Wednesday, September 26, 2012

Ελεγκτής της Task Force έπαιρνε προμήθειες από το ελληνικό Δημόσιο


Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο ελεγκτής της Task Force, Κωνσταντίνος Κυριαζής, έπειτα από δημοσίευμα της ιστοσελίδας imerisia.gr, σύμφωνα με το οποίο το στέλεχος της ομάδας εμπειρογνωμόνων της ΕΕ στην Ελλάδα συμμετέχει σε εταιρεία, η οποία αναλαμβάνει προμήθειες και δουλειές από το ελληνικό Δημόσιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, το ελληνικό γραφείο μεταβίβασε όλα τα απαραίτητα στοιχεία στον Χορστ Ράιχενμπαχ και στην Κομισιόν και έθεσε σε αναγκαστική άδεια τον Έλληνα ελεγκτή. Αναμένεται η απόφαση της Κομισιόν η οποία εκτιμάται ότι θα είναι αυστηρή καθώς πρόκειται για περίπτωση ασυμβίβαστου που έρχεται σε σύγκρουση με την κοινοτική νομοθεσία.

Ο κ. Κυριαζής προσλήφθηκε στην Task Force τον Οκτώβριο του 2011. Μέχρι και σήμερα παραμένει μέτοχος και συνιδρυτής της εταιρείας BΕΛΤΙΩΝ ΕΠΕ που τον περασμένο Δεκέμβριο

ανέλαβε το έργο υποστήριξης της διαδικασίας μετεγκατάστασης του υπουργείου Περιβάλλοντος στο κτίριο του Μινιόν.

Στο παρελθόν, διετέλεσε γενικός διευθυντής στην Κτηματολόγιο Α.Ε. στην οποία προσλήφθηκε επί κυβέρνησης Σημίτη, παρέμεινε και ανανεώθηκε η σύμβαση του επί κυβερνήσεων Καραμανλή και αποπέμφθηκε το 2010, επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και με απόφαση της τότε υπουργού Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, μετά κι από το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης το οποίο έκανε λόγο για παράνομες προσλήψεις. Από την ΔΕΚΟ έλαβε συνολικά, σύμφωνα με τις δυο συμβάσεις που υπέγραψε το ποσό των 600.000 ευρώ.
Μάλιστα, το εν λόγω στέλεχος καθ’ όλη τη διάρκεια που αμείβονταν από το ελληνικό δημόσιο με σύμβαση αποκλειστικής απασχόλησης, ίδρυσε (το 2005) και διατήρησε εταιρεία περιορισμένης ευθύνης (ΒΕΛΤΙΩΝ), αναλαμβάνοντας μελετητικές δουλειές από διάφορα υπουργεία. Μετά την αποπομπή του συν-ίδρυσε άλλες δυο ανώνυμες εταιρείες που κινούνται στους χώρους του real estate και της ενέργειας.
Οι εταιρείες που εμφανίζεται να έχει συνιδρύσει, όπως αποκαλύπτεται από τα σχετικά ΦΕΚ (192/2005, 2753/2010, 10449/2011) είναι οι εξής: ΒΕΛΤΙΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ (με τη συμμετοχή και κυπριακής εταιρείας) η οποία έχει αναλάβει από τον Δεκέμβριο του 2011 και την μελέτη της μετεγκατάστασης του ΥΠΕΚΑ στο Μινιόν, ΝΟΣΤΟΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ και ΑΙΓΗΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. Από τις δυο τελευταίες αποχώρησε πέρυσι το Φθινόπωρο. Νωρίτερα, η εταιρεία ΑΙΓΗΙΣ έλαβε επιχορήγηση άνω του 1.000.000 ευρώ για κατασκευή τουριστικού ακινήτου στη Λακωνία, υπόθεση που ερευνάται τώρα κατόπιν εντολής του υφυπουργού Ανάπτυξης Ν. Μηταράκη.

Με τη ΒΕΛΤΙΩΝ έχει αναλάβει, μεταξύ άλλων δουλειές από τους: Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, Ε.ΥΔ.Α.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, Ν.Α. ΛΑΚΩΝΙΑΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΩΝ , ΒΙ.ΠΑ. ΣΧΙΣΤΟΥ Α.Ε.).
ύμφωνα με την imerisia.gr, στελέχη του ΥΠΕΚΑ επιχείρησαν να διαψεύσουν ότι έγινε ανάθεση στην εταιρεία ΒΕΛΤΙΩΝ ΕΠΕ, του κ. Κυριαζή για έργο που αφορά στην μετεγκατάσταση του υπουργείου. Σύμφωνα όμως με τη Διαύγεια, (ΑΔΑ 45ΨΟ0-449, αριθμός πρωτοκόλλου 56137) στις 13/12/2011 εγκρίθηκε η δαπάνη 18.450,00 ευρώ για την ανάθεση υπηρεσιών υποστήριξης της διαδικασίας μετεγκατάστασης του ΥΠΕΚΑ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

Post a Comment