Ο εν λόγω κύριος δε δυσκολεύτηκε καθόλου να βρει συμμάχους στα δημαρχιακά μέγαρα ανά την Ελλάδα και να δημιουργήσει μία άτυπη αλλά πολύ δραστήρια «ελληνογερμανική συμμαχία» μεταξύ τοπικών αρχόντων και
επιχειρηματιών που εκπροσωπούν γερμανικές επιχειρήσεις.
Οι συνεχείς συγκεντρώσεις που διοργανώνει ο κ. Φούχτελ με καλεσμένους δημάρχους απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά ειδικότερα από τη Βόρεια Ελλάδα, πάντα στέφονται με επιτυχία για τους γερμανούς επιχειρηματίες οι οποίοι ανακαλύπτουν το Ελ Ντοράντο τους. Όπως έχω ξαναγράψει, οι συγκεντρώσεις αυτές γίνονται απουσία οποιουδήποτε εκπροσώπου του ελληνικού Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που τα δημοτικά συμβούλια ενημερώνονται από τους δημάρχους με καθυστέρηση και αφού έχουν προηγηθεί συναντήσεις και συμφωνίες.
Το θράσος του κ. Φούχτελ, το οποίο αυξάνεται κατακόρυφα από την ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης, έχει ξεφύγει από κάθε όριο με αποτέλεσμα ο Γερμανός Gruppenführer να παρεμβαίνει σε πολιτικά ζητήματα και αποφάσεις.
Έτσι, λοιπόν, με τα γνωστά επιστημονικά κριτήρια που χρησιμοποιούσε παλιότερα το «Ιατρικό Σώμα»
των SS, ο κ. Φούχτελ ανακάλυψε «μελέτες και έρευνες που έδειξαν ότι για εργασίες όσον αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτούνται 3000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα, ενώ στη Γερμανία η δουλειά διεκπεραιώνεται με 1000 άτομα. Θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις, ιδιαίτερα στους εταίρους που χρηματοδοτούν διαδικασίες στην Ελλάδα, γιατί δεν γίνεται πιο αποτελεσματική εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού και να φανούν τρόποι πώς θα μειωθεί ο αριθμός τους».
Ο εντεταλμένος της γερμανίδας καγκελαρίου τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ των απολύσεων χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα. Εκτός και αν έχει, αλλά δεν το γνωρίζουμε. Έχει; Και ποια αρμοδιότητα επί θεμάτων κυβερνητικής πολιτικής;
Ο κ. Φούχτελ στην κυριολεξία δεν κρατιέται. Μυρίστηκε χρήμα! Το λέει ξεκάθαρα ο άνθρωπος:«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας θησαυρός που πρέπει να εκμεταλλευτούμε γιατί μέχρι τώρα το καθεστώς των ΟΤΑ και της Ευρώπης ήταν μόνο για θέματα χρηματοδοτήσεων. Τώρα η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει άλλο ρόλο». Είναι θησαυρός οι ΟΤΑ! Είναι μαγαζιά οι ΟΤΑ! Επιχειρήσεις! Κανένας κοινωνικός ρόλος για τους Δήμους. Αυτά είναι αριστερές ιδεοληψίες για τον κ. Φούχτελ και προφανώς για τον κ. Χατζηδάκη.
Όμως για να δούμε τα στοιχεία όπως τα θέλει η πραγματικότητα και όχι τα σάλια του κάθε Φούχτελ για ακόμη μεγαλύτερες λεηλασίες. Η πραγματικότητα, λοιπόν, λέει ότι οι ελληνικοί ΟΤΑ ήταν, το 2011, οι λιγότερο χρεωμένοι σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που απέστειλε ο Επίτροπος Οικονομικών Ολι Ρεν στον Έλληνα ευρωβουλευτή Ν. Χουντή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση και τα οποία κοινοποιήθηκαν σήμερα κατά το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής.
Σύμφωνα με τον πίνακα που προώθησε ο κ. Ρεν, τα υψηλότερα ποσοστά χρέους ΟΤΑ επί ΑΕΠ το 2011 παρουσιάζουν η Ιταλία και οι Κάτω Χώρες με ποσοστό 8,6%. Ακολουθούν η Γαλλία με χρέος 8,4% του ΑΕΠ, η Δανία με 7,3%, η Σουηδία με 7%. Στα άλλα κράτη το ποσοστό χρέους των ΟΤΑ είναι μικρότερο. Το μικρότερο χρέος μεταξύ των 27 παρουσιάζουν η Ελλάδα με χρέος της Τ.Α. 0,9% του ΑΕΠ και η Μάλτα με χρέος 0,1% του ΑΕΠ.
Πραγματικά έχει έρθει η ώρα να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας, τους δήμους μας και τη χώρα μας. Όχι από τους μετανάστες, αλλά από τους Φούχτελ, τους Σαμαράδες και τις λοιπές ορντινάντσες της Μέρκελ. Άει στο διάολο πια με τον κάθε καραμαλάκα που μας φορτώθηκε και κάνει μπίζνες στην πλάτη μας. Γεμίσαμε βδέλλες που μας ρουφάνε κι εμείς τις χαϊδεύουμε. Τζάμπα κι άδικα θα ψοφήσουμε, ρε γαμώτο.
ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ
No comments:
Post a Comment