Saturday, April 20, 2013

Καζάκης στην Κύπρο

Εγκάρδια συνομιλία του Δημήτρη Καζάκη με τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Κύπρο χθες το βράδυ.Μίλησαν για αρκετά θέματα και αφού ο πρέσβης άκουγε με πολύ ενδιαφέρον τα λόγια του Δημήτρη , σε κάποια στιγμή τον ρώτησε ,το πως μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα ,αφού την τελευταία λέξη στα δημοσιονομικά της Βενεζουέλας την έχει ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας.Και ο Καζάκης με απίστευτο φυσικό τρόπο και τόνο φωνής ,του απάντησε : Να κρατικοποιήσετε την κεντρική τράπεζα ! Ο πρέσβης έμεινε άγαλμα για λίγα δευτερόλεπτα και μετά ζήτησε από τον Καζάκη να επικοινωνήσει εκ μέρους του με τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα ,ώστε να έχουν περαιτέρω διαβουλεύσεις για οικονομικά θέματα....Και εγώ άδραξα την ευκαιρία να ρίξω την μολώτοφ μου αμέσως.Είπα στον πρέσβη να στείλει υπόμνημα στον πρόεδρο Μαδούρο και να καλέσει τον Καζάκη για επίσημη επίσκεψη και διαβουλεύσεις στην Βενεζουέλα.Μου απάντησε πως θα συζητήσουμε το θέμα κάποια άλλη πιο κατάλληλη στιγμή.Ο Δημήτρης μου είπε πως αυτά τα πράγματα δεν τα λένε έτσι άμεσα σε έναν πρέσβη και εγώ του απάντησα πως εγώ έτσι λειτουργώ , με αμεσότητα και ειλικρίνεια ,χωρίς να κόβω γωνίες με όλους ,ακόμα και με τον Πάπα της Ρώμης....
Μάλλον το θέμα τέθηκε ήδη στην ατζέντα και θα προσπαθήσουμε να διεθνοποιήσουμε τον απελευθερωτικό αγώνα της Ελλάδας και της Κύπρου με άλλα πατριωτικά κινήματα σε όλο τον πλανήτη.....
Θα μου πείτε ότι κάνω μεγάλα όνειρα ,αλλά θα σας απαντήσω πως ότι βλέπετε ή ότι μάθατε ,πρώτα δημιουργήθηκε σαν όνειρο σε κάποια μυαλά και μετά από αγώνες μορφοπλάστηκε στο υλικό πεδίο.
Στην χθεσινή δεξίωση ,εμφανίστηκε για λίγο και ο πρώην πρώην πρόεδρος Χριστόφιας μετά της συζύγου και μετά αποχώρησε.
Καλύτερα να μην σας πω την απάντηση του Καζάκη ,όταν τον ρώτησα αν θα του μιλήσει ....
Αλλο ένα ευχάριστο συμβάν της βραδιάς ήταν η προσωπική γνωριμία με την υποψήφιο για της προεδρικές εκλογές ,Μακαρία , που πραγματικά ήταν ο μόνος υποψήφιος που ο λόγος του με είχε αγγίξει προεκλογικά.
Μίλησε και η Μακαρία με τον Καζάκη για πολύ ώρα και ανοίξαμε δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας με το κίνημα ανεξάρτητων πολιτών που έχει δημιουργήσει.
Αύριο το πρωί ο Καζάκης θα συναντήσει επίσημα τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και μετά θα πάμε για έναν περίπατο στην κατεχόμενη Λευκωσία ,περνώντας το οδόφραγμα της Λήδρας.
Την Κυριακή το πρωί θα ανέβουμε στην μονή Μαχαιρά , στο κρησφύγετο του Γρηγόρη Αυξεντίου ,μαζί με τον Δημήτρη Κυπριώτη , τον Καζάκη , τον Ιεροδιάκονο και την Γεωργία Μπάστα ,για να αποτίσουμε φόρο τιμής στον ήρωα της ανεξαρτησίας της Κύπρου ,στον χώρο που τον έκαψαν ζωντανό οι Εγγλέζοι αποικιοκράτες και στον γυρισμό θα περάσουμε και από το νεκροταφείο της Δευτεράς για να αποτίσουμε φόρο τιμής και στον ηρωικό πρόεδρο Τάσο Παπαδόπουλο !

No comments:

Post a Comment