα τους καπελώσουν οι συνδικαλιστοπατέρες, αλλά οι Έλληνες σιωπηρά έχουν ήδη απονομιμοποιήσει μέσα στην ψυχή τους (και ας μην μιλάνε) το ισχύον σάπιο και διεφθαρμένο πολίτευμα της εισαχθείσας και ξένης προς την ελληνική φύση και νοοτροπία Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. 
Υπάρχει λοιπόν ελπίδα. Φτάνει μόνο αυτή η σιωπηρή πλειοψηφία να αποκτήσει φωνή, γιατί μέχρι στιγμής φωνή στα πάνελ των ΜΜΕ έχει μόνο η κατεστημένη ολιγαρχία.
ΥΓ. Εκείνο όμως που μας παραξένεψε είναι ότι ο αρθρογράφος της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» κ. Βασίλης Χιώτης χαρακτηρίζει ως συντηρητική αυτή τη στροφή των Ελλήνων προς την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τον ίδιο το λαό.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την άποψη, η επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τους κομματικούς αρχηγούς, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, είναι προφανώς προοδευτική λύση!!!
Το αφήνουμε ασχολίαστο. 
Πέτρος Χασάπης

No comments:

Post a Comment