Saturday, September 22, 2012

Δημ. Κυπριώτης: ΕΚΤΑΚΤΟ από την Ιατρική Αλληλεγγύη του ΕΠΑΜ στις Κονίστρες

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η δράση της ομάδας της Ιατρικής Αλληλεγγύης που έγινε το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Σεπτεμβρίου στο χωριό Κονίστρες του Δήμου Κύμης Ευβοίας, που βρίσκεται 12 χλμ. έξω από την έδρα του Δήμου.
Οι ιατροί που συγκρότησαν το κλιμάκιο της αλληλεγγύης περιελάμβαναν τις ειδικότητες: παθολόγου-πνευμονολόγου-καρδιολόγου- παιδίατρου-παιδοοδοντιατρου και υπήρχαν επίσης, ιατρός ειδικός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, λογοθεραπευτής, ψυχολόγοι και φαρμακοποιός με πολύ μεγάλη συλλογή φαρμάκων.
Το πρωί του Σαββάτου, μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε το κλιμάκιο των ιατρών αλλά και το κλιμάκιο της Πολίτικης Γραμματείας και του Οργανωτικού Γραφείου που παραβρέθηκε στη δράση αυτή, με επικεφαλής το Γενικό Γραμματέα του ΕΠΑΜ Δ.Καζάκη.
Όταν έφτασαν στους χώρους των δημοτικών σχολείων του χωριού, που είχαν παραχωρηθεί από το Δήμο Κύμης για τις ανάγκες των ιατρείων που ''στηθήκαν'' από το κλιμάκιο των ιατρών, πολλοί ήταν οι κάτοικοι που είχαν προστρέξει πολύ πρωί μαζί με τα παιδιά τους για τις προληπτικές εξετάσεις. Μέχρι τις πρώτες βράδυνες ώρες ο αριθμός των κάτοικων που πέρασε για εξέταση ήταν ασυνήθιστα μεγάλος για παρόμοιες περιπτώσεις, γεγονός που φανέρωνε το αγκάλιασμα των κάτοικων αυτής της δράσης του ΕΠΑΜ.
Την επομένη ημέρα, δηλαδή σήμερα Κυριακή, ο αριθμός των κάτοικων που προσήλθαν στα ιατρεία, ήταν τουλάχιστον διπλάσιος της 1ης ημέρας και αυτό οφειλέτο στην πληροφόρηση και τις εντυπώσεις που έλαβαν από
εκείνους που εξεταστήκαν το Σάββατο.
Τα νέα μάλιστα είχαν κυκλοφορήσει πολύ γρήγορα στα διπλανά χωριά, ακόμη και στην Κύμη, με αποτέλεσμα το χώρο των ιατρείων να τον επισκεφτούν και κάτοικοι αυτών των περιοχών.
Εντύπωση προκάλεσε, λόγω της ιδιαιτερότητας της εξέτασης, η προσέλευση στις ψυχολόγους ενός σημαντικού αριθμού κάτοικων και για το λόγο αυτόν, αντί να γίνει ομαδική ενημέρωση, όπως είχαν προγραμματίσει οι ψυχολόγοι, έγιναν ατομικές συνεδρίες συμφώνα με την επιθυμία των προσελθόντων.
Στο περιθώριο της ιατρικής αλληλεγγύης, ο Δημήτρης Καζάκης με το υπόλοιπο κλιμάκιο περιόδευσαν την επομένη ημέρα στο χωριό, συνομίλησαν με καταστηματάρχες και πολλούς κατοίκους στη λαϊκή αγορά. Τελικά κατέληξαν σε κατάστημα της περιοχής, όπου είχε προγραμματιστεί από τον εκεί πυρήνα του ΕΠΑΜ, συνάντηση με νέους κατά βάση των Κονίστρων, που είχαν ζητήσει να έχουν μια ενημερωτική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με το Δημήτρη καζακη.
Περισσότερες λεπτομέρειες για τα αποτελέσματα της ιατρικής αυτής εξόρμησης και δράσης του ΕΠΑΜ, θα υπάρξουν μετά την πλήρη αναφορά που θα συντάξουν οι ιατροί και η όποια θα αναρτηθεί στο κεντρική ιστοσελίδα του ΕΠΑM
Δημήτρης Κυπριώτης
Α' Συντονιστής του Πολιτικού Γραφείου του Εθνικού Συντονιστικού Συμβουλίου του Ε.Πα.Μ.

No comments:

Post a Comment